Μήπως σήμερα ήρθε η ώρα οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» να πουν επιτέλους ένα όχι;

Σωκράτης

Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας, 15 Νοεμβρίου 2017 στις 7μμ,

16ο Θέμα “Κανονιστική απόφαση ρύθμισης κυκλοφορίας στην περιοχή πέριξ του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. ή αλλιώς « Από μέσα κούκλα κι απ έξω πανούκλα»

Με τη δύναμη της πλειοψηφίας της επάρατης ενισχυμένης αναλογικής, ο Δήμαρχος Καλλιθέας επιδιώκει σήμερα να διευκολύνει την είσοδο-έξοδο βαρέων οχημάτων στο γκαράζ του Ιδρύματος Νιάρχου από την οδό Πεισιστράτους.

Αυτό γίνεται σε εφαρμογή με απ ευθείας ανάθεση (με αδιαφανείς φυσικά διαδικασίες), από το Ίδρυμα μίας μελέτης, η οποία ΕΔΩΡΗΘΗ στον Δήμο Καλλιθέας!!!

Με λίγα λόγια, Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.

Η παραγγελία της μελέτης ήταν ΞΕΚΆΘΑΡΗ: «Διευκολύνετε τη διέλευση αυτοκινήτων προς το γκαράζ μας, εις βάρος των πεζών, των κατοίκων και του πρασίνου».

Το Ίδρυμα, το οποίο μοιράζει δεκάδες εκατομμύρια σε άλλους Δήμους, για κοινωνικά πράγματι έργα, στην πόλη που το φιλοξενεί και τον Δήμο που του παραχώρησε το οικόπεδο του ιπποδρόμου, δίνει μόνο προβλήματα και υποβάθμιση της ζωής των γειτόνων του.

Αυτό το κάνει γιατί ο Δήμαρχος Καλλιθέας, που συμμετέχει και στο συμβούλιο του Ιδρύματος, έχει ευήκοα ώτα στις παραγγελίες της Κυβέρνησης και εκτελεί ανερυθρίαστα τις παραγγελίες της, όσο και αν αυτές επιβαρύνουν τη ζωή της πόλης του.

Το τραγικότερο όλων είναι ότι μέχρι στιγμής το ίδρυμα δεν έχει ανακοινώσει τη χρηματοδότηση του έργου που μελέτησε, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι όχι μόνο να στερηθούν ζωτικούς χώρους για τους ίδιους, τους  πεζούς και πράσινο, αλλά να κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι την καταστροφή της γειτονιάς τους.

Αλλά και αν ακόμα το ίδρυμα χρηματοδοτήσει το έργο που παρήγγειλε, θα δούμε τα χρήματα που δίνονται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο δήμο Καλλιθέας να τα διαχειρίζονται τρίτοι φορείς οι οποίοι, με απευθείας αναθέσεις, ορίζουν μελέτες, ορίζουν κατασκευαστές, χωρίς διαγωνισμούς, αποφεύγοντας έτσι ουσιαστικά οποιαδήποτε διαδικασία ελέγχου στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος.

Μετά την ψήφο τους στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με την οποία έκαναν τη ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέας εμπορικό λιμάνι, ο κ Κάρναβος καλεί σήμερα τους «χρήσιμους ηλίθιους» της παράταξης του, (κατά Εμιρζά και Λένιν) να βάλουν άλλη μια δεύτερη ταφόπλακα στη ζωή της πόλης τους. Να διπλασιάσουν τις μελανές σελίδες στην κατά τα λοιπά άχρωμη και άοσμη θητεία τους.

Θα το κάνουν; Aν ναι, τότε θα είναι πράγματι «χρήσιμοι» για τα σχέδια του κ Κάρναβου και της Κυβέρνησης, αλλά επικίνδυνοι για τους Καλλιθεάτες.

Η Ιστορική στιγμή της πρωτοφανούς αποχώρησης της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του κ. Κάρναβου!!!, (ύστερα από προτροπή του), κατά την τελευταία  συνεδρίαση ΔΣ μετατροπής της ναυταθλητικής μαρίνας σε λιμάνι, μετά τον χαρακτηρισμό των συμβούλων του ως «χρησίμων ηλιθίων». Έχω την άποψη ότι η ευθιξία οδηγεί σε παραίτηση ή ανεξαρτητοποίηση τα πολιτικά πρόσωπα και δεν κρατάει μόνο 10 λεπτά με μία αποχώρηση διαμαρτυρίας.

Όλο και περισσότερο μένει αχρησιμοποίητη μια λέξη που την άκουγα πιο συχνά παλαιότερα. Ίσως η έννοιά της να μην θεωρείται αναγκαία πλέον. Αναφέρομαι στην λέξη ευθιξία.

Ακούγαμε πριν καιρό «παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας». Αν κάποιος κοιτάξει για την ερμηνεία της λέξεως θα βρει «ευαισθησία για έννοιες ή λόγια που θίγουν ανθρώπους, καταστάσεις, αξίες». Να μια άλλη λέξη που πάει και αυτή να εξαφανιστεί: θίγομαι.

Σίγουρα θα είναι και άλλες, όμως, το σημαντικό είναι ότι εξαφανίζονται μαζί και οι έννοιές τους.

Δεν έχω ακούσει καιρό τώρα να παραιτηθεί κάποιος πολιτικός για λόγους ευθιξίας.

Ακατόρθωτο για όλους αυτούς, επειδή τέτοια ουσιαστικά δεν τα κατέχουν. Με άλλα πορεύονται και γι’ αυτό έχουν σήμερα θώκους.

Μα τι κώλυμα που έχω και εγώ με τη γραμματική. Ντε και καλά να ψάχνω λέξεις που έχουν καταργηθεί, να μένω σε λεγόμενα που δεν τηρούνται.

Και όλο και περισσότερο εμείς χάνουμε δικαιώματα, και μαζί την εμπιστοσύνη προς τους λειτουργούς της Πατρίδας.

Γιατί όσο και αν προσπαθούν να καταργήσουν έννοιες όπως, ΕΥΘΙΞΙΑ, ΤΙΜΗ, ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, δεν μπορούν να τα καταφέρουν για έναν απλό λόγο. Για εμάς τους πολλούς, κυλάνε στο αίμα μας!

Σωκράτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ