24 °C Athens, GR
25 Μαΐου 2020

Πότε θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα σε υγειονομικούς και εργαζομένους επιχειρήσεων που έκλεισαν ή συνεχίζουν να λειτουργούν.

Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του κι από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζόμενους, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, ΧρΣταϊκούρας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, παρουσιάζοντας το νέο πακέτο του ΥΠΟΙΚ για τον μήνα Απρίλιο.

Στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους με διοικητική εντολή ή ανήκουν στις πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις (βάσει ΚΑΔ), θα δοθεί η δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα μέχρι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 ΙουνίουΕπειδή το Δώρο θα ήταν κανονικά μειωμένο κατά το μέρος που αυτό δεν είναι δεδουλευμένο, όπως θα αναφέρεται και στην σχετική ΠΝΠ δεδομένου ότι υπολογίζεται στη βάση του χρόνου εργασίας από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου.

Όπως ανακοινώθηκε, το τμήμα του Δώρου Πάσχα που δεν θα καταβληθεί από τους εργοδότες στους εργαζόμενους εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με διοικητική εντολή είτε επειδή ο εργαζόμενος μπαίνει σε αναστολή λόγω υπολειτουργίας βάσει ΚΑΔ, θα συμπληρωθεί στο ακέραιο από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Προσοχή οι επιχειρήσεις εκτός ΚΑΔ που δεν πλήττονται από την κρίση του κορονοιού οφείλουν να καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα έως την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου. Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Υπενθυμίζεται πως η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το χρονικό αυτό διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του, δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το χρονικό αυτό διάστημα δικαιούται κανονικά να λάβει αναλογία Δώρου.

Επιπλέον, είπε πως 108.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ κι όσοι υπηρετούν στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν ενίσχυση ως τις 10 Απριλίου

Related articles

Θεοδωρικάκος: Κανένας υπάλληλος στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να απολυθεί -Να σταματήσει η σπέκουλα

Ξεκάθαρο μήνυμα διαβεβαίωσης προς τους εργαζόμενους στους Δήμους έστειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ότι κανείς δεν απειλείται με απολύσει με αφορμή την ψήφιση του άρθρου 179 στο νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με ιδιώτες για την καθαριότητα το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό. «Η ενεργοποίηση των δυνατοτήτων του άρθρου 179 […]

Συνέντευξη Γιάννη Μπαλάφα στον REAL FM

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, σήμερα, στον ρ/φ σταθμό Real και τoυς δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη  τόνισε, μεταξύ άλλων:   Για το δίλημμα των εθνικών εκλογών «Καλούμε  τον κόσμο να δει και να αποφασίσει με βάση τα δυο διαφορετικά προγράμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ,  αξιοποιώντας την έξοδο από το μνημόνιο, τους θετικούς […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *