Συμφώνησαν σε όλα Περιφέρεια Αττικής και ναυταθλητικοί φορείς Καλλιθέας

 

Ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέας. Εκεί που απέτυχε η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας προσπαθεί η Περιφέρεια Αττικής.

Φως στο βάθος του τούνελ από τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Καπάταη

 

Oι φορείς της ναυταθλητικής μαρίνας Καλλιθέας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αντπεριφερειάρχη Αττικής Χρήστου Καπάταη και τον επισκέφθηκαν την 2 Ιουνίου 2017 στο γραφείο του για να ενημερωθούν για την έναρξη των έργων στην παραλιακή ζώνη.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση για τα έργα ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τους φορείς να τον ενημερώσουν γενικότερα για τη δράση τους και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κατά την τοποθέτησή τους οι σύλλογοι δήλωσαν την αμέριστη στήριξή τους στο μεγάλο έργο της Περιφέρειας Αττικής και στη συνέχεια αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη ναυταθλητική μαρίνα. Σχεδόν όλοι αναφέρθηκαν στην έλλειψη συνεργασίας και συνεννόησης με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην μαρίνα προκαλεί δυσλειτουργία στο έργο τους. Η έλλειψη ηλεκτροδότησης και λοιπών υποδομών καθώς και ο νέος ειδικός κανονισμός με ΦΕΚ τους προσέθεσε πάρα πολλά προβλήματα.

Το ΦΕΚ αυτό προσπαθεί να αλλοιώσει τους υπάρχοντες νόμους και να μεταβάλλει τη ναυταθλητική μαρίνα σε τουριστική.

Ο Κανονισμός αυτός έγινε εν κρυπτώ από τους ίδιους τους φορείς, από το ΔΣ του Γιαννης Γάλλος και από το Δημοτικό Συμβούλιο και ενώ έπρεπε να προεγκριθεί από την Περιφέρεια πριν πάει στο Υπουργείο Τουρισμού -όπως προβλέπει το παραχωρητήριο- κάτι τέτοιο δεν έγινε. Είναι αντίθετος τόσο με τον ΕΣΟΑΠ όσο και με το παραχωρητήριο. Έχουν προσφύγει κατά του Κανονισμού στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στη μη τήρηση της νομιμότητας και του ΕΣΟΑΠ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες αναφορικά με την εγκατάστασή τους στους χώρους που προβλεπόταν και κατασκευάστηκαν γι αυτούς.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τους φορείς για τη σύμπτυξη τους στο κτήριο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, γεγονός άδικο τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ναυτοπροσκόπους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως όλες τις δομές και δράσεις που απαιτούνται για να επιτελέσουν ορθά τον εθνικό και διεθνή ρόλο για τον οποίο σχεδιάστηκε το Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό Κέντρο.

Τους προσκόπους εκπροσώπησε ο Διευθυντής Υπηρεσιών του ΣΕΠ Αθανάσιος Ευσταθίου ο οποίος ανέφερε ότι έχουν κινηθεί νομικά για τους χώρους που στερήθηκαν. Τον συνόδευε ο Αρχηγός του Κέντρου Χρήστος Θεοδωρόπουλος.

Η Εθνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δήλωσε ότι στηρίζει τις θέσεις των Συλλόγων της στη μαρίνα και αφού πλέον δε χρειάζεται να μιλάνε με την ΕΤΑΔ ή τα Ολυμπιακά ακίνητα, κάλεσε την Περιφέρεια Αττικής να παρέμβει ως νέος «ιδιοκτήτης» που εποπτεύει την περιοχή για να λυθούν τα προβλήματα.

Παρευρέθησαν οι κ Αντωνακόπουλος Αντώνης- Πρόεδρος της Εθνικής Ναυταθλητικής Ομοσπονδίας, Παντελής Παυλίδης -Πρόεδρος ΝΟΤΚ και Κέλλυ Παυλίδη Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Νικολαρόπουλος Νίκος -Πρόεδρος ΣΕΑΝΑΤΚ και Ρούσης Αριστείδης -Πρόεδρος ΙΟΠ ΔΕΗ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αττικής απάντησε ότι κατανοεί τις απόψεις των φορέων. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Ας ξεκινήσουμε να λύνουμε πράγματα. Εμένα με δεσμεύει οποιαδήποτε νομοθεσία. Μέχρι να καταργηθεί το ένα από τα δύο ακόμα και αν υπάρχουν αντικρουόμενες αποφάσεις πρέπει να τα τηρήσω.

Ας λύσουμε τα άμεσα προβλήματα που δε χρειάζονται νομικές βελτιώσεις και αν θέλετε βάζουμε και έναν οδικό χάρτη για όσα χρειάζονται μεγαλύτερες παρεμβάσεις εφόσον υπάρχουν αντικρουόμενα θέματα.

Ας βγάλουμε τα αγκάθια. Ας ξεκινήσουμε από τα πιο εύκολα για να πάμε στα πιο δύσκολα. Προτείνω να δημιουργηθεί μία Επιτροπή με όλους εμάς και τους νομικούς σύμβουλους μας η οποία θα ασχοληθεί για την επίλυση των προβλημάτων χωρίς να αφήσουμε έξω ούτε την τοπική κοινωνία ούτε την τοπική Διοίκηση, ούτε κανέναν. Προσπάθεια είναι να εμπλακούν όσοι θέλουν να βοηθήσουν. Θα κληθούν όλοι.

Έχω ξεκινήσει τη διαδικασία της ρευματοδότησης των 500 στρεμμάτων με αυτά που ορίζει ο Νόμος. Ανεξάρτητα ρολόγια της ΔΕΗ για κάθε έναν που έχει ή θα πάρει παραχώρηση. Η εμπλοκή με τα κτήρια θα λυθεί με τους χάρτες του ΕΣΟΑΠ και με πλήρη εφαρμογή της νομιμότητας. Να ξεκινήσουμε από εκεί δημιουργώντας μια ομάδα εργασίας για να είναι ο καθένας νοικοκύρης στο χώρο του.

Το γραφείο μας είναι ανοικτό για εσάς ώστε να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μαζί σας.

 

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας και οι φορείς αποχώρησαν απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Τέτοια συνάντηση με τέτοιο πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης δεν υπήρξε μέχρι σήμερα με τη νέα Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας.

Μένει να δούμε τι στάση θα κρατήσει  η Διοίκηση του Δήμου για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της ναυταθλητικής μαρίνας ύστερα από την απόφαση συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με τους φορείς της.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ