Εμφανίστηκαν τα απορριμματοφόρα ασφαλείας, Που ήταν τόσες μέρες;

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ το βράδυ της 27/6/17 από την πλατεία Δαβάκη, ανακήρυξε την Καλλιθέα Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα σκουπίδια, περιγράφοντας τους λόφους σκουπιδιών, τις κλειστές εισόδους πολυκατοικιών και τους απροσπέλαστους δρόμους. Σχολίασαν ότι δεν είδαν πουθενά απορριμματοφόρα ασφαλείας στην Καλλιθέα, σε αντίθεση με τους άλλους Δήμους.

Βλέπετε το βίντεο της ΕΡΤ από το 9ο λεπτό και μετά.

Κόντρα με φόντο τις κινητοποιήσεις στην καθαριότητα – Συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη η απεργία (video)

Αρκετές ώρες μετά το ρεπορτάζ της ΕΡΤ τα απορριμματοφόρα εμφανίστηκαν σε κάποιους δρόμους της πόλης ως εκ θαύματος…. Που ήταν τόσες μέρες τα περισσότερα από αυτά;

Η σημερινή Συνέλευση Εργαζομένων 28/6/2017 του Δήμου Καλλιθέας αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων  ευθυγραμμιζόμενη με την ΠΟΕ ΟΤΑ.

Πρωινό άρθρο τoυ kallitheapress την  27/6/2017 

Την ίδια ώρα που οι γύρω περιοχές είναι καθαρές και η κατάσταση κρατιέται σε ανεκτά έως πολύ καλά επίπεδα, η Καλλιθέα ασφυκτιά.

Πώς γίνεται όμως όταν, για παράδειγμα στην περίπτωση της Αττικής, όλα τα απορρίμματα καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Φυλής, να υπάρχουν δήμοι με σκουπιδόλοφους πέντε ημερών και άλλοι με τους περισσότερους κάδους άδειους;

Οι εργαζόμενοι δεν απεργούν από την περασμένη Δευτέρα αλλά έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των αμαξοστασίων και δεν επιτρέπουν την έξοδο των απορριμματοφόρων. Εάν απεργούσαν, το πρόβλημα θα ήταν εξαρχής πιο έντονο και το ίδιο παντού.

Την κατάληψη στα αμαξοστάσια μπορεί να την αποφάσισε η ομοσπονδία ΠΟΕ -ΟΤΑ αλλά την εφαρμόζει σε κάθε δήμο το τοπικό σωματείο με διαφορετικό τρόπο. Έτσι στην Καλλιθέα η κατάληψη εφαρμόζεται με μεγαλύτερη αυστηρότητα ενώ αλλού το σωματείο ανοίγει το αμαξοστάσιο για κάποιες ώρες ή απέχει από την κατάληψη ολοσχερώς.

Το γεγονός ότι η Καλλιθέα είναι πολυπληθής δήμος κάνει τα πράγματα να είναι προφανώς πιο δύσκολα από τις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές.

Τον πιο μεγάλο όμως ρόλο παίζει το πώς διαχειρίζεται την κατάσταση η εκάστοτε δημοτική αρχή. Εάν υπάρξει μια καλή συνεννόηση με το τοπικό σωματείο, μπορεί να επιτύχει μια πιο «χαλαρή» κατάληψη των αμαξοστασίων.

Η προσπάθεια όμως καλής συνεννόησης με το τοπικό σωματείο προϋποθέτει την βούληση να βάλει πρώτα το Δημότη και μετά το κομματικό του συμφέρον ένας Δήμαρχος, κάτι που δε συμβαίνει στην Καλλιθέα όπου οι Αντιδήμαρχοι συμμετέχουν στις διαδηλώσεις με πανό και ο Δήμαρχος είναι γνωστός για τον ενεργό κομματικό του ρόλο κατά της Κυβέρνησης όσο και ο Πατούλης στο Μαρούσι. Από τις αναρτήσεις στο fb του ιδίου του Δημήτρη Κάρναβου προκύπτει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης με το τοπικό σωματείο του φαίνεται αδιανόητη.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής το πληρώνουν οι απελπισμένοι και αγανακτισμένοι δημότες, οι οποίοι εκτός από επικοινωνιακά τεχνάσματα του τύπου «ένα τρίκυκλο τα βράδια ραντίζει», δεν έχουν να περιμένουν τίποτα περισσότερο από το Δήμαρχο Καλλιθέας μέχρι να λήξουν οι κινητοποιήσεις.

Από εργαζόμενο του δήμου πληροφορηθήκαμε ότι ραντίζουν με χημικά φυτοφάρμακα. Εξ όσων γνωρίζουμε αυτά αποτελούν τοξικές ουσίες επικίνδυνες τόσο για τον άνθρωπο όσο και τα ζώα και δε μειώνουν την οσμή, οπότε πιθανόν να είναι ακατάλληλα για τη χρήση αυτή. Θα ήταν χρήσιμο να μάθουν οι πολίτες με τι ψεκάζει ο Δήμος.

Δυσφορία, παράπονα αλλά και ελπίδα να λυθεί σύντομα το ζήτημα με την απεργία των εργαζομένων καθαριότητας στους δήμους, ώστε να αρχίσουν να μαζεύονται τα σκουπίδια στους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας, δηλώνουν καταστηματάρχες αλλά και πολίτες. Δεν είναι λίγοι όσοι εκτονώνουν την αγανάκτησή τους στο fb ακόμα και στην προσωπική σελίδα του Δημάρχου και του υπεύθυνου Αντιδημάρχου για την καθαριότητα.

Η άποψη του kallitheapress για το ζήτημα αυτό είναι ότι ο Δήμαρχος Καλλιθέας ύστερα από την έντονη πίεση που δέχεται πλέον από τους πολίτες, δεν έχει άλλα περιθώρια να συνεχίσει να αφήνει αυτή την κατάσταση να εξελίσσεται χωρίς να συμβαίνει απολύτως τίποτα και θα υποχρεωθεί να ενεργήσει διαφορετικά.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ το βράδυ της 27/6/17 από την πλατεία Δαβάκη, ανακήρυξε την Καλλιθέα Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα σκουπίδια περιγράφοντας τους λόφους σκουπιδιών, κλειστές εισόδους πολυκατοικιών και απροσπέλαστους δρόμους. Δεν είδαν πουθενά απορριμματοφόρα ασφαλείας σε αντίθεση με τους άλλους Δήμους. Βλέπε το βίντεο της ΕΡΤ από το 9ο λεπτό και μετά.

Κόντρα με φόντο τις κινητοποιήσεις στην καθαριότητα – Συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη η απεργία (video)

Μετά το ρεπορτάζ τα απορριμματοφόρα εμφανίστηκαν σε κάποιους δρόμους ως εκ θαύματος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ