23 °C Athens, GR
24 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Λογιστής Νίκος Ηλιάδης Συμβουλεύει – Aρχείο kallitheapress

Ο λογιστής θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένος για τους τελευταίους λογιστικούς κανόνες και θεωρίες.  Ασφαλώς δεν χρειάζεται να υπάρχει μόνο μια σταθερή κατανόηση των βασικών εννοιών, αλλά θα πρέπει να είναι ενημερωμένος με ότι αφορά τις αλλαγές στην φορολογική νομοθεσία και να είναι πάντα ενήμερος με τις γενικά λογιστικές αρχές.

Επίσης ο λογιστής θα πρέπει να διακρίνεται από δεξιότητες οργάνωσης λόγω καθημερινότητας εξαιτίας ότι ασχολείται με έγγραφα , δεδομένα και λογιστικά αρχεία. Έχοντας μια διαχειρίσιμη  δομή των καθημερινών εργασιών , ο λογιστής θα μπορέσει να ασχοληθεί με ανάλυση δεδομένων που απαιτούνται από τις εταιρίες.   Η εργασία του λογιστή θα πρέπει να διακρίνεται από ακρίβεια και λεπτομέρεια.  Αυτά είναι γνωρίσματα ζωτικής σημασίας διότι ο λογιστής χειρίζεται αριθμητικά δεδομένα.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό όμως του λογιστή είναι πως είναι υπόλογος ωστόσο δεν πρέπει να αμελούμε την πιθανότητα του ανθρώπινου λάθους, ακόμα και εάν ο λογιστής κρατά λεπτομερείς λογαριασμούς και ακριβείς εκθέσεις, που βοηθούν εν τέλει στην διόρθωση λαθών και αποφυγή ανακριβειών.

Δεν είναι αρκετό όμως για τον λογιστή να έχει μια ικανότητα στους αριθμούς. Θα πρέπει επίσης να κατανοήσει τους πελάτες και το είδος των επιχειρήσεων-πελατών. Έχοντας μια σταθερή κατανόηση των επιχειρηματικών απαιτήσεων και των στόχων του πελάτη αυτό θα επιτρέψει στον λογιστή να αποκρυπτογραφήσει τι τύπους οικονομικών μεθόδων ή λογιστικούς κανόνες θα καλύψουν τις ανάγκες της επιχείρησης του πελάτη. Είναι σημαντικές οι απόψεις και οι συμβουλές του λογιστή που αποτέλεσμα έχουν να γίνουν σημαντικοί συνεργάτες του πελάτη.

Οι λογιστικές πληροφορίες έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον επαγγελματισμό του λογιστή και είναι ένα σημαντικό γνώρισμα που πρέπει πάντα να τηρεί. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που δεν είναι εύκολο να οικοδομηθεί, και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.  Μια ισχυρή αίσθηση της ακεραιότητας είναι χαρακτηριστικό που εμπνέει εμπιστοσύνη στο έργο ενός λογιστή.

Ο ρόλος του λογιστή είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις – πελάτες των λογιστών. Η συνέπεια, η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη χαρακτηρίζουν τον λογιστή, και όμως σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ο ρόλος των λογιστών θα πρέπει να είναι καταλυτικός για την πορεία της οικονομίας και της ίδιας της κοινωνίας.

Related articles

Είναι ευκαιρία ή κίνδυνος για την αγορά ενέργειας από φυσικό αέριο η πανδημία κορωνοϊού;

Γράφει ο Ανδρέας Μουντράκης * Βιώνουμε όλοι την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, η οποία ευτυχώς αντιμετωπίστηκε με επιτυχία στον τομέα της υγείας μας από την Ελληνική πολιτεία και έτσι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλέον μόνο τους κινδύνους που αφορούν την πορεία ανάπτυξης της χώρας και την εξέλιξη της οικονομίας.  Ο τομέας της ενέργειας είναι ένας από […]

Η Μάστιγα των νέων

Σοκαριστικά στοιχεία: Τουλάχιστον 500 παιδιά νοσηλεύτηκαν για απεξάρτηση από κινητά και tablet στο Παίδων Σήμερα δυστυχώς όλο και αυξάνεται ο αριθμός των νέων ακόμη και μικρών παιδιών που έχουν εξάρτηση από τους υπολογιστές. Η Ιλια Θεοτοκά, κλινική ψυχολόγος-θεραπεύτρια του Αιγινήτειου Νοσοκομείου μιλάει στο Open TV και αναφέρει ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από όσο φανταζόμαστε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *