16 °C Athens, GR
26 Μαΐου 2020

Ο Πρόεδρος -Διευθύνων Σύμβουλος του Ευγενίδειου Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης στην Kallithea press

Η προσωπική φιλία του πρόεδρου & Διευθύνοντος  Σύμβουλου του Ευγενίδειου Ιδρύματος κ.Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη με τη συνεργάτιδα  μας κ. Χαρά Μητροπούλου κρατά πολλά χρόνια. Με τη βοήθεια της καταφέραμε να πάρουμε μια συνέντευξη του,η οποία θα δημοσιευτεί  τις επόμενες ημέρες.

Ποιος είναι όμως ο Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης …

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Το 1980 αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομία των Μεταφορών (MSc Transport Εconomics) στο PCL του Λονδίνου.

Aπό το 1976 είναι στέλεχος των επιχειρήσεων Ευγενίδη και από το 1995 Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Το 2000 ανέλαβε την διοίκηση του Ιδρύματος Ευγενίδου, και έως και σήμερα κατέχει την θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Ευγενίδου. Το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και από το 2003 έως το 2012 κατείχε τη θέση του Ταμία της Ένωσης. Διετέλεσε εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στον Διεθνή οργανισμό UNCTAD (United Nations Conference on Trade and Development). Είναι μέλος του Chartered Institute of Transport and Logistics M.C.I.T. και του Institute of Chartered Shipbrokers.

Επίσης, υπήρξε μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος από τον Μάρτιο έως και τον Δεκέμβριο του 2013. Το 2015 του απονεμήθηκε βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών για την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, ενός από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά πλανητάρια στον κόσμο. Το 2016 το Ίδρυμα Ευγενίδου απέσπασε για την προσφορά του στη ναυτική εκπαίδευση την διάκριση Achievement in education and training στα Greek Shipping Awards 2016, που διοργανώθηκε από το Lloyd’s List. Από τον Μάιο του 2018, ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης έχει αναλάβει καθήκοντα ως Ναυτιλιακός Πρεσβευτής του ΙΜΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός) εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε αυτόν τον νέο θεσμό, στόχος του οποίου είναι η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα και η ανάδειξη της συνεισφοράς του ΙΜΟ στην προσπάθεια αναβάθμισης της εικόνας της ναυτιλίας, της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, της ασφάλειας στη θάλασσα και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος. Για το πολυσχιδές και πολυεπίπεδο έργο που προσφέρει σταθερά εδώ και δεκαετίες το Ίδρυμα Ευγενίδου στον τομέα της τεχνικής και ειδικότερα της ναυτικής εκπαίδευσης ο Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης αναγορεύθηκε τον Ιούνιο του 2018 Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Δημήτρης Μπιζιώτας

Related articles

Megara Resins-Fanis Anastasios S.A.: Δωρεά νοσηλευτικού-ιατρικού εξοπλισμού.

Στη δωρεά δύο υπερσύγχρονων μόνιτορ για ΜΕΘ και συνολικά 23.000 προστατευτικών μασκών προχώρησε η Εταιρεία Megara Resins – Fanis Anastasios S.A. σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών για την αντιμετώπιση και  καταπολέμηση  της πανδημίας Covid-19. Η Εταιρεία μας αναγνωρίζει το σπουδαίο έργο που επιτελεί καθημερινά το ιατρικό, νοσηλευτικό […]

#ΜένουμεΣπίτι#. Η Βαλσαμία Αθανασιά αποκλειστικά για το Κallithea Press συναντά τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο.

Σε αυτούς τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς η τέχνη είναι ο πρώτος τομέας που πλήττεται, ειδικότερα τώρα που εξαπλώνεται συνεχώς ο ιός COVID-19 ταλανίζοντας όλο τον πλανήτη. Με αφορμή την εν γένει κατάσταση επικοινωνήσαμε με τον Αντώνη Κορωναίο, τον καταξιωμένο στο διεθνές στερέωμα Έλληνα τενόρο και επί σειρά ετών μονωδό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ευχαριστούμε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *