13 °C Athens, GR
25 Νοεμβρίου 2020

To Λύκειο Φιλοθέης πρώτο στο F1 in Schools!

Η ομάδα μαθητών απέσπασε την πρώτη θέση & προκρίθηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του μεγαλύτερου διαγωνισμού τεχνολογίας στον κόσμο.

Το F1 in Schools καλεί μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να διαγωνιστούν σε αγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητα μινιατούρες της FormulaOne από ξύλο μπάλσα και κινητήριο δύναμη πεπιεσμένο αέρα.

Η ομάδα τεχνολογίας του Λυκείου Φιλοθέης ήρθε πρώτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, F1 in Schools Greece, και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο που θα γίνει στη Μαλαισία τον Οκτώβριο του 2017. 

Οι μαθητές έχοντας ως “προϋπολογισμό”: όνειρα, ενθουσιασμό, ομαδικότητα, όρεξη για να κατακτήσουν το νέο, υποστήριξη από όλη τη σχολική κοινότητα (γονείς, καθηγητές, Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού) και λίγα χρήματα από χορηγίες… κατάφεραν να αποσπάσουν την πρώτη θέση και πέντε βραβεία :

  1. της Νικήτριας Ομάδας,
  2. της Νικήτριας ομάδας Αγώνων Knock-out,
  3. της Καλύτερης ομάδας δημόσιου σχολείου,
  4. Έρευνας και Ανάπτυξης, και
  5. του καλύτερου Εκθεσιακού περιπτέρου.

Τα μέλη της ομάδας επιλέχτηκαν προσεκτικά και εκπαιδεύτηκαν να συνεργάζονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας σχεδιαστικό λογισμικό αιχμής και την τελευταία λέξη στην κατασκευαστική τεχνολογία.

Ο σχεδιασμός, η τελική ταχύτητα που θα πιάσει το αμαξίδιο, το επίπεδο συνεργασίας, οι καινοτομίες, η έρευνα και η τεχνολογία που εφαρμόστηκε, η παρουσία στην απαιτητική κριτική επιτροπή και η παρουσίαση στα κοινωνικά δίκτυα είναι μερικά από τα 50 απαιτητικά κριτήρια που πρέπει να πληροί η ομάδα των μαθητών.

Οι μαθητές χρησιμοποίησαν εργαλεία λογισμικού για να διαχειριστούν τα έργα τους, ανέπτυξαν έναν ιστότοπο αλλά και λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα για να παρουσιάζουν τα βήματα τους προς την κορυφή του διαγωνισμού F1 in Schools.

LFilotheisF1Το F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά, μια συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία που μπορεί να καθορίσει την επαγγελματική σταδιοδρομία των μαθητών…

Η ομάδα αυτών των απίθανων μαθητών δείχνει σε όλους ότι υπάρχουν ακόμα ευέλπιδες νέοι δίνοντας αιτία όλοι οι άλλοι να ελπίζουν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, τα οφέλη θα είναι πολλά.

Μπράβο παιδιά ο δρόμος αυτός που ακολουθείτε:

της προσπάθειας, της δοκιμής του αγνώστου, της εντρύφησης στην τεχνολογία, στο μάρκετινγκ, στη φυσική, την πληροφορική σας φέρνει πολλά βήματα κοντά στην επιτυχία της ζωής.

Πάντα μπροστά να κοιτάτε, πάντα ψηλά να ανεβαίνετε.

Πηγή ενημέρωσης : κ. Πέτρος  Ματζάκος, Διευθυντής Λυκείου Φιλοθέης, [email protected]

www.philothei-psychiko.gov.gr

Related articles

Συνάντηση Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, με τον πρόεδρο της SkyExpress για την αεροπορική σύνδεση των μικρών νησιών

Με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της  αεροπορικής εταιρείας Sky Express, κ. Θεόδωρο Κροκίδα, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ειλικρίνειας και επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των δρομολογίων στις λεγόμενες άγονες αεροπορικές γραμμές των μικρών νησιών. Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι η αεροπορική σύνδεση των μικρών νησιών είναι μείζονος […]

Μήνυση από τη χήρα Φύτρου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την πυρκαγιά στο Μάτι

Μήνυση κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Βαρβάρα Φύτρου, της οποίας η οικογένεια ξεκληρίστηκε κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018. Με τη μήνυση της η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του Γρηγόρη Φύτρου και μητέρα των δύο ανήλικων Ανδρέα και Εβίτας που κάηκαν επίσης, στρέφεται κατά των αρμοδίων οργάνων τους οποίους […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *