28 °C Athens, GR
9 Αυγούστου 2020

Έκκληση Αστυνομικού για λευκά αιμοσφαίρια για τον ανήλικο γιό του

Απευθύνεται προς τους συναδέλφους του Αστυνομικούς, και σε όποιον μπορεί να γίνει δωρητής λευκών αιμοσφαιρίων (κοκκινοκύτταρα) Ο+ για το γιο του.

Όπως πολλοί από εσάς φίλοι μου γνωρίζεται ο γιος μου που είναι τώρα 3+ ετών πάσχει από λευχαιμία. Δυστυχώς η μεταμόσχευση μυελού που κάναμε πέρσι δεν ήταν αρκετή για να νικήσει τη λευχαιμία και έτσι εδώ και 3 μήνες βρισκόμαστε πάλι στο ΕΛΠΙΔΑ και προσπαθούμε να καταπολεμηθεί η λευχαιμία ξανά για να κάνουμε νέα προσπάθεια.

Αυτή τη στιγμή ο Μορφέας βρίσκεται σε βαθιά απλασία (έχει στο μυελό του 20!!! λευκά αιμοσφαίρια) και έχει κολλήσει ένα πολύ σοβαρό ενδονοσοκομειακό μικρόβιο που έχει περάσει στο αίμα του.

Επειδή ο οργανισμός του δεν μπορεί να καταπολεμήσει τη σοβαρή αυτή λοίμωξη , ούτε ο μυελός του μπορεί να παράγει λευκά αιμοσφαίρια πρέπει να πάρει έτοιμα από δότες μέσω μετάγγισης κοκκιοκυττάρων.

ΕΊΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗ ΛΟΙΜΩΞΗ.
Θα πρέπει οι δότες να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ομάδας αίματος Ο+ και κατά προτίμηση άντρες (γιατι έχουν πιο μεγάλες/ανθεκτικές φλέβες)
Όποιος λοιπόν από εσάς είναι θέλει να δώσει κοκκιοκύτταρα για τον Μορφέα παρακαλώ ας το κάνει!!!!!!!!!!

Τα στοιχεία του παιδιού είναι:
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΡΦΕΑΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΕΘ
Παιδοογκολογική Κλινική ΕΛΙΠΔΑ, Παίδων Αγ. Σοφία

Θα πρέπει οι υποψήφιοι δότες πρώτα να έρθουν να δώσουν ιστορικό και να πάρουν για 1 ημέρα δυο φάρμακα που θα αυξήσουν τον αριθμό των λευκών τους αιμοσφαιρίων. Την επόμενη ημέρα έρχονται ξανά και γίνεται η συλλογή.

Οι ώρες λειτουργίας της αιμοδοσίας είναι

ΔΕΥΤΕΡΑ- ΚΥΡΙΑΚΉ 09:00-14:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16:00-20:00

Δυστυχώς η διαδικασία δεν είναι όπως η απλή αιμοδοσία και έτσι δεν μπορεί το δείγμα να μεταφερθεί από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και για αυτό θα πρέπει οι υποψήφιοι δότες να έρθουν εδώ στο ΕΛΠΙΔΑ.

(Είναι στον ίδιο χώρο με το παίδων Αγ.Σοφία αλλά έχει ξεχωριστή είσοδο από το πλάι. Διεύθυνση: Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων ΕΛΠΙΔΑ, Λεβαδειας 8, Γουδί ΤΚ 11527)

Η διαδικασία να δώσει κάποιος το δείγμα είναι απλή και δεν πονάει!!!! Είναι σαν να δίνει κάποιος αίμα απλά διαρκεί κάπως περισσότερο.

Ακόμα και αν δεν μπορεί κάποιος να δώσει, ας κάνει μια κοινοποίηση μήπως μπορεί κάποιος άλλος γνωστός/ φίλος του.

Σας ευχαριστώ

nantiareport.gr

Related articles

Η ομιλία της αδερφής Κοτσίφα

“Για όσους δεν μπόρεσαν να καταφέρουν να έρθουν εδώ να ξέρουν ότι πάσα γη τάφος για τους ήρωες”, είπε από το βήμα του συλλαλητηρίου η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη. “Η παρουσία όλων μας σήμερα είναι η απάντηση στους προδότες. Δεν χρειάζονται λόγια, καμία λέξη, η παρουσία μας μιλάει. Ο αδελφός μου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας θυσιάστηκε για […]

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ : «Δεν είμαστε περαστικοί από τον αγώνα, η μάχη κερδίζεται, πρέπει να μιλήσουμε στους πολίτες».

Η αριστερά ήταν, πάντα, η κοιτίδα των αγώνων και το αποκούμπι των προσδοκιών της κοινωνίας. Δεν δίστασε, όταν χρειάστηκε, να πάρει το μερτικό της στην ιστορία και να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» προς όφελος των πολιτών και του τόπου. Οπότε το να ρωτάς έναν ατόφιο, μπαρουτοκαπνισμένο αγωνιστή της Αριστεράς, όπως ο Γιάννης Μπαλάφας, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *