26 °C Athens, GR
6 Ιουλίου 2020

ΚΠΙΣΝ: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει ενεργά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Το 2018, το ΚΠΙΣΝ βραβεύτηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Mobility Actions», στο πλαίσιο επιβράβευσης δράσεων βιώσιμης κινητικότητας που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας της περασμένης χρονιάς. Το ΚΠΙΣΝ, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, προάγει σταθερά τη βιώσιμη κινητικότητα μέσα από την καλλιέργεια της ποδηλατικής κουλτούρας και την ενθάρρυνση χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άσκησης και ψυχαγωγίας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και την αστική ανάπτυξη. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

 

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας πραγματοποιείται η δράση «Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά» στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ:

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ο θεσμός «Δίπλωμα Ποδηλάτου για παιδιά», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών. Πρόκειται για μια δράση με συμβολικό χαρακτήρα, που στόχο έχει να τονίσει τη σημασία της εκπαίδευσης των παιδιών στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς απέναντι στους χρήστες ποδηλάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, ερωτήσεις πάνω στο θεωρητικό μέρος, πρακτική εκπαίδευση και απλές εξετάσεις για την απόκτηση «Άδειας Οδήγησης Ποδηλάτου». Απευθύνεται σε παιδιά που γνωρίζουν ήδη ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες και θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους. Όσοι/όσες συμμετάσχουν, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα ποδήλατά τους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: MBike

 

Τρίτη 17/09, 17.00-21.00
Πέμπτη 19/09, 17.00-21.00
Σάββατο 21/09, 10.00-14.00

Για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού
20 παιδιά ανά ώρα με σειρά προτεραιότητας

Ελεύθερη είσοδος

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

πηγή: https://www.snfcc.org

Related articles

Τρία σενάρια για “Πύρρειο νίκη” ή και… “απρόσμενο Βατερλώ”

 Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος Μια εβδομάδα απέμεινε. Και κάποιοι, οι οποίοι έχουν ήδη προεξοφλήσει το πώς θα μας βρει το ξημέρωμα της 8ης Ιουλίου δεν περιορίζονται στο να ‘’ράβουν’’ υπουργικά κοστούμια – ας πούμε πως αυτό περιλαμβάνεται στο πλαίσιο ενός προεκλογικού βερμπαλισμού – αλλά με ξέχωρη πολιτική αναίδεια και ξέχειλη αλαζονεία, αγνοούν τις εκλογικές διαδικασίες, τους […]

Επίσκεψη στην Αθήνα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και της Επιτρόπου κας Ελίζα Φερέιρα

Στις 17 Ιανουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027. Σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του διαλόγου όλων των παραγωγικών δυνάμεων, των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και των αρμόδιων Αρχών για τη χάραξη πολιτικής και στόχο έχει τη διαμόρφωση των στρατηγικών επιλογών σε εθνικό και περιφερειακό […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *