Σημερα η 6η ημέρα αγώνων και η τελετή λήξης του ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 420

Σήμερα μετά τη λήξη των αγώνων της 6ης ημέρας του  Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420, στο Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο της Καλλιθέας θα γίνει στις 7.30 μμ η τελετή λήξη με την παρουσία πρέσβεων πολλών χωρών αλλά και πολιτικών και αθλητικών επισήμων. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας αλλά ανοικτή η προσέλευση για όλους. 

Έντονες συγκινήσεις επιφύλασσε η χθεσινή 5η ημέρα του  Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420  του  Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420 το οποίο διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας.

Η αδρεναλίνη εκτινάχθηκε στα ύψη αφού ο καιρός ήταν… αλλοπρόσαλλος και δημιούργησε προβλήματα.

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε σχεδόν με δύο ώρες καθυστέρηση. Αυτό συνέβη γιατί αθλητές και αθλήτριες παρακολουθούσαν έναν άλλον…αγώνα.  Έναν αγώνα  μεταξύ των ανέμων!  Τραμουντάνα κόντρα στην Όστρια, ήτοι  Βοριάς  εναντίον Νοτιά. Σύμφωνα με τις  προβλέψεις της μετεωρολογικής  υπηρεσίας θα φυσούσαν άνεμοι με διεύθυνση από τα βόρια  όμως εμφανίστηκε και ο …Νοτιάς και άρχισε ένα ιδιότυπο bras de fer. Οι διοργανωτές περίμεναν να σταθεροποιηθεί η κατεύθυνση του ανέμου για να μπορέσουν να «στήσουν» τον στίβο, να τοποθετήσουν τις σημαδούρες ώστε να αρχίσει ο αγώνας.

Τελικά επικράτησε ο Νοτιάς,  η ένταση του οποίου  έφθασε τα 14 μίλια ενώ στη συνέχεια εξασθένησε  στα 6 μίλια, δυσκολεύοντας τους αγωνιζόμενους.

420 Open European Championships 2017 ©Nikos Alevromytis/AleN Photography

Από ελληνικής πλευράς τρία πληρώματα  παραμένουν σταθερά στην κούρσα των μεταλλίων.

Στους άνδρες,  υπήρξαν νέες αλλαγές στην κορυφή. Σε εξέλιξη βρίσκεται  μία «μονομαχία» μεταξύ του ιταλικού και του ελληνικού πληρώματος. Οι  Edoardo FERRARO και Francesco ORLANDO   από την τρίτη θέση ανέβηκαν στην πρώτη,  έχοντας συγκεντρώσει 56. Το  ελληνικό πλήρωμα  με τους Τέλη Αθανασόπουλο και Δημήτρη Τασσιό  έπεσε στη δεύτερη θέση, βρίσκεται όμως  σε απόσταση μόλις τριών βαθμών από τους Ιταλούς.

Στην τρίτη θέση ανέβηκαν οι Ισπανοί Lucas PΑRES και Teo PARES 66 βαθμούς.

Μεγάλες ανατροπές σημειώθηκαν  στις γυναίκες αφού τα δύο αμερικανικά πληρώματα   που πρωταγωνιστούσαν τις τέσσερις πρώτες ημέρες των αγώνων βρέθηκαν εκτός τριάδας. Μάλιστα ενώ επί δύο αγωνιστικές ημέρες η πρώτη τριάδα ήταν σταθερή,  σήμερα ήρθαν τα πάνω-κάτω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ