29 °C Athens, GR
8 Ιουλίου 2020

Οκτώ υποψήφιοι δήμαρχοι διεκδικούν το Δήμο Καλλιθέας

Δημοτικές Εκλογές Καλλιθέας 2019: Οκτώ οι μέχρι στιγμής Συνδυασμοί. Ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος το 2019;

  1. Ο τέως δήμαρχος Κώστας Ασκούνης, Ανεξάρτητος, (έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, έλαβε 47,25% πρώτη Κυριακή το 2010, δεν κατήλθε το 2014) Κεντρώος με μεγάλη διείσδυση σε δεξιά και αριστερά, εμφανίζεται ως ο αδιαφιλονίκητος νικητής των εκλογών. Έμπειρος αυτοδιοικητικός, με μεθοδική προεκλογική εκστρατεία και διευρυμένο ψηφοδέλτιο, δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη από τον πρώτο γύρο.
  2. Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος δηλώνει ανεξάρτητος χωρίς τη στήριξη της Ν.Δ., (25,73% πρώτη Κυριακή το 2010 και 21,79 % πρώτη Κυριακή το 2014 ως αντάρτης της ΝΔ) αντιμετωπίζει προβλήματα με το συνδυασμό του αλλά και τις πολλές υποψηφιότητες στο δεξιό χώρο. Κατά τη θητεία του η Καλλιθέα αντιμετωπίζει έλλειψη έργου, αδιαφάνεια και η ποιότητα ζωής των κατοίκων έχει υποβαθμιστεί τραγικά (καθαριότητα, πράσινο, πεζοδρόμια, φωτισμός, κοινωνική πρόνοια, αθλητισμός κλπ. Δείχνει αισιόδοξος στη μάχη που δίνει για τη δεύτερη θέση.
  3. Θεόδωρος Παπαθανασόπουλος, Επιχειρηματίας, έμπειρος αυτοδιοικητικός, έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που ως παράταξη έλαβε 12,28% πρώτη Κυριακή το 2014.
  4. Νικόλαος Γιοβανίδης, Επιχειρηματίας με προσφορά στον εθελοντισμό, Ανεξάρτητος. Έχει τη στήριξη του ποντιακού στοιχείου και της νεολαίας. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του τάραξε τα νερά της τοπικής κοινωνίας γιατί είναι δημοφιλής και έχει βαθιά γνώση του Δήμου και των προβλημάτων της πόλης.
  5. Η Λαϊκή συσπείρωση (ΚΚΕ) δεν έχει επιλέξει ακόμα τον υποψήφιό της. Ελαβε 10,76 % πρώτη Κυριακή το 2014 και σίγουρα θα κατέλθει στις εκλογές.
  6. Τρύφων Μπουγάς, Επιχειρηματίας, Ανεξάρτητος, έμπειρος αυτοδιοικητικός, έχει εξασφαλίσει ως Ελληνική Αυγή τη στήριξη της Χρυσής Αυγής (Η ΧΑ έλαβε 6,94% στις εθνικές εκλογές τον 9/2015 στην Καλλιθέα), ταυτόχρονα έχει πολλούς φίλους και υποστηρικτές και στο χώρο της ΝΔ από τον οποίο προέρχεται.
  7. Λάζαρος Λασκαρίδης δημοσιογράφος Ανεξάρτητος 3,57% πρώτη Κυριακή το 2014
  8. Βάσω Μαργαρίτη, Ανεξάρτητη, συνταξιούχος, αντίπαλος του κ. Κάρναβου στο β γύρο στις προηγούμενες εκλογές, 19,26% πρώτη Κυριακή το 2014, (αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λόγω της υποψηφιότητας του τέως Αρχηγού της Κώστα Ασκούνη, διάσπασης του συνδυασμού της και μη στήριξης από το ΚΙΝΑΛ).

Οι Ψαλιδόπουλος Θεόδωρος, δημοσιογράφος Ανεξάρτητος (16,78 % πρώτη Κυριακή το 2014, αλλά χωρίς παράταξη πλέον συζητά την υποψηφιότητά του υπό τον Θεόδωρο Παπαθανασόπουλο, ΣΥΡΙΖΑ), Παναγιώτης Σκανδαλάκης ιατρός (είχε τη στήριξη της ΝΔ 13,07% πρώτη Κυριακή το 2014), Παπαδάκης Ευάγγελος και Δημόπουλος Βασίλειος δε θα είναι αρχηγοί των συνδυασμών ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αντίστοιχα το 2019.

Ο Κωνσταντίνος Γρίβας Επιχειρηματίας Ανεξάρτητος (2,48% πρώτη Κυριακή το 2014) δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει υποψηφιότητα.

Η σειρά αναγραφής των υποψηφίων δημάρχων είναι τυχαία.

Η kallitheapress έχει πληροφόρηση για τα αποτελέσματα μυστικών δημοσκοπήσεων κομμάτων και υποψηφίων, που λόγοι δεοντολογίας δεν της επιτρέπουν να τις αποκαλύψει.

Related articles

Πρόσκληση σε ποιητική βραδιά στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος

 ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ έχει την χαρά  να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση της 1ης ποιητικής συλλογής της κας Γιώτας Γιουγλή Καλουδάκη  με τίτλο «Η Πόρευση» των εκδόσεων  Προμετωπίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων  του φορέα Αθηνάς 17, Καλλιθέα.   ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να […]

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Στις 27/3 επιλέξαμε να βγούμε για περιπολία στην περιοχή μας ως πρώτη απάντηση για τα γεγονότα τις 25ης Μαρτίου και την αγκαζέ με τους μπάτσους βόλτα που έκαναν οι φασίστες στην γειτονιά. Ξεκινήσαμε από την πλατεία στις τζιτζιφιές, ανεβήκαμε την θησέως εως την Σκρα και σβήσαμε όλα τα αηδιαστικά συνθήματα που είχαν κάνει. Για μια […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *