24 °C Athens, GR
26 Σεπτεμβρίου 2020

EBRD: Επένδυση 22,7 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό

Το project του Ελληνικού, που το χαρακτηρίζει ως το μεγαλύτερο project αστικής ανάπλασης στην Ελλάδα, στηρίζει η Eυρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης(ΕΒRD), επενδύοντας 22,7 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 650 εκατ. ευρώ, της Lamda Development.

Τα κεφάλαια της EBRD θα συμβάλουν στη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία, επισημαίνει η Τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Το project του Ελληνικού θα «μεταμορφώσει» την περιοχή του πρώην αεροδρομίου σε μια βιώσιμη, εμπορική, αστική και τουριστική υποδομή, ενώ εκτείνεται σε συνολική έκταση 6,2 εκατ. τετραγωνικών μέτρων. Το συνολικό επενδυτικό κόστος του έργου ανάπλασης εκτιμάται στα 8 δισ. ευρώ για τα επόμενα 25 χρόνια. 

Πέραν της Αθήνας, όπως σημειώνει η EBRD, το έργο -ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη- θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην ελληνική οικονομία, καθώς αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 85.000 νέες θέσεις εργασίς στη διάρκεια των σταδίων κατασκευής και λειτουργίας, συμβάλλοντας στην αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ και αποφέροντας σημαντικά φορολογικά έσοδα στο ελληνικό κράτος.

Το έργο του Ελληνικού θα δημιουργήσει μια μητροπολιτική περιοχή προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες και τουρίστες, μέσω ενίσχυσης της πρόσβασης με μέσα μεταφοράς και με την προσθήκη νέων πολιτιστικών, αθλητικών, τουριστικών και εκπαιδευτικών υποδομών. Το έργο θα συμβάλει στη βελτίωση της συνδεσιμότητας πεζών, ενώ δημιουργεί νέους δημοσίους χώρους και ένα ανοικτό πάρκο δύο εκατ. τετραγωνικών μέτρων. Παράλληλα, θα προσφέρει πρόσβαση σε 3,5 χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Το Ελληνικό εκτιμάται ότι θα προσελκύσει περισσότερους από ένα εκατ. νέους τουρίστες στην περιοχή, βοηθώντας την Αθήνα να ενδυναμώσει τη θέση της ως τουριστικό προορισμό όλον τον χρόνο. Η αύξηση κεφαλαίου της Lamda Developmen θα πραγματοποιηθεί μέσω δημόσιας προσφοράς, με τις νέες μετοχές να εισάγονται και να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τα κεφάλαια της ΕBRD θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της πράσινης οικονομίας. Η EBRD θα συνεργασθεί με τη Lamda Development για τον εντοπισμό κλιματικών δράσεων, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπτυξης ενεργητικού σε σχεδόν μηδενικό ενεργειακό επίπεδο, σε εναρμόνιση με την Οδηγία Κτηρίων της Ε.Ε.

Παράλληλα, η ΕBRD θα φέρει σε επαφή τη Lamda με διεθνείς οργανισμούς που διαχειρίζονται και αναλαμβάνουν την εποπτεία προγραμμάτων πράσινης πιστοποίησης.

Η ΕΤΑΑ άρχισε άρχισε να επενδύει στην Ελλάδα το 2015 για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης. Έως σήμερα, έχει επενδύσει πάνω από 3 δισ. ευρώ σε περισσότερα παό 50 projects στους επιχειρηματικούς, χρηματοοικονομικούς τομείς καθώς και στους τομείς ενέργειας και υποδομών της ελληνικής οικονομίας.

πηγή: https://m.naftemporiki.gr

Related articles

Έσπασε αγωγός στη λεωφόρο Αθηνών – Κυκλοφοριακό κομφούζιο

Απελπιστική είναι η κατάσταση για μια ακόμη μέρα στους δρόμους της Αθήνας.  Μια πυρκαγιά σε αυτοκίνητο που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (03/01) προκάλεσε έμφραγμα στο «ποτάμι». Η τροχαία διέκοψε για μερικά λεπτά την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, για λόγους ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι ουρές των οχημάτων να φτάνουν […]

Σοκ: Αυτοκτόνησε δικαστικός – Που οδηγούνται οι Αρχές

Σοκ προκαλεί η είδηση για την αυτοκτονία δικαστικού που διέμενε στο Χαλάνδρι. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός από τους άνδρες του ΕΚΑΒ οι οποίοι κλήθηκαν στο σημείο. Τα αίτια που οδήγησαν τον δικαστικό στην αυτοκτονία δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. πηγή: https://www.irafina.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *