To Summer Nostos Festival επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ!

Επιστροφή στα Καλύτερά μας Καλοκαίρια!

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων ετών, το Summer Nostos Festival (SNFestival) επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι στην πόλη σε διοργάνωση και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. To SNFestival ανοίγει το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουνίου 2018 και κλείνει μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 24 Ιουνίου. 

Το SNFestival είναι ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ τέχνης, άθλησης και εκπαίδευσης, με ελεύθερη είσοδο, το οποίο διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Μουσική, χορός, θέατρο, σύγχρονη τέχνη, αθλητισμός, παιχνίδια, performances και ομιλίες συνθέτουν το σκηνικό του φετινού SNFestival που απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων.

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής, θα δώσουν και φέτος το παρόν στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ του καλοκαιριού. Οι πολυαναμενόμενες συναυλίες του John Cale & Band, των Animal Collective, των Στέρεο Νόβα, της Lianne La Havas αλλά και οι live εμφανίσεις της  Άννας Βίσση και των Onirama ερχονται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος για να ξεσηκώσουν το κοινό του SNFestival, ανεξαρτήτως ηλικίας!

Από τον χώρο της κλασικής και σύγχρονης μουσικής ξεχωρίζει η εμφάνιση της Joyce DiDonato, το «ζωντανό ντοκιμαντέρ» των Sam Green και Joe Bini για το εμβληματικό Kronos Quartet, του διάσημου έργου Drone Mass του πρόωρα χαμένου Ισλανδού συνθέτη, Jóhann Jóhannsson, από το American Contemporary Music Ensemble και το Theater of Voices αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια των Beatles και του Elvis Presley από τους Μουσικούς της Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Μια ξεχωριστή backstage εμπειρία περιμένει τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ στο Summer Nostos Festival, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και να συζητήσουν με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, λίγο πριν την έναρξη των live τους. Οι ημίωρες απρόβλεπτες συνομιλίες πραγματοποιούνται στην ιδιαίτερη και εξαιρετικής ακουστικής Αίθουσα Δοκιμών της Χορωδίας της ΕΛΣ. Τις συζητήσεις συντονίζει η ραδιοφωνική παραγωγός Kafka (Κατερίνα Καφεντζή).

• Κυριακή 17/06, 20.00, Seu Jorge
• Δευτέρα 18/06, 20.00, DJ Kampire
• Τρίτη 19/06, 20.00, John Cale
• Τετάρτη 20/06, 20.00, Alexi Murdoch
• Πέμπτη 21/06, 20.00, Yasmine Hamdan
• Παρασκευή 22/06, 20.00, Lianne La Havas
• Σάββατο 23/06, 20.00, Animal Collective
• Κυριακή 24/06, 20.00, This Ιs Τhe Kit

Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά χωρίς μετάφραση.

*Με ηλεκτρονική προεγγραφή. Οι σύνδεσμοι για τις κρατήσεις θα αποσταλούν στα Μέλη μέσω του SNFCC Members Newsletter.

Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, τo 7o Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση θα πραγματοποιηθεί από 21 Ιουνίου έως τις 23 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Το Συνέδριο θα διερευνήσει μία από τις πιο πολυσυζητημένες έννοιες της εποχής μας, αυτή της Ανατροπής (Disruption). Ο 21ος αιώνας εξελίσσεται ταχύτατα σε μία εποχή που καθορίζεται από τις ανατροπές σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι κοινωνικοοικονομικές αλλαγές και οι πρωτοποριακές τεχνολογικές εξελίξεις έχουν σημαντικό αντίκτυπο και ανατρέπουν τους παγιωμένους τρόπους λειτουργίας και τα μοντέλα που αφορούν τον κάθε τομέα της ζωής, συμπεριλαμβανομένης και της κοινωφελούς δράσης.

Επιπλέον, στις 20 Ιουνίου θα προηγηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ αναφορικά με την κοινωνική και πολιτική πόλωση και τους τρόπους αντιμετώπισής της

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου & τους ομιλητές.

Η εγγραφή στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

Φόρμα Εγγραφής

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ