19 °C Athens, GR
29 Μαΐου 2020

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έχει νέο πρόεδρο τον δημοσιογράφο Πάνο Λουκάκο

Μετά από πολύμηνη αναμονή για την ελληνική κινηματογραφία κατά τη διάρκεια της οποίας το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ήταν ουσιαστικά ανενεργό καθώς η αναζήτηση στο πεδίο του οπτικοακουστικού χώρου για την στελέχωση του νέου του διοικητικού συμβουλίου, δεν απέδιδε καρπούς, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τη σύνθεση του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται ο Πάνος Λουκάκος, δημοσιογράφος που δεν έχει άμεση σχέση με τον κινηματογράφο – επιλογή που επιβεβαιώνει την απροθυμία των προσωπικοτήτων του χώρου να μην εισέλθουν σε ένα δημόσιο φορέα που τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα προβληματικός. Μέλη ορίζονται η Χριστίνα Μανωλοπούλου, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Κάλλια Παπαδάκη, συγγραφέας, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, σεναριογράφος τηλεοπτικών σειρών, Ελένη Πετρά, μηχανικός ηλεκτρικών υπολογιστών και επιστημονική σύμβουλος, Κώστας Φέρρης, βετεράνος σκηνοθέτης του ελληνικού κινηματογράφου και Κωνσταντής Φραγκόπουλος, σκηνοθέτης.

Παράλληλα με την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ, το Υπουργείο αναφέρεται σε μία σειρά από ενέργειες προκειμένου να «αντιμετωπιστούν συνολικά και ουσιαστικά τα ζητήματα που κατά γενική ομολογία πλήττουν τον χώρο του κινηματογράφου». Μεταξύ άλλων τονίζεται η σύσταση μιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής τρίμηνης διάρκειας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του κινηματογράφου, σχετικά με την επικαιροποίηση της σχετικής νομοθεσίας, λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων της τελευταίας δεκαετίας.

Απώτερος σκοπός είναι η εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης «πολιτικής κινηματογράφου», σημειώνεται στην ανακοίνωση, που δεν θα εξαντλείται στο θέμα της παραγωγής και χρηματοδότησης, αλλά θα καλύπτει την πλήρη αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένης της διανομής και προώθησης, την εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων της κινηματογραφικής κοινότητας, αλλά και την ανάδειξη του ελληνικού κινηματογράφου διεθνώς.

Θυμίζουμε ότι η ανάγκη για εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης κινηματογραφικής πολιτικής είναι σοβαρό αίτημα των επαγγελματιών του χώρου που έχει τεθεί προς το Υπουργείο από πέρυσι. Στο πλαίσιο αυτού του σκεπτικού που εκπορεύεται και από τις ανάγκες που δημιουργεί η σύσταση του ΕΚΟΜΕ, η ανακοίνωση του Υπουργείου κάνει λόγο και για «καλύτερο συντονισμό όλων των επιμέρους φορέων με αντικείμενο τον κινηματογράφο, με στόχο τη μεγιστοποίηση του οφέλους για το ελληνικό σινεμά, την αποφυγή σπατάλης πόρων, την ανάπτυξη του κοινού, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την ενθάρρυνση της κινηματογράφησης στην Ελλάδα και την στήριξη της κινηματογραφικής εκπαίδευσης». H ανακοίνωση καταλήγει στο ότι πρέπει να αποδοθεί στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ο εκπαιδευτικός, αναπτυξιακός, δημιουργικός ρόλου που του αναλογεί». 

Related articles

Αυτεπάγγελτη έρευνα από τον εισαγγελέα για την ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Έπιασαν τόπο οι καταγγελίες των εργαζομένων για την Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ Την παρέμβαση του εισαγγελέα Ηρακλείου προκάλεσε η επιστολή των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, για τα σοβαρά προβλήματα της Ψυχιατρικής Κλινικής. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημεριδας “Νέα Κρήτη” ο εισαγγελέας, μετά […]

Η Εθνική Στίβου με το πρωθυπουργίκο αεροσκάφος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Με παρέμβαση της Πολιτείας και εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, επιλύθηκε το πρόβλημα που προέκυψε με τη μετάβαση της Εθνικής ομάδας στίβου στο Μινσκ για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Ρήγα, ο κ.Τσίπρας αποφάσισε να διαθέσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *