Η ΝΔ και οι τρανσέξουαλ της Συγγρού

Μπορεί να έφυγε η ΝΔ από τη Συγγρού, αλλά οι επαφές με τους τρανσέξουαλ γίνονται σε επίσημο επίπεδο. 

Ούτε άντρας, ούτε γυναίκα Είμαι τρανσέξουαλ. 

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε μερικά βασικά πράγματα:
– Ο όρος «διεμφυλικός» αναφέρεται σε ένα άτομο που η «ταυτότητα» του φύλου του είναι διαφορετική από το βιολογικό του φύλο –το γεγονός αυτό δε είναι ανεξάρτητο από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις– και το οποίο καταφεύγει κάποια στιγμή στη ζωή του σε επέμβαση αλλαγής φύλου.
– Ο όρος «διαφυλικός» αναφέρεται σε ένα άτομο με επίσης διαφορετική ταυτότητα φύλου από τη βιολογική, που μπορεί όμως να μην έχει προχωρήσει απαραίτητα σε επέμβαση.
– Ο όρος «τρανσέξουαλ» μπορεί να αναφέρεται και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις.

Θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο σχετικώς με τη δυνατότητα να αλλάζεις στο ληξιαρχείο την καταχώρηση φύλου/ονόματος, χωρίς το δικαστήριο να απαιτεί να προσκομίσεις και ιατρική βεβαίωση, που να επιβεβαιώνει πως έχεις στειρωθεί, πως έχεις υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία κλπ. Η ΝΔ είναι καταρχήν θετική για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Συνάντηση στελεχών της ΝΔ με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Μία από τις δράσεις του σωματείου αυτού των τρανς, είναι και η πρωτοβουλία πρότασης προς τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε στον νόμο γα τη σεξουαλική εργασία (ν. 2734/1999), να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει υποχρεωτικές υγειονομικές εξετάσεις για τα πρόσωπα που ασκούν εργασία στο σεξ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Συνάντηση του ΣΥΔ με τον Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), αναγνωρισμένη μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων, με το παρόν δελτίο τύπου, ενημερώνει σχετικά με προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων του, με εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6.7.2017 στα γραφεία της ΝΔ, και συγκεκριμένα με τον Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτή Καβάλας της ΝΔ, κύριο Παναγιωτόπουλο, τον Γραμματέα Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων ΝΔ, κύριο Γιώργο Σταμάτη, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας ΝΔ, κύριο Νίκο Σωτηρόπουλο και τον Συντονιστή Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ, κύριο Νίκο Λαγαρία, με θέμα το σχέδιο νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΔ, ανέλυσαν σε βάθος όλες τις παραμέτρους που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη νομοθέτησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, μέσα από έρευνες που δεικνύουν ότι η βασική αιτία των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι είναι η έλλειψη απλών, γρήγορων, διάφανων, μη γραφειοκρατικών, διαδικασιών αλλαγής των εγγράφων των τρανς ανθρώπων βασισμένων στον αυτοπροσδιορισμό, το διεθνές αλλά και ευρωπαϊκό πλαίσιο μέσα από Ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Απόφασης της Κοινοβουλευτικής Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφορών του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων θεσμικών φορέων, καθώς και της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της νομολογίας των δικαστηρίων της χώρας μας που πλέον έχει επιβεβαιωθεί σε παραπάνω από είκοσι υποθέσεις, σε πολλές πόλεις της χώρας μας και στους δύο βαθμούς.

Στη συνέχεια αναπτύξαμε τα δεδομένα του σχεδίου νόμου όπως παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση όταν τέθηκε σε διαβούλευση, ενώ επισημάναμε τα κύρια σημεία που χρήζουν βελτίωσης, με πιο κεντρικά τα ακόλουθα: την αλλαγή της διαδικασίας σε εξωδικαστική και πιο αυτοματοποιημένη, την άρση των περιοριστικών προβλέψεων που θέτουν ένα πλαίσιο υπερρύθμισης, όπως τα θέματα της ανηλικότητας, τον περιορισμό στα έγγαμα πρόσωπα, καθώς και τη μη δυνατότητα αλλαγής των πιστοποιητικών γέννησης πιθανών τέκνων ως προς το φύλο και το κύριο όνομα των γονέων, καθώς επίσης και την έλλειψη προβλέψεων σε συγκεκριμένα θέματα αντιμετώπισης των διακρίσεων που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν η πρώτη σε αυτό το επίπεδο με εκπροσώπους της ΝΔ, διήρκεσε περίπου δύο ώρες, και το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών βρίσκεται πάντα στη διάθεση όλων των δημοκρατικών κομμάτων, ανοικτό σε διάλογο, στην κατεύθυνση της ενημέρωσης αλλά και της συνεργασίας με σκοπό την άρση των διακρίσεων και  παραβιάσεων θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται οι τρανς άνθρωποι.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ

ΣΥΓΓΡΟΥ 29, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΑΘΗΝΑ, 11743

Παράλληλα με όσα συμβαίνουν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, οι επί μέρους τομείς της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό τις επαφές και τις δράσεις τους.

Μία τέτοια έλαβε χώρα χθες, όπου με πρωτοβουλία του Γραμματέα Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της ΝΔ Γιώργου Σταμάτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Στην συνάντηση των δύο πλευρών, που σημειωτέον έγινε για πρώτη φορά, συμμετείχαν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αν. γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας ΝΔ, Νίκος Σωτηρόπουλος και ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ, Νίκος Λαγαρίας.

Θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο σχετικώς με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Δηλαδή, για τη δυνατότητα να αλλάζεις στο ληξιαρχείο την καταχώρηση φύλου/ονόματος, χωρίς το δικαστήριο να απαιτεί να προσκομίσεις και ιατρική βεβαίωση, που να επιβεβαιώνει πως έχεις στειρωθεί, πως έχεις υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία κλπ.

Όπως λένε όσοι συμμετείχαν στην εν λόγω πρωτοβουλία, η ΝΔ είναι καταρχήν θετική για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, αλλά το νομοσχέδιο είναι ιδιαιτέρως προβληματικό.

Στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται αποδεκτή η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου απ’ ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης, καθώς έχει γίνει αντιληπτό πως η νομική αναγνώριση, δεν αφορά διαπροσωπικές σχέσεις τόσο, αλλά κυρίως την ελεύθερη βούληση ενός προσώπου να επαναπροσδιορίσει μια ληξιαρχική εγγραφή.

Από την πλευρά της το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών με ανακοίνωση του αναφέρει πως «η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν η πρώτη σε αυτό το επίπεδο με εκπροσώπους της ΝΔ, διήρκεσε περίπου δύο ώρες, και το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών βρίσκεται πάντα στη διάθεση όλων των δημοκρατικών κομμάτων, ανοικτό σε διάλογο, στην κατεύθυνση της ενημέρωσης αλλά και της συνεργασίας με σκοπό την άρση των διακρίσεων».

Από τη ΝΔ σκοπεύουν τέτοιου είδους θέματα που άπτονται ανθρωπίνων δικαιωμάτων να τίθενται στο τραπέζι του διαλόγου, με τις πληροφορίες να λένε πως τέτοιου είδους επαφές αναμένονται και στο μέλλον σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο.

transgender-association.gr/ kathimerini.gr/

ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΜΙΛΑΕΙ Η ΜΑΡΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΥ

Μαρίνα Γαλανού Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών: Θέλω μια κοινωνία όπου οι τρανς θα αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι

«Δεν μπορούμε να νοικιάσουμε σε τραβεστί γιατί είναι υπόκοσμος και θα μας φέρνουν εδώ τους νταβατζήδες τους». Aυτή ήταν η απάντηση που έλαβε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών στην προσπάθειά τους να βρουν ένα χώρο να στεγάσουν τα γραφεία τους σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η πρόεδρος του…

Πηγή: espressonews.gr | iefimerida.grhttps://www.youtube.com/watch?v=DmLb4xi_IxU

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ