Αρχική Αττική ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Η τραυματίας είναι ταυτόχρονα νομικός εκπρόσωπος αντιεξουσιαστών και σύμβουλος του Υπουργείου...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Η τραυματίας είναι ταυτόχρονα νομικός εκπρόσωπος αντιεξουσιαστών και σύμβουλος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

Το επόμενο 48ωρο θεωρούν οι ιατροί του Ευαγγελισμού ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξέλιξη της υγείας της δικηγόρου κυρίας Αναστασίας Τσουκαλά που τραυματίσθηκε στο πόδι από φωτοβολίδα αναρχικών στα επεισόδια του Πολυτεχνείου το Σάββατο το βράδυ. Κι αυτό γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος ακρωτηριασμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για ναυτικού τύπου φωτοβολίδα, η φλόγα της οποίας –δεν μπόρεσαν να την σβήσουν οι αστυνομικοί- προκάλεσε εσωτερικά εγκαύματα ενώ μέσα στο πόδι της φέρεται να άνοιξε και το μικρό «αλεξίπτωτο» που έχουν αυτού του τύπου οι φωτοβολίδες. Η κυρία Τσουκαλά είχε σπεύσει στο σημείο από ενδιαφερον για την πορεία των επεισοδίων και για τον κίνδυνο που θα μπορούσαν να διατρέξουν οι αναρχικοί.
Η τραυματίας είναι νομικός εκπρόσωπος γνωστών αντιεξουσιαστών και μάλιστα είχε συμμετάσχει σε συνεντεύξεις Τύπου προκειμένου να δοθούν εκπαιδευτικές άδειες σε αναρχικούς που η δράση τους είχε συσχετισθεί παλαιότερα με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ή με ληστείες στο Βελβεντό κλπ. Η κυρία Τσουκαλά είναι και σύμβουλος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ( είχε διοριστεί το 2016 αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του συγκεκριμένου υπουργείου) ενώ είχε προχωρήσει σε διαλέξεις στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ . Παράλληλα έχει προχωρήσει σε δηλώσεις ότι «υπάρχει πολύ βεβαρημένο ιστορικό αυταρχισμού στους κόλπους της αστυνομίας, δεν έχει ποτέ συντελεστεί πραγματικά η λεγόμενη αποχουντοποίηση». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα κείμενο των αντιεξουσιαστών σχετικά με τον τραυματισμό της δικηγόρου. Το περιστατικό αυτό παρακολουθεί και διερευνά με ιδιαίτερη προσοχή η ΕΛ.ΑΣ.

Η κ. Αναστασία Τσουκαλά με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα στις 10 Μαΐου 2016, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου.

Η κ. Τσουκαλά τη διετία 2010-2012 διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ το 2013, κατά τη διάρκεια διαλέξεων για το ρατσισμό και την ξενοφοβία στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούσε δόκιμους αστυνομικούς ως φασίστες!

Τον Δεκέμβριο του 2014, οι γονείς των Νίκου Ρωμανού, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου και Γιάννη Μιχαηλίδη, κατηγορουμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, όπου συμμετείχε η εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά, διαμαρτυρόμενοι για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Πραγματικός καταπέλτης κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν η καθηγήτρια Αναστασία Τσουκαλά. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον τότε υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου πως «περίμενε να μετρήσει το ρεύμα συμπάθειας και αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας για να τοποθετηθεί και τελικά το έπραξε μόνο όταν οι αντιδράσεις έλαβαν και υπερκομματικές διαστάσεις» ενώ η κ. Τσουκαλά είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την πρόταση του τότε υπουργού να παρακολουθεί ο Ν. Ρωμανός εξ αποστάσεως τα μαθήματα της σχολής του.

Η εγκληματολόγος είχε αποδώσει τη συγκεκριμένη απόφαση σε μία προσπάθεια «επίδειξης πυγμής από πλευράς του υπουργού», η οποία αποτελούσε μια νομότυπη συμβιβαστική λύση που όμως ήταν αντίθετη με τις βασικές αρχές σωφρονισμού αλλά και με την έννοια των αδειών, οι οποίες στόχο έχουν να επιτρέψουν τη σταδιακή, ομαλή επιστροφή των κρατουμένων στην κοινωνία με στόχο την πλήρη και επιτυχή επανένταξή τους.

Η κ. Τσουκαλά είχε υποστηρίξει πως παιδεία δεν είναι μόνο «το διάβασμα της ύλης» αλλά η αλληλεπίδραση μέσα στους εκπαιδευτικούς χώρους, ενώ είχε σημειώσει πως με τις λογικές αυτές, το υπουργείο ουσιαστικά «μεταφέρει» τη νοοτροπία των φυλακών Τύπου Γ’ και στις κανονικές φυλακές, γεγονός που συνιστά περαιτέρω καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Το παρών σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου είχαν δώσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε ζητήσει να χορηγηθεί άμεσα η εκπαιδευτική άδεια στο Ν. Ρωμανό, αλλά και η κ. Μαρία Κανελλοπούλου.

Από τις 10 Μαΐου, η κ. Αναστασία Τσουκαλά θα συμμετέχει στην εκπόνηση στρατηγικών μελετών που αφορούν στην πολιτική ασφάλειας και στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

makeleio.gr

Για περισότερα διαβάστε:

Κυρία Τσουκαλά, γιατί είδαμε και το 2014 την αστυνομική βία κι αυθαιρεσία να διαιωνίζεται;

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός από την δικηγόρο που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις συνολικά 16 άτομα εκ των οποίων εννέα ημεδαποί, δύο υπήκοοι Γαλλίας, δύο Γερμανίας, ένας Ιταλίας, ένας Λιθουανίας και ένας Ιράκ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικινδύνων βλαβών σε βάρος αστυνομικών, εμπρησμού, έκρηξης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβιάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Συνολικά προσήχθησαν 23 άτομα ενώ 6 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το Σάββατο οι 16 συλληφθέντες κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξαρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, από τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την λήξη της πορείας του Πολυτεχνείου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα μπροστά στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού και δεν είχαν σχέση με την πορεία, πέταξαν φωτοβολίδες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που ακολουθούσε τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Λίγα λεπτά αργότερα στην συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους υπήρξε νέα ένταση μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων που αποχωρούσε από την πορεία με τα ΜΑΤ . Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και διέλυσαν τους νεαρούς.

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια

Οι κουκουλοφόροι υποχώρησαν στα στενά των Εξαρχείων και λίγο μετά τις 8 το βράδυ περίπου 100 νεαρά άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος της οδού Τοσίτσα.

Σημειώνεται πως έχουν στήσει οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, ενώ επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα και κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα συνεχίζουν να πετούν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα και σε δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο.

Οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ πάνω από την περιοχή πετάει συνεχώς ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στον χώρο μπροστά από το Πολυτεχνείο, επί της Πατησίων, όπου βρίσκονται ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, επικρατεί ηρεμία αυτή την ώρα.

news.gr

Πολυτεχνείο
 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος – Στους δρόμους 50 διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της αντιτρομοκρατικής καθώς υπάρχει φόβος ακόμα και για τρομοκρατικό χτύπημα

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 44ης επετείου, με την καθιερωμένη πορεία – νωρίς το απόγευμα – προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Από το πρωί το κέντρο είναι απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλείσιμο δρόμων θα γίνονται τμηματικά από την Τροχαία.

Το γιγαντιαίο σχέδιο της Αστυνομίας με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2017» περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος.

Έκλεισαν τις πόρτες, μάζεψαν πολεμοφόδια, απειλούν με επεισόδια και στέλνουν ανακοινώσεις με τα αιτήματα τους. Οι καταληψίες του Πολυτεχνείου που κατάφεραν να μην ξεκινήσουν ποτέ οι εορταστικές εκδηλώσεις, νωρίς το πρωί της Πέμπτης έστειλαν και νέα ανακοίνωση στο site του αντιεξουστικού χώρου με την οποία στην ουσία αποκλείουν κάθε περίπτωση να εγκαταλείψουν το Πολυτεχνείο και επαναλαμβάνουν τα αιτήματά τους.

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούν με προσοχή το θέμα, έχουν την πληροφορία ότι εκτός από τα γνωστά άτομα που είχαν πάρει μέρος τις προηγούμενες ημέρες στο «φεστιβάλ εξέγερσης» στο κτίριο Γκίνη, μέσα στην κατάληψη του πανεπιστημίου βρίσκονται και γνωστά «μπαχαλάκια» των Εξαρχείων. Μάλιστα εκφράζουν ανοιχτά φόβους ότι ο αριθμός των ατόμων θα αυξηθεί καθώς όσο θα προχωράμε στην Παρασκευή, ημέρα επετείου, τόσο περισσότεροι αντιεξουσιαστές θα συγκεντρώνονται στο Πολυτεχνείο.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι ότι έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν πέτρες, μπουκάλια και βενζίνη και θα χρησιμοποιήσουν το Πολυτεχνείο ως ασφαλές ορμητήριο για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών. 

Πάντως τα άτομα αποτελούν ένα μίγμα συλλογικοτήτων των Εξαρχείων ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα αιτήματα των καταληψιών αφορά και τρομοκράτες που βρίσκονται στη φυλακή. Πρόκειται για τους ΡούπαΜαζιώτη που κάνουν απεργίες πείνας αντιδρώντας στον νέο σωφρονιστικό κώδικα.

16/11/2017 7:20 πμ. Το νέο κείμενο των καταληψιών αναφέρει τα εξής :

Το συλλογικό σώμα της κατάληψης συνεχίζει να περιφρουρεί το Πολυτεχνείο απέναντι στους θεσμικούς μηχανισμούς, την κρατική καταστολή και την κομματική καπηλεία που της βάζει πλάτες. Τα ρετάλια της Πασπουδαστικής του ‘73 που χαρακτήριζε τους καταληψίες προβοκάτορες, μιλάνε σήμερα για παρακρατικούς, προσκαλώντας έτσι την κυβέρνηση να απεμπολήσει την κατηγορία εισβάλοντας στο Πολυτεχνείο. Δεν θα παραδώσουμε τις εστίες και τις αξίες της εξέγερσης στους κρατικούς δολοφόνους και τα κνατ.

Το Πολυτεχνείο παραμένει ανοιχτό για καθέναν που βρίσκει στη μνήμη του Νοέμβρη την οργή της ανάγκης σήμερα.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Η κατάληψη βρίσκεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ-ΜΕΛΩΝ
ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 35 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ‘’ΣΤΑΣΗΣ’’ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

Πάντως η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι η περιοχή «μυρίζει μπαρούτι» και δεν αποκλείει εσωτερικές συγκρούσεις, καθώς ομάδα ενάντια στην κατάληψη του πολυτεχνείου έχει ανακοινώσει για τις 3 σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων ενάντια όπως αναφέρει στην κατάληψη του Πολυτεχνείου.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Για τους αναρχικούς και τους κομμουνιστές, για τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, για τις πολιτικές οργανώσεις του αναρχικού χώρου και της Αριστεράς το Πολυτεχνείο είναι ο φυσικός τους χώρος. Τον έχουν υπερασπιστεί  από τους φασίστες και τις δυνάμεις καταστολής με το αίμα τους. Και το ίδιο θα κάνουν αν χρειαστεί και τώρα απέναντι σε ένα ανεκδιήγητο συνονθύλευμα που ευτελίζει την κοινωνική σύγκρουση, κανιβαλίζοντας πάνω στο κίνημα και την ιστορία του».

 Σε «εξέγερση εδώ και τώρα» καλούν οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποιούν κατάληψη από τα ξημερώματα της Τετάρτης μέσα στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου και τονίζουν πως τα επεισόδια θα ξεκινήσουν από απόψε.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις αλλοδαπών αναρχικών έξω από το Πολυτεχνείο.

Οι αντιεξουσιαστές έχουν βάλει θρανία για οδοφράγματα στις πόρτες στο κτίριο Γκίνη, ενώ έχουν μέσα πολλές πέτρες και πολεμοφόδια, ενώ μερίδα κουκουλοφόρων με στυλιάρια βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα -επί της Πατησίων- απειλώντας αστυνομικούς και φοιτητικές οργανώσεις.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές γύρω από το Πολυτεχνείο, λίγο μετά τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στην διασταύρωση Πατησίων και Τοσίτσα.

Συλληφθέντες είναι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών. Οι προσαχθέντες είναι ελληνικής υπηκοότητας, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέταση τους, διότι δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Οι αντιεξουσιαστές έχουν βάλει θρανία για οδοφράγματα στις πόρτες στο κτίριο Γκίνη, ενώ έχουν μέσα πολλές πέτρες και πολεμοφόδια, ενώ μερίδα κουκουλοφόρων με στυλιάρια βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα -επί της Πατησίων- απειλώντας αστυνομικούς και φοιτητικές οργανώσεις.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές γύρω από το Πολυτεχνείο, λίγο μετά τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στην διασταύρωση Πατησίων και Τοσίτσα.

Συλληφθέντες είναι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών. Οι προσαχθέντες είναι ελληνικής υπηκοότητας, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέταση τους, διότι δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Οι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το ίδρυμα, αμέσως μετά τη λήξη του φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στον χώρο και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ έχουν κλείσει τις πόρτες για να μην εισέλθει κανείς.

Η δράση παράγει συνείδη Πολυτεχνείο 2017. |Κάλεσμα σε πορεία στις 17/11. από Ανοικτή Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere  15/11/2017 8:59 μμ.

Κι αν υπήρχαν λόγοι τότε, δεν υπάρχουν σήμερα;
Πολιτική ανελευθερία, οικονομική εξαθλίωση, συγκεντρωτισμός εξουσίας, οξυμένη καταστολή, πολιτικά σκάνδαλα, καθεστώς εξαίρεσης κοινωνικών ομάδων, καλλιέργεια εθνικιστικών αφηγήσεων, κατασκευή εξωτερικών και εσωτερικών εχθρών…Κι αν αναρωτιόμαστε τι ενώνει την εποχή της δικτατορίας με το σήμερα είναι το εξής: ο νόμος και η αναγωγή του σε αδιάψευστο ρυθμιστή της κοινωνικής ζωής. Το ερώτημα ποιός, γιατί, πώς και τι νομοθετεί είναι εκτός συζήτησης. Ο νόμος πρέπει να υπάρχει. Η τάξη πρέπει να διασφαλιστεί.

Μια ιστορική αναφορά

Σε μια κατάσταση πολιτικής αστάθειας που προηγήθηκε της δικτατορίας, οι συνταγματάρχες προερχόμενοι μέσα απ΄ τα σπλάχνα του βαθέος κράτους επιστρατεύτηκαν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των προνομιούχων. Εκεί που η λαϊκή συναίνεση δεν προκύπτει ομαλά, η βία πρυτανεύει για τη διασφάλιση της τάξης. Εδώ αναφερόμαστε στον ιστορικό ρόλο του φασισμού. Όταν στερεύει η κοινωνική αποδοχή των θεσμών της αστικής δημοκρατίας, ο λύκος βγαίνει για να μαντρώσει τα πρόβατα.

 

Όμως, η δράση φέρνει αντίδραση. Την Τετάρτη 14 Νοέμβρη φοιτητές προχώρησαν σε μια κίνηση κορύφωσης του αντιδικτατορικού αγώνα, που μαινόταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της εφταετίας. Η ιστορία είναι γνωστή. Κατάληψη και διαδηλώσεις, ένα κύμα που εξέφρασε τη φουρτουνιασμένη κοινωνική συνείδηση για την ανατροπή του γενικευμένου ολοκληρωτισμού. Η απάντηση του κράτους ήταν η στρατιωτική καταστολή της εξέγερσης, με κόστος δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και βασανισμένους. Η κατασταλτική αυτή κίνηση το μόνο που κατάφερε, ήταν να επιβεβαιώσει το δίκιο του αγώνα, συσπειρώνοντας έτσι όσους βίωναν στο πετσί τους την καταπίεση της βαρβαρότητας του καθεστώτος.

 

Η αστική δημοκρατία επανήλθε δυνατότερη από πριν, εμφανιζόμενη ως απελευθερώτρια από τα δεινά της χούντας. Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Η “ομαλή” μετάβαση στην μεταπολίτευση έδωσε άφεση αμαρτιών στους προκατόχους της χούντας. Η μεγάλη οικογένεια της δεξιάς έδωσε διαπιστευτήρια για την ένταξη του κορμού του χουντικού μηχανισμού στο νέο “δημοκρατικό” κράτος. Η αποχουντοποίηση ήταν ένα σύνθημα κενού περιεχομένου, μια επίφαση απόδοσης δικαιοσύνης που απέκρυπτε την εγγενή σχέση της χούντας με το αστικό πολιτικό σύστημα.

 

Ο φασισμός

 

Η έσχατη λύση για το ξεπέρασμα των εσωτερικών αντιφάσεων του καπιταλισμού είναι η ανάδυση του φασισμού. Σήμερα στον  καιρό της  γενικευμένης κρίσης, αναπτύσσονται μεθοδικά απ’ τα Μ.Μ.Ε κοινωνικοί αυτοματισμοί που οδηγούν στον κοινωνικό κανιβαλισμό, στη στοχοποίηση του αδυνάτου, στο φόβο και στο συνεπαγόμενο μίσος απέναντι στο ξένο και το διαφορετικό με πολλαπλές λειτουργίες. Απ’ τη μια, κατασκευάζεται ο σύγχρονος  αποδιοπομπαίος τράγος, ο εσωτερικός εχθρός, ο οποίος απειλεί την ενότητα του εθνικού κορμού. Απ’ την άλλη, ο προαναφερόμενος φόβος και το μίσος για το αλλότριο απενεργοποιούν την κριτική σκέψη συμβάλλοντας στο χτίσιμο ενός μαζουποκειμένου που σκέφτεται, δρα και ζει με ένα έτοιμο, μασημένο τρόπο καταφεύγοντας στην ασφάλεια μεταφυσικών και ανορθολογικών αφηγήσεων. Όλα αυτά συντείνουν στην εξάλειψη μιας πραγματικής ερμηνείας των δομικών κοινωνικών προβλημάτων, συγκαλύπτοντας την εκμετάλλευση που δεχόμαστε καθημερινά απ’ τα πάσης φύσεως αφεντικά και πλάθοντας τη συμφιλίωση καταπιεστή και καταπιεζόμενου. Τι βολική αφήγηση για τους απ’ τα πάνω…
Η φασιστική ρητορική απολήγει στη συγκρότηση και την ενδυνάμωση αντίστοιχων σχηματισμών είτε αυτά είναι κόμματα είτε ομάδες. Απ’ τη θεσμική Χρυσή Αυγή μέχρι τις φασιστικές επιτροπές “αγανακτισμένων” κατοίκων και τον Ιερό Λόχο, ο φασισμός σηκώνει κεφάλι και σήμερα. Ο “σιωπηλός” πόλεμος του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στη βάση της κοινωνίας, κηρύσσεται στην πιο ωμή του μορφή απ’ τα τάγματα εφόδου που επιτίθενται σε αυτούς που βρίσκονται έξω από τα σχέδια της κυριαρχίας, μετανάστες, αγωνιστές, και ό,τι διαφοροποιείται απ’ την κοινωνική νόρμα.

Τις προηγούμενες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, ο φασιστικός εσμός επιχείρησε να αποκτήσει δημόσιο χώρο και να διατυμπανίσει τον διακαή του πόθο, την επιστροφή στον Μεσαίωνα. Ένας συρφετός από χριστιανόπληκτους και φασίστες έσκουζαν έξω από το Αριστοτέλειο Θέατρο για τη βλασφημία μιας θεατρικής παράστασης (στο όνομα του Χριστού και της Παναγίας πάντα), θέλοντας να επαναφέρουν πρακτικές Ιεράς Εξέτασης. Και μέσα σε όλα αυτά, ο Λαγός, ως ηγετικό στέλεχος του κεντρικού θεσμικού φορέα του εθνικιστικού πόλου, της Χρυσής Αυγής, ήρθε για να δείξει αυτήν τη συσπείρωση, αυτήν την κοινή αγωνία των εθνικιστών να περισώσουν το δόγμα, την αρχή και το τέλος της ύπαρξης τους. Η αλήθεια είναι ότι δε θεωρούμε ότι χρειάζεται να αναλύσουμε εκτενώς τα στοιχειώδη, ότι δηλαδή τα οργανωμένα συστήματα θρησκειών ανέκαθεν αποτελούν εργαλεία για την αποχαύνωση του ποιμνίου, την ενστάλαξη του πνεύματος της τυφλής πειθαρχίας, της άτεγκτης ιεραρχίας, της μεταφυσικής επίλυσης των προβλημάτων στη συνείδηση των πιστών. Αποτελούν δηλαδή ιδεολογικούς μηχανισμούς που καλλιεργούν και ελέγχουν το πνεύμα, την ηθική και την καθημερινότητα των πιστών από ένα ιερατείο που πάντα έχει ξεχωριστή θέση στις κάστες των εξουσιαστικών κοινωνικών μοντέλων. Προφανώς, το πολιτειακό σύστημα του φασισμού, της δικτατορίας έρχεται να κουμπώσει με όλες αυτές τις αρχές του θρησκευτικού μονολιθισμού, τις οποίες αναφέραμε και συμπυκνώνονται στην οργανική σχέση που είχε η εκκλησία με τη δικτατορία, αλλά και σε ρητά όπως “Παν μέτρον άριστον”, “Πίστευε και μη ερεύνα”, “Μην κρίνεις για να μην κριθείς” και στο πιο πολιτικό του πράγματος ”Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”, το διακηρυγμένο σύνθημα της χούντας. Το “περίεργο” είναι ότι αυτή η οργανική σχέση αλλά ακόμα και τα συνθήματα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν μέχρι και σήμερα από το επίσημο πολιτικό σύστημα, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως το βέλτιστον δυνατό. Και το “περίεργο” το χρησιμοποιούμε ειρωνικά. Τα συμφέροντα που εξυπηρετήθηκαν στη χούντα, βασιλεύουν και σήμερα. Για να το πούμε ξεκάθαρα και απλά. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε του ρούχα του αλλιώς.

 

Ναρκοπιάτσες

 

Όσον αφορά την καθημερινότητα των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, πολύς ντόρος έχει γίνει για τις ναρκοπιάτσες και για την επιχείρηση της αστυνομίας να καταστείλει αυτές τις μαφίες που διακινούν και εμπορεύονται το θάνατο.

“Αποκρύπτεται, ωστόσο, κάτι θεμελιώδες, που φανερώνει την υποκρισία της εξουσίας. Ποιος τους επέτρεψε να έρθουν; Ποιος ρυθμίζει την κίνηση αυτών των μαφιών στην πόλη; Όποιος ισχυριστεί την αυτόνομη κίνηση των ναρκεμπόρων είναι βαθιά νυχτωμένος. Οι μαφίες αυτές έχουν πλάτες, κέντρα εξουσίας που τις προστατεύουν. Η αστυνομία, ως βραχίονας της κρατικής παρέμβασης, κάνει τα στραβά μάτια. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις μες στο campus γίνονται για να γίνονται, στάχτη στα μάτια. Το πρόβλημα είναι εδώ και το γνωρίζουν καλά. Κράτος και μαφίες συνδέονται οργανικά. Η απόδειξη της παρακρατικής φύσης των δεύτερων διατρανώνεται και από ουκ ολίγες περιπτώσεις, όπου αποκαλύφθηκε η διαπλοκή υψηλόβαθμων της αστυνομίας με δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών και όπλων. “

Ας ειπωθούν όσα τόσο καιρό δε λέγονται, Quieta movere, Σεπτέμβρης 2017

 

Το γαιτανάκι της υποκρισίας συνεχίζεται καθώς η πρυτανεία ρίχνει τις ευθύνες στην αστυνομία για την επίλυση του προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται σε δομές/στέκια  πολιτικής και πολιτιστικής δράσης των φοιτητών, κλειδώνοντας τις. Φαίνεται ότι βολεύουν οι ναρκέμποροι στο πολιτικό παιχνίδι της πρυτανείας αλλά και τους κράτους συλλήβδην, μετασχηματισμού του πανεπιστημίου σε αποστειρωμένο εκπαιδευτήριο.

 

Νόμος Γαβρόγλου

 

Ακόμα ένα αντίκτυπο της γενικευμένης κρίσης του καπιταλισμού διαφαίνεται και στην  παιδεία μέσω του νόμου Γαβρόγλου. Πρόκειται για πολιτικές του ίδιου του κράτους που επιφέρουν νέους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, μέσω της επιβολής διδάκτρων στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, τη νομιμοποίηση της απλήρωτης 8ωρης εργασίας από τους φοιτητές,  την εντατικοποίηση του ρυθμού σπουδών για την εξασφάλιση μιας καλής επίδοσης, την υπονόμευση της ισχύος του πτυχίου,την εισχώρηση ιδιωτών στον χώρο της έρευνας, το κάλεσμα φοιτητικών εκπροσώπων στη λήψη πολιτικών αποφάσεων που αφορούν το πανεπιστήμιο, καθώς και την υποτιθέμενη επαναφορά του άσυλου. Τα τέλη φοίτησης εισβάλλουν για τα καλά στα μεταπτυχιακά με πρόσχημα την κάλυψη λειτουργικών αναγκών τους. Η δωρεάν φοίτηση γίνεται με αποκλειστικές μόνο  προϋποθέσεις και την απαραίτητη συνεισφορά των φοιτητών σε εβδομαδιαία απλήρωτη εργασία στο πανεπιστήμιο. Από την άλλη, ολοένα και πιο “αναγκαία” κρίνεται η ιδιωτική επένδυση στην ερεύνα λόγω μιας προβαλλόμενης κρατικής αδυναμίας στον τομέα, καθώς παράλληλα ιδρύονται Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης για τον εμπλουτισμό των βιογραφικών των φοιτητών με την συμμετοχή σε επί πληρωμή σεμινάρια, μαθήματα ή και συνέδρια. Και αν έχεις μόνο το πτυχίο σου, δεν αρκεί για να ανταπεξέλθεις σε μια κατ΄ εξοχήν ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Σου παραχωρούν όμως το “δικαίωμα” να εκπροσωπηθείς, με δικούς σου εκλεγμένους, σε Συγκλήτους και συνελεύσεις για αποφάσεις του πανεπιστημίου  μαζί με τους πρυτάνεις και τους κοσμήτορες, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση στο φοιτητικό σώμα συμμετοχής του στις διαδικασίες του πανεπιστημίου. Και είναι στάχτη στα μάτια, γιατί αφενός δεν αναγνωρίζουμε έναν εκπρόσωπο ως ικανό εκφορέα των συμφερόντων και του λόγου χιλιάδων φοιτητών και αφετέρου δεν μπορούμε να συζητάμε με πρυτάνεις και κοσμήτορες την εφαρμογή της κρατικής πολιτικής στα πανεπιστήμια. Της πολιτικής που εξασφαλίζει, όπως και να έχει, τα προνόμια των λίγων. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αναγνωρίζεται ένα ακαδημαϊκό άσυλο το οποίο αυτόματα αυτοαναιρείται, με την επέμβαση της αστυνομίας αυτεπαγγέλτως σε ζητήματα όπου υπάρχει ο κίνδυνος για τη ζωή ή μετά από απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Οι πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριοποιήσεις και η ελεύθερη έκφραση στα πανεπιστήμια είναι αξίες που δεν πρέπει να αφήσουμε να κατασταλούν.

 

Λύση; Αγώνες συλλογικοί εδώ και τώρα

 

Η εξέγερση της  17ης Νοέμβρη του 1973 επιδέχεται διαχρονικά πολυσήμαντες αναγνώσεις και εξίσου ετερόκλητες ιδιοποιήσεις. Η σοσιαλδημοκρατία και η ευρωκομμουνιστική αριστερά καπηλεύθηκαν την εξέγερση με στόχο την άντληση πολιτικής υπεραξίας, παρουσιάζοντάς την ως αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της διασφάλισης των αντίστοιχων δικαιωμάτων που υπάγονται στο πλαίσιο της αστικής νομιμότητας. Η επαναστατική αριστερά παραμένει μονολιθικά προσκολλημένη στις «δόξες» του παρελθόντος, αυτοτροφοδοτούμενη από αυτό με όρους γραφικότητας και λατρείας. Μέχρι και η δεξιά έχει αξιοποιήσει την εξέγερση, καναλιζάροντάς την στο πρίσμα της εθνικής ενότητας και της αποκατάστασης του νόμου και της τάξης.

 

Για μας η 17η Νοέμβρη του 73’ δεν αποτελεί μια απλή επέτειο ή μια γιορτή. Ήταν μια κοινωνική και ταξική εξέγερση ενάντια στην τυραννία της χούντας. Εμείς κρατούμε την αναρχική/αντιεξουσιαστική παράδοση από τον Νοέμβρη του 73’. Τα λάβαρα και τις φωνές που ηχούσαν «κάτω το κεφάλαιο», «κάτω η εξουσία». Τις ακηδεμόνευτες καταλήψεις που επιχείρησαν να καπελώσουν ή να λασπολογήσουν οι δυνάμεις της αριστεράς, ρεφορμιστικής και μη.

 

Σήμερα, είναι επιζητούμενο  να συγκροτήσουμε ένα μαχητικό φοιτητικό κίνημα με ακηδεμόνευτα χαρακτηριστικά, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε συλλογικά στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που πλήττει τα φοιτητικά μας συμφέροντα, με πρώτο σταθμό την αποτροπή της εφαρμογής του νόμου Γαβρόγλου. Να προτάξουμε τον φοιτητικό συνδικαλισμό βάσης, συμμετέχοντας σε αυτόνομα/ελευθεριακά σχήματα, παρεμβαίνοντας στις γενικές συνελεύσεις των σχολών μας, προκρίνοντας την οριζόντια και αντι-ιεραρχική διαδικασία λήψης των αποφάσεων και τη συλλογική αδιαμεσολάβητη δράση.

 

Οι μερικοί αγώνες έχουν ουσία όταν αποτελούν μέρος ενός συνολικού χειραφετικού προτάγματος. Γιατί, τα δεινά μας  δε θα παύσουν να υφίστανται αν δε χτυπήσουμε το σύστημα στις ρίζες του. Για μας αυτό το πρόταγμα είναι η αποδέσμευση της κοινωνικής βάσης από τον κλοιό της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Είναι η κοινωνική επανάσταση για την καταστροφή του κράτους και του καπιταλισμού, για το πέρασμα στην ακρατική και αταξική κοινωνία χωρίς εξουσιαστικά μεσοστάδια. Η επαναστατική έκρηξη δε συντονίζεται όμως με τις επετειακές κινηματικές καλένδες. Γι’ αυτό και οφείλουμε να οξύνουμε καθημερινά τον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, μέσα κι έξω από τις σχολές μας.

 

ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ.
 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΝΑΡΚΟΜΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ/ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.
 
ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 

ΠΟΡΕΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
17:00
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Α.Π.Θ.

 

Ανοικτή Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών

 

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, από την πλευρά του, καταγγέλλει την προσπάθεια παρεμπόδισης του εορτασμού του Πολυτεχνείου και καλεί στο μαζικό μαχητικό εορτασμό του ξεσηκωμού του Νοέμβρη του 1973, με μαζική συμμετοχή στην πορεία της Παρασκευής.

«Καταγγέλλουμε στο λαό και στη νεολαία ότι μία ομάδα που καμία σχέση δεν έχει με το φοιτητικό, σπουδαστικό, μαθητικό, γενικότερα με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, εμποδίζει τον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη του ‘73. Αποτέλεσμα των ενεργειών τους είναι να ακυρώνονται επισκέψεις Γυμνασίων, Λυκείων και άλλων σχολείων και μαθητών από την Αθήνα, φοιτητών και εργαζομένων για να τιμήσουν τον λαϊκό ξεσηκωμό και να μάθουν για τις ηρωικές μέρες της εξέγερσης.

Γι’ αυτό και τρίβουν τα χέρια τους η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του συνολικά, οι δυνάμεις κρατικής καταστολής, αλλά και η πρεσβεία των ΗΠΑ, που μόνιμο στόχο τους έχουν να απογυμνωθεί ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από το αντιιμπεριαλιστικό, εξεγερτικό του περιεχόμενο» και προσθέτει:

«Καλούμε το λαό και τη νεολαία να γιορτάσει μαζικά και μαχητικά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, με το σύγχρονο μήνυμά του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική, για να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να συμμετέχει ενεργά στον τριήμερο εορτασμό και στις εκδηλώσεις, να διαδηλώσει μαζικά με τα πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τα πανό των ταξικών εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων στις 17 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει η ΚΝΕ.

Την κατάληψη του Πολυτεχνείου από την ομάδα αντιεξουσιαστών καταγγέλλει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με άλλες αριστερές οργανώσεις. Σε κοινό κείμενο που συνυπογράφουν οι Ανασύνθεση – ΟΝΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, Αριστερή Συσπείρωση, Αριστερό Ρεύμα, ΔΕΑ, Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, ΕΕΚ – ΟΕΝ, ΚΚΕ (μ-λ), Λαϊκή Ενότητα, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, Οργάνωση Νεολαίας «Πορεία», Παρέμβαση, τονίζουν:

«Το πολυτεχνείο ανήκει σε όλο τον λαό και τη νεολαία. Το εξεγερτικό του πνεύμα παραμένει ζωντανό μέσα στους αγώνες του σήμερα. Αποκτά νόημα μέσα από το ρόλο των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και των συλλογικοτήτων με αναφορά στο κίνημα στη διοργάνωση του τριημέρου. (…) Στην κατεύθυνση αυτή καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό από το χώρο και την απόπειρα ακύρωσης του εορτασμού από ομάδες εχθρικές στο κίνημα. Η κίνηση αυτή δεν έχει καμία νομιμοποίηση από κανένα τμήμα του κινήματος, είναι αποτέλεσμα μιας ακραίας ιδιοκτησιακής λογικής που αποκλείει όλο το λαό από το χώρο του ασύλου. Η κατάσταση που διαμορφώνεται εξυπηρετεί τον πάγιο στόχο κάθε κυβέρνησης και όλων των δυνάμεων του συστήματος. Αποτελεί την καλύτερη προσφορά στην προσπάθεια κυβέρνησης και κράτους να αμαυρώσουν τον εορτασμό του πολυτεχνείου και να κόψουν το νήμα με τους αγώνες του σήμερα.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μαζί με όλα τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ, αξιοποιούν τα γεγονότα για να εντείνουν το κλίμα τρομοκρατίας, να στοχοποιήσουν το άσυλο και να μη γίνει ο εορτασμός».

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/837442/polytexneio-synexizetai-i-katalipsi-plithos-antidraseon#ixzz4yWMl6Fql

Μήνυμα από την Κατάληψη του Πολυτεχνείου από @15/11/2017 5:45 μμ.

Από τα ξημερώματα της 15ης Νοέμβρη πραγματοποιούμε κατάληψη στο Πολυτεχνείο για να απελευθερώσουμε το χώρο από τα κομματικά παράσιτα που καπηλεύονται την εξέγερση του Πολυτεχνείου το ’73 δεκαετίες τώρα.

Από το πρωί έχουμε υποδεχτεί πλήθος κόσμου, και πολλούς αντιστασιακούς που έχουν έρθει να τιμήσουν την μνήμη των νεκρών εξεγερμένων και που μας έχει προσφέρει εμψύχωση, υλική υποστήριξη και συμπαράσταση.

Το Πολυτεχνείο παραμένει ανοιχτό για όσους θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη της εξέγερσης και που βρίσκουν κοινό τόπο στο εγχείρημα της κατάληψης να  «φέρουμε στο προσκήνιο τη ζωντανή εξέγερση που προσπαθεί να ξαναθεριέψει εδώ κι εκεί σε όλο τον πλανήτη«.Έτσι παραμένει ανοιχτό για εκδηλώσεις, αλλά απελευθερωμένο από τους κομματικούς και θεσμικούς καπηλευτές.

 Η καθεστωτική προπαγάνδα και τα παρακρατικά τάγματα του ΚΚΕ δε μας αγγίζουν.

Καλούμε όλο το κόσμο να στηρίξει την κατάληψη.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατάληψης Πολυτεχνείου,

σήμερα Τετάρτη 15/11 στις 20.00

(είσοδος από Στουρνάρη)

 

Πολυτεχνειο ώρα 5.29 μμ 15/11/17

Περίπου 100 άτομα βρίσκονται μέσα στο Πολυτεχνείο, πραγματοποιώντας κατάληψη του χώρου. Οι αντιεξουσιαστές έχουν βάλει θρανία για οδοφράγματα στις πόρτες στο κτίριο Γκίνη, ενώ έχουν μέσα πολλές πέτρες και πολεμοφόδια.

Έξω από το Πολυτεχνείο, πάντως, βρίσκονται ήδη άτομα της Νεολαίας του ΚΚΕ και η αστυνομία δεν αποκλείει να υπάρξουν συμπλοκές σε μια αντιπαράθεση με τους καταληψίες.

Πολυτεχνειο ώρα 4.00 μμ 15/11/17

Την αποχώρηση των καταληψιών από τους χώρους του Πολυτεχνείου, αλλά και των δυνάμεων καταστολής γύρω από αυτό, ζητούν η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 και οι φοιτητές του ΕΜΠ.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ, σε ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την παρουσία δυνάμεων καταστολής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω αυτών «προσπαθεί να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου». «Αντικειμενικά, η κατάληψη που διεξάγεται αυτήν τη στιγμή στον χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα» αναφέρουν.

Εξάλλου, η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973, σε απόφασή της, επισημαίνει ότι «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πρέπει να λυθεί με πολιτικούς όρους και στη βάση του νοήματος της εξέγερσης του Νοέμβρη και όχι με μέσα καταστολής». Παράλληλα, σημειώνει ότι θεωρεί βασική προϋπόθεση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου «την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στους χώρους του ΕΜΠ». Ακόμη, υπογραμμίζει ότι ότι ο φυσικός χώρος εορτασμού του Πολυτεχνείου είναι ο ιστορικός χώρος του ΕΜΠ, στον οποίο έλαβαν χώρα τα γεγονότα του 73 και ότι «κάθε άλλη συζήτηση υποτιμά και υποσκάπτει το νόημα του εορτασμού».

Υπενθυμίζεται, ότι το Πολυτεχνείο τελεί υπό κατάληψη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Συγκεκριμένα, ομάδες αντιεξουσιαστών κατέλαβαν το ίδρυμα, αμέσως μετά τη λήξη φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στον χώρο και έχουν κλείσει τις πόρτες, προκειμένου να μην εισέλθει κανείς. Από το πρωί, βρίσκονται έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου περίπου 300 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, της νεολαίας του ΚΚΕ, που ζητούν να μπουν για να ετοιμάσουν τον χώρο για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε κοντινή απόσταση.

Πολυτεχνειο

 ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ 15/11/17

Υπό κατάληψη τελεί το Πολυτεχνείο. Ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησε το πρωί σε κατάληψη χώρων του ΕΜΠ στα ιστορικά κτίρια, επί της οδού Στουρνάρη, στο κέντρο της Αθήνας.

Περίπου τριάντα αντιεξουσιαστές προχώρησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κατάληψη στο Πολυτεχνείο, ενώ συγκεντρώνονται έξω από αυτό φοιτητές και μέλη αριστερών οργανώσεων εν όψει εορτασμών. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πατησίων στο ύψος του Ιδρύματος.

Η κατάληψη ανακοινώθηκε στον ιστότοπο Athens Indymedia.

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου δύο ημέρες πριν τη 17η Νοεμβρίου, γίνεται, όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για να αποτραπεί η διαδικασία της κατάθεσης στεφάνων από πολιτικούς, αλλά και σε αλληλεγγύη των απεργών πείνας, μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ.

πηγή:AΠΕ-ΜΠΕ

Έξω από το Πολυτεχνείο, βρίσκονταν από τις 7 πμ οργανωμένο μπλοκ της Νεολαίας του ΚΚΕ το οποίο δεν πρόλαβε να εισέλθει.  Η αστυνομία παρακολουθεί με προσοχή τα όσα γίνονται

Μήνυμα από την κατάληψη του Πολυτεχνείου 15/11/2017 7:43 πμ.

Η μνήμη κοιτάζει την τρομοκρατία και την υποκρισία της εξουσίας με οργή. Τα κόκκαλα δεν αντέχουν να θαφτούν κάτω από τα λουλούδια που θα σαπίσουν το ίδιο βράδυ. Προσμένουν να αγκαλιαστούν και να ζωντανέψουν από τις νέες σάρκες της εξέγερσης.

Σήμερα 15 Νοέμβρη 2017 προχωρήσαμε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου για να φέρουμε στο προσκήνιο τη ζωντανή εξέγερση που προσπαθεί να ξαναθεριέψει εδώ κι εκεί σε όλο τον πλανήτη. Οι λόγοι βρίσκονται παντού, σε κάθε σημείο της ευρυθμίας και της ειρήνης που επιβάλεται από το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι η εγκατάληψη της ζωής στις πολιτικές κλίκες που παράγουν το θάνατο. Είναι η φτώχια που γίνεται κανόνας για να επιβιώσει ένα σύστημα εκμετάλλευσης. Είναι ο αστυνομικός στρατός κατοχής, ο χημικός τους πόλεμος, τ’ αυτόματα όπλα τους και τα θωρακισμένα τζιπ. Είναι οι απαγωγές, η τρομοκρατία και οι ανακρίσεις που βαφτίζονται προσαγωγές. Είναι τα κολαστήρια του ποινικού μηχανισμού, η ψηφιακή φυλακή – βραχιολάκι. Είναι οι φραγμοί στις δημόσιες μετακινήσεις και ο ηλεκτρονικός έλεγχος παντού. Είναι η εξορία της προσφυγιάς, η εξορία των στρατοπέδων συγκέντρωσης, η εξορία της απέλασης. Είναι οι βασανισμοί, τα σπασμένα πόδια και χέρια, οι νεκροί από το κρύο και τις αρρώστιες στα αστυνομικά τμήματα. Οι βασανισμοί στην Πέτρου Ράλλη και τη Μόρια. Είναι το κυνήγι των αιχμάλωτων αγωνιστών, οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, οι δεκαετείς καθείρξεις, η πολιτική μαγειρική του dna και των ψηφιακών επικοινωνιών.

Η μόδα που υποδεικνύει την παράδοση των σωμάτων στα μέτρα των εταιριών, η εξαναγκαστική πορνεία, ο καθημερινός νομιμοποιημένος βιασμός και καταδίκη των βίαιων αντιστάσεων απεναντί του.

Η κατάληψη αυτή, και κάθε συγκρουσιακό γεγονός απέναντι στο καθεστώς φέρνει τον πόλεμο στο φως. Πασχίζουν να κρύψουν με κάθε μέσο την κοινωνική πραγματικότητα όσων εξοντώνονται επειδή αντιστέκονται, όσων εξοντώνονται διότι η ύπαρξη τους η ίδια καθίσταται παράνομη.

Δεν αποδεχόμαστε να ζήσουμε αόρατοι, δεν αποδεχόμαστε να παζαρέψουμε την υπάρξη μας και την επιβίωση μας. Δεν αναγνωρίζουμε το αστικό θέατρο μα, με τους όρους μας, χωρίς ηγεμόνες, με άμεση δράση, συμμετέχουμε στον πόλεμο που πρώτα το κράτος και οι καπιταλιστές κήρυξαν. Έχουν φτιάξει μια επίγεια κόλαση και τώρα με κάθε μέσο θα την φέρουμε στην επιφάνεια για να πάρουν όλοι θέση. Τέρμα στην βολική αναποφασιστικότητα και στην αναβλητικότητα. Πόσο θάνατο και εγκλεισμό θέλει μια κοινωνία για να αποδεχτεί την παταγώδη αποτυχία της σε σχέση με την ελευθερία και επιτέλους να δώσει ένα τέλος στο ψέμα της;

 

Ιστορικής σημασίας συνειδητοποίηση είναι ο ρόλος της αριστεράς στους αγώνες.

Η πίστη της στο κράτος ως εργαλείο αγώνα πάντα έστηνε και θα στήνει γέφυρες με το σύστημα στην ύστατη στιγμή της καταρρευσής του, στην στιγμή της κλιμάκωσης του αγώνα.

Και αφού ανέλθει, αφού κατακτήσει το κομμάτι της εξουσίας που επιθυμούσε, και αφού της προσφερθεί η νομιμοποίηση της, γίνεται σάρκα και οστά του ίδιου καθεστώτος που πολεμούσε. Αποκαλούν την αστική ειρήνη κεκτημένο αγώνα. Καμιά ελπίδα λοιπόν στα αριστερά παραμύθια.

Στο πολυτεχνείο, ειδικά, που η αριστερά επάνω στους νεκρούς του έστησε τα κάστρα της, το ίδιο αυτό πολυτεχνείο έχουν παραδώσει στις καθεστωτικές δυνάμεις πολλές φορές και οι δυνάμεις της εξέγερσης το διεκδίκησαν μετά την αποχώρησή τους.

Σε κάθε συγκυρία που η σύγκρουση με τις μονάδες καταστολής ήταν μονόδρομος για την διεκδίκηση του εδάφους, επέλεγαν την υποχώρηση στο όνομα της απούσας κοινωνικής νομιμοποίησης.

Πόσο μάλλον το ΚΚΕ, που σε πολλές συγκυρίες, χρησιμοποίησε την πιο ακραία βία με σκοπό την καταστολή της εξέγερσης. Όλη η αστική τάξη και ειδικά τα ακροδεξιά κομμάτια της μίλησαν με θαυμασμό και ευχαρίστηση για αυτό τον εκλεκτό φύλακα του καθεστώτος.

Το ΚΚΕ που καπηλεύεται την ιστορία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου απουσίαζε από το ξεσηκωμό του Νοέμβρη 73, χαρακτηρίζοντας ως προβοκάτορες τους καταληψίες του Πολυτεχνείου, ακόμη και τους νεκρούς, τον θάνατο των οποίων χυδαία κεφαλαιοποιεί έκτοτε. Τιμάμε τη μνήμη των νεκρών μας.

Το ΚΚΕ που η πτωματοφαγία του δεν αφήνει ήσυχους ούτε τους αντάρτες που το ίδιο αφόπλισε.

Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να σπάσουμε την καπηλεία της εξέγερσης και να ακυρώσουμε το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων. Να ακυρώσουμε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια. Άνθρωποι από μια κυβέρνηση που αφου αφομοίωσε και αφόπλισε τεράστια κομμάτια των κινημάτων, μεθοδικά πλέον, προσπαθεί μάταια να διαλύσει τις κοινότητες των εξεγερμένων.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Η κατάληψη βρίσκεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ-ΜΕΛΩΝ
ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 35 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ‘’ΣΤΑΣΗΣ’’ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

κατάληψη πολυτεχνείου

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου εξελίσσεται με επιτυχία, ήδη οι πρώτοι πολιτικοί στόχοι για αποκλεισμό πολιτικών και κομματικών οργανώσεων, που καπηλεύονται την εξέγερση, έχουν υλοποιηθεί.
Καλούμε κόσμο στην ανοιχτή συνέλευση του κατειλημμένου Πολυτεχνείου στις 8 το βράδυ να στελεχώσουν το εγχείρημα, να κάνουμε την εξέγερση πράξη και να συγκρουστούμε με τις αστυνομικές δυνάμεις.

*Χρειαζόμαστε φαγητό, τσιγάρα και πολεμοφόδια

15/11/2017 10 πμ. Κατάληψη Πολυτεχνείου  athens.indymedia.org

Τα κνάτ ετοιμαζόνται για έφοδο

Η Στουρνάρη παραμένει ανοιχτή προς όποιον και όποιαν επιθυμεί να επισκεπτεί το πολυτεχνείο ή να κάνει εκδηλώσεις, εκτός αν πρόκειται για εκδήλωση κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων. Κάτι το οποίο η αριστερά παράλληλα με τα λυσσασμένα μ.μ.ε. έχουν διαστρεβλώσει πλήρως.

Η πατησίων είναι αποκλεισμένη από τα κνατ όπου εμποδίζουν και αποτρέπουν τον κόσμο να επισκεφθεί το πολυτεχνείο.

Έχουν φέρει τροχούς κοπής. Τους περιμένουμε.

15/11/2017 1:37 μμ.  athens.indymedia.org

 

«Η μνήμη κοιτάζει την τρομοκρατία και την υποκρισία της εξουσίας με οργή. Τα κόκαλα δεν αντέχουν να θαφτούν κάτω από τα λουλούδια που θα σαπίσουν το ίδιο βράδυ. Προσμένουν να αγκαλιαστούν και να ζωντανέψουν από τις νέες σάρκες της εξέγερσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι αντιεξουσιαστές κάνουν λόγο για «ψηφιακή φυλακή – βραχιολάκι» και διαμαρτύρονται για τον «τον ηλεκτρονικό έλεγχο» που όπως υποστηρίζουν είναι «παντού».

Φωτογραφίες του News247:

 

 

Έξω από το Πολυτεχνείο βρέθηκαν εκατοντάδες μέλη της ΚΝΕ ενώ λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι εκτοξεύθηκαν πέτρες από τους αντιεξουσιαστές προς τους φοιτητές που βρίσκονται έξω από το Ίδρυμα.

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό, προσπαθεί τώρα με τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου. Αντικειμενικά η κατάληψη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο χώρο του πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και να αφήσουν τους ΦΣ να μεταφέρουν τις καταλήψεις τους στο χώρο του Πολυτεχνείου και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων.  Ως Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απαιτούμε να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι διμοιρίες από το χώρο του Πολυτεχνείου! Η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού».

news247.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβάλλουν την ιστορική μνήμη

Για παρεμπόδιση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και προσβολή της ιστορικής μνήμης της επετείου, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, με την κατάληψή του από μειοψηφική ομάδα ατόμων και την παρεμπόδιση του τριήμερου εορτασμού για την εξέγερση του 1973, αποτελούν προσβολή της ιστορικής μνήμης. Η εξέγερση του Νοέμβρη αποτελεί έμπνευση και οδηγό για τους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται το μήνυμά της» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απόπειρα διάλυσης του γιορτασμού του Πολυτεχνείου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αξιοποιώντας την «κατάληψη» του Πολυτεχνείου από ομάδα «αντιεξουσιαστών», προσπαθεί να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του. Απαιτούμε, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους, να αποχωρήσουν άμεσα οι διμοιρίες των ΜΑΤ από το χώρο του Πολυτεχνείου και καλούμε τον λαό και την νεολαία και όλες τις δυνάμεις της αριστεράς να κινητοποιηθούν άμεσα και να διαδηλώσουν στο Πολυτεχνείο με στόχο να επιβάλουν και φέτος έναν μαχητικό, ριζοσπαστικό, αντικυβερνητικό, ανοιχτό σε όλες τις κοινωνικές αντιστάσεις και αγωνιστές γιορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη.

Η απόπειρα διάλυσης του γιορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73 από ομάδα «αντεξουσιαστών» διευκολύνει το έργο της κυβέρνησης, των πάγιων στοχεύσεων κάθε εξουσίας και κάθε μηχανισμού κρατικής και παρακρατικής βίας που θέλουν να καταργήσουν τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου ή να τον καταντήσουν μνημόσυνο ή «συγκρουσιακή» καρικατούρα, απομονωμένο από τα κινήματα και την έμπνευση της μαζικής ταξικής σύγκρουσης στη βάση της υπεράσπισης των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων.

Ειδικά, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της νέας όξυνσης της επίθεσης, ενόψει της «τρίτης αξιολόγησης» και της επικίνδυνης υποταγής στην πολιτική του ιμπεριαλισμού, που ο αντικυβερνητικός, αντιιμπεριαλιστικός αγώνας και η ανάπτυξη των αντιστάσεων είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ