Oh Europa από τους Action Hero στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ένα διαδραστικό μουσικό performance στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σας περιμένει να τραγουδήσετε.

Από την Τετάρτη 22 Αυγούστου έως και την Κυριακή 26 Αυγούστου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και οι Action Hero, δύο δυναμικοί performer από το Bristol, προσκαλούν όσους αγαπούν το τραγούδι και τη μουσική να συμμετάσχουν σε μια  performance με τον τίτλο Oh Europa.

Οι Action Hero επιχειρούν ένα ταξίδι 30.000 χιλιομέτρων, διασχίζοντας όλη την Ευρώπη μ΄ ένα τροχόσπιτο με σκοπό να συλλέξουν ερωτικά τραγούδια από κάθε περιοχή. Για τον λόγο αυτό  προσκαλούν τους κατοίκους των ευρωπαϊκών πόλεων να ενώσουν τις φωνές τους στο Oh Europa (www.οheuropa.com)  συνθέτοντας όλοι μαζί έναν μεγάλο κύκλο τραγουδιών ο οποίος ενώνει τους πολίτες διαφορετικών χωρών, μεταφέρει ένα μήνυμα κατευθείαν από την καρδιά και θυμίζει όλα αυτά που μας συνδέουν.

Στο ΚΠΙΣΝ οι Action Hero θα σταθμεύσουν το τροχόσπιτό τους στο Κέντρο Επισκεπτών όπου κάθε μέρα, μεταξύ 22-26/08, από τις 18.30 έως τις 22.30 θα περιμένουν όσους αγαπούν τη μουσική για να ηχογραφήσουν το αγαπημένο τους ερωτικό τραγούδι a cappella. Όλοι μπορούν να τραγουδήσουν όποιο τραγούδι θέλουν, αρκεί να μιλάει για τον έρωτα. Μπορούν να έρθουν μόνοι τους ή με τους φίλους τους, με τους στίχους γραμμένους σε ένα χαρτί ή στην οθόνη του κινητού τους.

Το αρχείο των Action Hero εμπλουτίζεται διαρκώς με τραγούδια σε όλες τις γλώσσες, και αναμεταδίδεται 24/7 από πομπούς που ενεργοποιούν οι καλλιτέχνες σε διάφορα σημεία της Ευρώπης με το πέρασμα τους. Κατεβάζοντας την ομώνυμη εφαρμογή Oh Europa, διαθέσιμη για κινητά Android και iPhone, μπορεί κανείς να εντοπίσει αυτούς τους πομπούς (συμπεριλαμβανομένου βέβαια και αυτού στο ΚΠΙΣΝ) και να ακούσει όλα τα ηχογραφημένα τραγούδια.

Τους Action Hero, προτού αναχωρήσουν από την Αθήνα για τον επόμενο προορισμό τους, θα έχουμε την ευκαιρία να τους αποχαιρετήσουμε με ένα πάρτι κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου την Κυριακή 26 Αυγούστου από τις 19:30 ως τις 23:00 στο Κέντρο Επισκεπτών με τις μουσικές του DJ The Dreamer, ο οποίος θα μας ταξιδέψει με διαχρονικά ερωτικά τραγούδια.

Οι Action Hero είναι η Gemma Paintin και ο James Stenhouse. Από το 2005 έχουν δημιουργήσει παραστάσεις σε όλο το φάσμα της performance, έναν συγκερασμό της τέχνης του θεάτρου, της live art, της εγκατάστασης (installation), των multimedia και του site specific ταξιδεύοντας σε περίπου 30 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Το Οh Europa αποτελεί συμπαραγωγή με το Farnham Maltings, και κοινή ανάθεση των Transform, Matchbox και Farnham Maltings. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Watershed’s Pervasive Media Studio, Vooruit και του Βρετανικού Συμβουλίου. Οι Action Hero αποτελούν έναν National Portfolio Organization του Arts Council England.

Η performance τους στην Αθήνα, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @snfcc.

Και αυτόν τον μήνα, όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To θερινό ωράριο λειτουργίας (1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου) είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00-00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00-22.00.
  • Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
  • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
  • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν τέσσερα σημεία εστίασης: Στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών με θέα το Κανάλι, στο Φάρο και στο Πάρκο. Επιπλέον, λειτουργούν και κινητά σημεία εστίασης στους εξωτερικούς χώρους, κατά μήκος του Καναλιού.
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ