Παπαδάκης: Αποκατάσταση νομιμότητας στην παραλία Καλλιθέας

Δριμύτατη επίθεση κατά του Δημάρχου Δ Κάρναβου εξαπέλυσε ο Αρχηγός της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλλιθέας – πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ – Βαγγέλης Παπαδάκης, στο δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας την 21/6/2017, για τα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην παραλία Καλλιθέας.

Η αποκατάσταση της νομιμότητας δήλωσε ότι γίνεται σταδιακά τόσο με την κατάργηση της παράνομης εκτελεστικής επιτροπής του ΟΠΑΑ Γιάννης Γάλλος όσο και με την αποκατάσταση των φορέων στους χώρους που μελετήθηκαν και κατασκευάστηκαν γι αυτούς σύμφωνα με την μελέτη του ΕΣΟΑΠ, δηλαδή και στο κτήριο 110 εκτός από το 120, την οποία μελετά η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με τον ΕΣΟΑΠ. Τα παράνομα παιχνίδια δεκατεσσάρων ετών και οι πλαστοί χάρτες κάπου εδώ τελειώνουν είπε χαρακτηριστικά.

Για τον παράνομο ελλιμενισμό του κρουαζεροπλοίου COSMOS κατηγόρησε το Δήμο ότι την διατηρεί επιβαρύνοντας με πρόστιμα τον Οργανισμό και παραβιάζοντας:

1 Το παραχωρητήριο το οποίο απαγορεύει τα επαγγελματικά σκάφη

2 Τον ειδικό κανονισμό Κουντουρά που αναφέρεται σε τουριστικά σκάφη και μάλιστα περιορισμένου μήκους

Στη συνέχεια ζήτησε την ίση μεταχείριση της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας  με τους φορείς στη διαχείριση της μαρίνας.

Να ενημερώσουμε στο σημείο αυτό ότι το πρωί της 22/6/2107 εκλήθησαν οι νομικοί σύμβουλοι των φορέων της παραλίας και συναντήθηκαν με νομικό της Περιφέρειας Αττικής. Τους ζητήθηκε να καταθέσουν υπόμνημα με τις απόψεις τους για τα κτήρια μέσα σε μία εβδομάδα. Η συνάντηση αυτή είχε αναγγελθεί στην πρώτη συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Αττικής και φορέων την 2 Ιουνίου 2017, όπου τους ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποκατασταθούν αδικίες τόσων ετών.

Βλέπε σχετικό άρθρο μας για το θέμα:

Συμφώνησαν σε όλα Περιφέρεια Αττικής και ναυταθλητικοί φορείς Καλλιθέας

Τα κτήρια 110 και 120 μελετήθηκαν και κατασκευάστηκαν με τον ΕΣΟΑΠ για τους φορείς και επιχωματώθηκε η παραλία μας για να δημιουργηθεί μεταξύ άλλων το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο. Για το λόγο αυτό μετέφεραν εδώ φορείς όπως την Εθνική Ναυταθλητική Ομοσπονδία μεταφέροντας τους από άλλες περιοχές και κλείνοντας το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο του Αγίου Κοσμά κλπ. Αν θέλουμε το Κέντρο να λειτουργήσει σύμφωνα και με την άδεια κατασκευής (που όλοι την ξεχνάνε) πρέπει να αποδοθεί σύμφωνα με τη μελέτη στους φορείς για τους οποίους κατασκευάστηκε πλήρες.

Παραδόξως ο Δήμαρχος Καλλιθέας (μη ξεχνώντας τον ρόλο του στα Ολυμπιακά Ακίνητα), τόσο στο συγκεκριμένο συμβούλιο όσο με κατά καιρούς δηλώσεις τόσο κύκλων του όσο και τοπικών μέσων που τον στηρίζουν, δείχνει αρνητικός σε μια τέτοια παραχώρηση (αν και δεν τον αφορά προσωπικά ή μήπως τον αφορά;) και δηλώνει βέβαιος ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται να προχωρήσει σε εφαρμογή του ΕΣΟΑΠ. Ίσως κάτι να ξέρει περισσότερο από συζητήσεις τις οποίες συνηθίζει να διεξάγει εν κρυπτώ και παραβύστω πάντα ….για το καλό μας (βλέπε γήπεδο Καλλιθέας, ημερόπλοιο κλπ).

Ίδωμεν… το φιλέτο πάντα γοήτευε τα κοράκια και κάποιοι φαίνεται ότι κάπως έτσι βλέπουν εδώ και δεκατέσσερα χρόνια τη ναυταθλητική μαρίνα…

Η τράπουλα όμως είναι σε άλλα χέρια σήμερα. Αν θέλουν ας συνεχίσουν να κρατούν το κτήριο 110 κλειδωμένο ή ας το εκχωρήσουν για εμπορική εκμετάλλευση σε ιδιώτες να ξεμπερδεύουμε. Οι φορείς της πόλης μας το διεκδικούν.

Στις εκλογές (αλλά και πριν από αυτές) όλοι θα κριθούν ανάλογα με τα έργα τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ