14 °C Athens, GR
25 Ιανουαρίου 2021

 Ολυμπιακή Φλόγα η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το πρόγραμμα της Τελετής Παράδοσης, λιτό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες προστασίας της δημόσιας υγείας, παρακολούθησε ολιγομελής αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, χωρίς την παρουσία κοινού. Το καλλιτεχνικό μέρος φρόντισαν η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, η πρωθιερέα Ξανθή Γεωργίου και μια μικρή ομάδα αποτελούμενη από δέκα ιέρειες.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου από πλευράς των Ελλήνων ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Κατερίνα Στεφανίδη που παρέδωσε και τη Φλόγα στους Ιάπωνες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μήνυμά της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας για τη μακρινή Ιαπωνία ξεκινάει σε αντίξοες συνθήκες, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του θεσμού, καθώς μια πρωτοφανής πανδημία δοκιμάζει τις κοινωνίες όλου του πλανήτη. Τονίζει δέ ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η ζωντανή εκδήλωση της συνεργασίας των λαών, της φιλαλληλίας και της κατανόησης του άλλου, της ομόνοιας, της καλής θέλησης, της αδελφοσύνης.

Ολόκληρο το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Σήμερα η ολυμπιακή φλόγα, συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους αρχαίους και στους σύγχρονους αγώνες, ολοκληρώνει τη διαδρομή της στη χώρα που άναψε για πρώτη φορά. Ξεκινάει όμως το ταξίδι της για τη μακρινή Ιαπωνία σε αντίξοες συνθήκες, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του θεσμού. Μια πρωτοφανής πανδημία δοκιμάζει τις κοινωνίες όλου του πλανήτη. Η τελετή παράδοσης της φλόγας, έστω και χωρίς την πολυπληθή παρουσία αθλητών και ολυμπιονικών, χωρίς το κοινό που θα επιθυμούσε να παρευρίσκεται στο Στάδιο για να την παρακολουθήσει, έχει έναν ισχυρό συμβολισμό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι απλώς μια συνάντηση αθλητών απ’ όλον τον κόσμο που συναγωνίζονται σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας. Είναι η έκφραση της συνεχούς προσπάθειας του ανθρώπου να υπερβεί τον εαυτό του. Είναι η ζωντανή εκδήλωση της συνεργασίας των λαών, της φιλαλληλίας και της κατανόησης του άλλου, της ομόνοιας, της καλής θέλησης, της αδελφοσύνης. Αυτές οι αξίες που ενέπνευσαν το «ευ αγωνίζεσθαι» των αρχαίων Ελλήνων, είναι ακριβώς εκείνες που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν σήμερα το όπλο μας απέναντι στον
κοινό εχθρό. Μ’ αυτές θα τον πολεμήσουμε, με αυτές θα τον νικήσουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για  τη εμπέδωση του ολυμπιακού πνεύματος από την ελληνική κοινωνία.
Η αρχαία Ολυμπία φωτίζει τον δρόμο προς το Τόκιο και όλοι οι Έλληνες ευχόμαστε καλή επιτυχία στους Ιάπωνες διοργανωτές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων».

Related articles

Κλειστό λόγω χιονοθύελλας το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας – Καϊμάκτσαλαν

Κλειστό, λόγω χιονοθύελλας, είναι το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας- Καϊμάκτσαλαν, στο νομό Πέλλας, όπως δήλωσε ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου, Πάνος Παναγιωτόπουλος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η απόφαση αυτή πάρθηκε το βράδυ της Δευτέρας, εξηγώντας ότι, οι θυελλώδεις άνεμοι και η χιονόπτωση οδήγησαν στην πράξη αυτή, για λόγους ασφαλείας. Ο ίδιος σημείωσε ότι, αύριο το πρωί, […]

ΤΟΛΜΑΜΕ

Μαζί με εσάς συνεχίζουμε Κάθε Εβδομάδα στα περίπτερα. Η Συμφωνία έκλεισε ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ… Η διαδικτυακή σελίδα www.kallitheapress.gr και η έντυπη έκδοση Ερευνα Press κάθε εβδομάδα στα περίπτερα μαζί με μια εβδομαδιαία ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ&ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ που έχει καταφέρει να αυξήσει την κυκλοφορία της. Kallithea Press – Η Διαδικτυακή Φωνή των Δημοτών Το Kallithea Press […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *