13 °C Athens, GR
27 Μαΐου 2020

ΤΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΠΕΘΑΝΑΝ, ΖΗΤΩ ΟΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ (χωράνε περισσότερους)

Του Πλάτωνα

Ο Αλέξης Τσίπρας αφενός δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ «χρίσματα» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, αλλά στήριξη σε πρόσωπα τόσο από την κεντροαριστερά όσο και από την κεντροδεξιά, όχι όμως αυτούς που θα στηρίξει η ΝΔ, Για παράδειγμα στην Καλλιθέα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες Μυάρη, Καπάταη και Δούρου, ο διαρροή ψηφοφόρων προς τον κ Κάρναβο είναι κλειστή. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε αν ο κ Λασκαρίδης θα παραμείνει ανεξάρτητος παρά τις νέες επαγγελματικές-πολιτικές του συνεργασίες με το ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση βέβαια υπάρξει κάποιος άλλος υποψήφιος με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Παπαθανασόπουλος ή κάποιος άλλος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφενός δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει «χρίσματα» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, αλλά σε εσωτερικές διεργασίες η Νέα Δημοκρατία, κεντρικά, ψάχνουν στην πορεία προς τις εκλογές, για να δηλώσουν ποιες (αυτοβαπτισμένες ως ανεξάρτητες υποψηφιότητες) που κινούνται στον ιδεολογικό της χώρο, θα στηρίξουν. Για παράδειγμα στην Καλλιθέα πως θα μπορούσαν να μη στηρίξει ο Κυριάκος τον Κάρναβο όταν με τη ψήφο του έγινε Πρόεδρος, όταν στο συνδυασμό του ανήκει ο Υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και όταν γι αυτόν εργάζεται ο αδελφός του κουμπάρου του κ Κάρναβου, γενικός διευθυντής της ΝΔ Ν Παπαθανάσης. Βέβαια δεν είναι και λίγοι οι βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ καθώς και μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων της ΝΔ που δε θέλουν να ακούνε τη λέξη Κάρναβος και για τη συνεργασία του με ΑΝΕΛ, επομένως προσανατολίζονται να στηρίξουν άλλες πραγματικά ανεξάρτητες υποψηφιότητες του δεξιού χώρου. Ο κ. Μητσοτάκης, παρά τις όποιες δεσμεύσεις, δεν έχει κανέναν ιδιαίτερο λόγο να εμπλακεί επίσημα σε τοπικές αντιπαραθέσεις αφού αναμένεται να προκύψουν άλλες υποψηφιότητες από το χώρο της ΝΔ.

Ο Πάνος Κομμένος στο ίδιο και χειρότερο μοτίβο δε δίνει χρίσματα, αλλά θα στηρίξει κρυφά, όπως έκανε και στις προηγούμενες εκλογές πρόσωπα που έχει προσωπική φιλία, αυτός ή στελέχη του ή τους έχουν εξυπηρετήσει σε σημαντικά γι αυτούς θέματα. Για παράδειγμα στην Καλλιθέα πως θα μπορούσαν να μη στηρίξει ο Καμμένος τον Κάρναβο, όταν στο συνδυασμό του ανήκει ο Υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης των ΑΝΕΛ, όταν η Κουντουρά υπογράφει εξόφθαλμες ακραίες αποφάσεις υπερ του Καρναβου για να εξυπηρετηθεί ένας εφοπλιστής και όταν ο Καλλιθεάτης Γραμματέας των ΑΝΕΛ, Κύριος είδε τι αμοιβαίες σχέσεις έχει με τον κ Κάρναβο. Φυσικά πολλά στελέχη και οπαδοί των ΑΝΕΛ προσανατολίζονται να στηρίξουν άλλες υποψηφιότητες όπως έπραξαν και στις προηγούμενες εκλογές. ΚΙΝΑΛ, η Φώφη έχει δώσει σε όλους τους δυνητικούς υποψηφίους deadline να αποφασίσουν πού θέλουν να κατέβουν μέχρι την Παρασκευή 14 /9.Τότε θα μάθουμε αν θα είναι υποψήφιος στην Καλλιθέα ο Κώστας Ασκούνης. Μια θετική απόφασή του, θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα και θα αλλάξει εντελώς το εκλογικό σκηνικό της Καλλιθέας. Λίγη υπομονή ακόμα. Απίθανη θεωρείται πλέον μια υποψηφιότητα δημάρχου του Θ Ψαλιδόπουλου.

Η Βάσω Μαργαρίτη δεν προβλέπεται να έχει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ αλλά διατηρεί ένα μεγάλο μέρος των προσωπικών οπαδών της, μιλάμε για μια υποψηφιότητα που παρά το όποιο παρελθόν, δείχνει ανεξάρτητη.

Το ΚΚΕ όπως πάντα θα κατέβει αυτόνομο αλλά δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον υποψήφιο δήμαρχό του.

Η Χρυσή Αυγή ετοιμάζει δημοτικό Συνδυασμό στην Καλλιθέα, γεγονός που σηματοδοτεί μια μεγάλη απώλεια ψηφοφόρων αλλά και δημοσιογραφικής υποστήριξης για τον κ Κάρναβο.

Από το ποτάμι, η αποχώρηση Αρμυρά κόβει άλλη μια πηγή για τον Κάρναβο.

Είναι προφανές λοιπόν ότι ο κ Κάρναβος συνεχίζει και σε αυτές τις εκλογές να έχει την σιωπηρή και ανεπίσημη στήριξη όχι μόνο πολλών βουλευτών αλλά και της επίσημης της ΝΔ και καθώς και τη σιωπηρή και ανεπίσημη στήριξη από τα κεντρικά των ΑΝΕΛ, όχι όμως και της ΧΑ.

Όταν από εδώ και πέρα ακούτε κάποιον να λέει: «Η δικιά μου υποψηφιότητα, είναι ανεξάρτητη και μαζεύει κόσμο γύρω της και από την κοινωνία, αλλά και από τους άλλους πολιτικούς χώρους», να ξέρετε ότι για τους περισσότερους, αυτό είναι άλλο ένα χιλιοειπωμένο παραμύθι της Χαλιμάς, για να δικαιολογήσει ετερόκλητες συμμαχίες που κρύβουν προσωπικά ή άγνωστα πολιτικά συμφέροντα.

Είναι πού σημαντικό να αποφύγουν οι δημότες την εκλογή επαγγελματιών κομματικών πολιτικών που προσπαθούν απεγνωσμένα να φορέσουν την αποκριάτικη στολή του ανεξάρτητου, γιατί οι προσωπικές δεσμεύσεις τέτοιων πολιτικών στα κόμματα που τους στηρίζουν και η εμπειρία τους στα υπόγεια ρεύματα, οδηγούν σε δεσμεύσεις και υποχρεώσεις προς την κεντρική εξουσία, τα συμφέροντα της οποίας τις περισσότερες φορές έχει φανεί ότι δε συμβαδίζουν ή αδιαφορούν για τα τοπικά συμφέροντα των πολιτών.

Related articles

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανάφερει, μόνο με πλειοψηφία στα Δημοτικά Συμβούλια θα περνάνε οι αποφάσεις του Δημάρχου

Διαβάστε το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Θεοδωρικάκου. «Ωστόσο, κυρίες και κύριοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε αυτόν τον χώρο μας έχετε αφήσει δύο ωρολογιακές βόμβες κατά κυριολεξία: Η μία έχει σχέση με τη διαλυτική κατάσταση στην οποία κινδυνεύει να περιέλθει η αυτοδιοίκηση από την εμμονή σας να ψηφίσετε και να εφαρμόσετε την απλή αναλογική. Στον […]

Ο Κώστας Μπακογιάννης στους οδηγούς: Για να μην σας γράφουμε μην μας γράφετε

Ο Δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης μας προτρέπει να χρησιμοποιήσουμε  την εφαρμογή «myAthenspass» που δίνει την δυνατότητα σε όσους κινούνται στους δρόμους της Αθήνας να σταθμεύουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου χωρίς να αναζητούν κάρτες στάθμευσης, καλεί ο δήμαρχος Αθηναίων τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. «Για να μη σας γράφουμε, μη μας γράφετε. Κατεβάστε λοιπόν την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *