29 °C Athens, GR
7 Ιουλίου 2020

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνομιλεί με τα νησιώτικα επιμελητήρια της χώρας για την επόμενη μέρα της νησιωτικής επιχειρηματικότητας»

H διαμόρφωση στοχευμένων και αποτελεσματικών χρηματοδοτικών εργαλείων που θα απαντούν στις ανάγκες του νησιώτη επιχειρηματία, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρίας Χριστιάνας Καλογήρου, με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των νησιωτικών επιμελητηρίων της χώρας. 
Στην διάρκεια της σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης που έχει λάβει η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ για την δημιουργία ενός νέου προγράμματος ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής στο νησιωτικό χώρο,διαπιστώθηκε η ανάγκη ενός δομημένου και στοιχειοθετημένου διαλόγου για την ανάπτυξη ενός ειδικού θεματικού άξονα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα νησιά.
Η κυρία Καλογήρου αναφέρθηκε εκτενώς στο πολιτικό σκέλος της απόφασης του ΥΝΑΝΠ να προχωρήσει στην δημιουργία αυτού του προγράμματος και κάλεσε τους εκπροσώπους των νησιωτικών επιμελητηρίων να συμμετέχουν ενεργά σε ένα διάλογο που ξεκινά από μηδενική βάση με έναν μόνο στόχο, την καταγραφή των πραγματικών αναγκών των νησιών μας που θα πρέπει να καλύψει το εν λόγω πρόγραμμα. 
Εξάλλου στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, ο οποίος ανέδειξε τη σημασία του σχεδιασμού των υποδομών και των θαλάσσιων μεταφορών στη διασφάλιση ικανών συνθηκών για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στα νησιά και την ενίσχυση της παραγωγικής τους βάσης. 
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Επιμελητηριακός Ομίλων Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), ο οποίος αποτελεί και το θεσμικό εκπρόσωπο και συνομιλητή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σχετική τοποθέτηση έκανε ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η παρουσία της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής κας Χριστιάνας Καλογήρου, στο 2ο «Chania Business forum» που διεξήχθη στα Χανιά 1 και 2 Νοεμβρίου, παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Η κα Καλογήρου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στους εκπροσώπους των επιμελητηρίων της χώρας, το συνεκτικό πλάνο για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα και την ανάγκη υιοθέτησης διακριτών μέτρων στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο νησιωτικό χώρο. 

Related articles

Συναγερμός για μεγάλα ύψη βροχής από τη νύχτα – Πού θα κάνει κατακλυσμό

Οι βροχοπτώσεις που είναι σε εξέλιξη στα δυτικά της χώρας, θα ενταθούν από τις βραδινές ώρες, στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο, όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες και κατά τη νύχτα προς Κυριακή πρωί, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Δυτική Στερεά.  Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), την Κυριακή, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της […]

Λόγια καρδιάς του Δημήτρη Μπιζιώτα – Αρχείο kallitheapress 12 Φεβρουαρίου 2018

Είχα δημοσιεύσει την κατάσταση υγείας μου πριν ένα χρόνο για να τονίσω σε όλους ότι οι άνθρωποι που είναι με ιδιαίτερα προβλήματα μπορεί να τα καταφέρουν στη ζωή. Σήμερα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ αποφάσισα να αναδημοσίευσω το άρθρο. Αρχικά για την ημέρα και κατά δεύτερον να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους είναι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *