ΟΧΙ από τους κατοίκους στα σχέδια του Ιδρύματος Νιάρχου που προωθεί ο Δήμαρχος Η ΓΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες 4/10/17 η συνάντηση κατοίκων των Τζιτζιφιών με το Δήμαρχο Καλλιθέας και τους μελετητές που πλήρωσε το Ίδρυμα Νιάρχου, για να διευκολύνει την είσοδο έξοδο πούλμαν από την πλευρά των κατοικιών αντί από τις λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας Συγγρού και Ποσειδώνος, που προβλέπει η υφιστάμενη μελέτη κατασκευής του Ιδρύματος η οποία δεν εφαρμόζεται.

  

Η αρχική παραδοχή της νέας μελέτης ότι όλες οι θέσεις στάθμευσης σήμερα στις Τζιτζιφιές είναι ….παράνομες, δείχνει το πόσο αναξιόπιστη και στημένη είναι.

Από την Επιτροπή κατοίκων αποκαλύφθηκε ότι η μελέτη καταργεί πάνω από τις μισές θέσις στάθμευσης (ίσως και όλες) μπροστά στις κατοικίες και τα καταστήματα της περιοχής καθιστώντας απαγορευτική τη διαμονή και την ομαλή λειτουργία του οικιστικού ιστού.

Στην ουσία τους διώχνει από τα σπίτια τους τα οποία θα αναγκαστούν να πωλήσουν και να μεταναστεύσουν. O όγκος των προς στάθμευση αυτοκινήτων που εκδιώκεται από την απαγορευμένη ζώνη γύρω από το Νιάρχο σε βάθος δύο τετραγώνων θα διοχετευτεί στις υπόλοιπες Τζιτζιφιές μιας και το επί πληρωμή γκαράζ του Νιάρχου είναι απροσπέλαστο αλλά και πλήρες από νωρίς στις μεγάλες συναυλίες που προκλητικά διοργανώνει το ίδρυμα λειτουργώντας παράτυπα ως συναυλιακό κέντρο αδιαφορώντας για τους κατοίκους της περιοχής.

Μειώνει τα πεζοδρόμια (τα οποία αποτελούν τμήμα του οικοπέδου τους) και κόβει τα περισσότερα δέντρα μπροστά στα σπίτια τους, δηλαδή μαζί με τη βαριά κυκλοφορία και τα καυσαέρια επιβαρύνει ανεπίτρεπτα περιβαλλοντικά  τη ζωή των κατοίκων.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι δε λύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής το οποίο δημιουργείται από τις υπαίθριες συναυλίες 30000 ατόμων σε χώρο του ιδρύματος ο οποίος δεν έχει προβλεφθεί-αδειοδοτηθεί για τέτοια χρήση.

Πολλοί κατήγγειλαν ότι για να οικονομήσουν κάποιοι από τα έργα γίνεται όλη αυτή η σκευωρία στην οποία συμμετέχει η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια, το ίδρυμα μέσω του Δημάρχου Καλλιθέας αδιαφορώντας για τους κατοίκους.

Αν σταματήσουν οι υπαίθριες συναυλίες με την τρομερή ηχορύπανση, αν εφαρμοστεί η ισχύουσα μελέτη και ανοίξουν όλοι οι είσοδοι πεζών και αυτοκινήτων το πρόβλημα έχει λυθεί.

Στο κάτω κάτω ας κάνει νέα μελέτη το Ίδρυμα εντός της τεράστιας έκτασης που  κατέχει προσθέτοντας λύσεις χωρίς να καταστρέψει τις κατοικίες και τη ζωή τους.

Κατήγγειλαν το Δήμαρχο Καλλιθέας ότι καταστρέφει το περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενεργώντας απροκάλυπτα εναντίον τους ως εκπρόσωπος και εκτελεστικό όργανο του ιδρύματος καταχρώμενος την εξουσία που του έδωσαν με την ψήφο τους.

Δύο αποκαλυπτικές δηλώσεις έκανε χτες ο κ Κάρναβος. Η μία είναι ότι η αρχική μελέτη που παρουσίασε στην υποτιθέμενη διαβούλευση δεν ισχύει γιατί κάτω από το το τραπέζι τροποποιείται συνεχώς ανάλογα με τις ορέξεις του Ιδρύματος, άρα επί της ουσίας δεν έχει μια οριστική και ολοκληρωμένη μελέτη και η δεύτερη και πιο προκλητική «τι να τα κάνετε τα δέντρα μπροστά στα σπίτια σας όταν δίπλα σας έχετε έναν πνεύμονα πρασίνου.

Τι θέση του κ Κάρναβου στήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο κος Παπαδάκης (δυστυχώς τον ψήφισαν οι μαζικά οι Τζιτζιφιές) γεγονός που δείχνει τη συμμετοχή Κυβέρνησης και Περιφέρειας στην καταστροφή της ιστορικής περιοχής των Τζιτζιφιών.

Ενόχλησε η σιωπή Ψαλιδόπουλου που έδειξε ανοχή στο σχέδιο, σε αντίθεση με τις θέσεις των συμβούλων του συνδυασμού του. Η παράταξή του πρέπει να συνεδριάσει άμεσα για να πάρει δημόσια θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Ενοχλεί επίσης η συνεχιζόμενη απουσία των τριών της παράταξης Σκανδαλάκη οι οποίοι στο δημοτικό συμβούλιο -όταν δεν απέχουν- ψηφίζουν ως ουρά του Κάρναβου. Η απουσία δε δικαιολογείται από το γεγονός ότι και τρεις κατοικούν πολύ μακρυά από την Καλλιθέα. Πολύ απογοητευμένοι όσοι τους υποστήριξαν κόντρα στον Κάρναβο και τους εξέλεξαν.

Ικανοποίησαν τους κατοίκους οι θέσεις των αρχηγών των παρατάξεων Μαργαρίτη, Αντωνακάκη, Λασκαρίδη οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν όταν δήλωσαν  ότι είναι στο πλευρό των κατοίκων στη σύγκρουση με το Ίδρυμα και το Δήμαρχο που ξεκίνησε χθες. Στο πλευρό των κατοίκων τάσσεται επίσης ο περιβαλλοντικός Σύλλογος Ιλισός και η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας.

Ακολούθησε ψήφισμα των κατοίκων όπου καταγγέλλουν Ίδρυμα και Δήμαρχο απορρίπτοντας τη μελέτη, την οποία αποφάσισαν να πολεμήσουν με κάθε τρόπο.

Η ΓΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ

Καλούν το Ίδρυμα να σταματήσει τις ανοιχτές υπαίθριες μεγάλες συναυλίες που δημιουργούν τεράστια ηχορύπανση και κυκλοφοριακό κομφούζιο που δε λύνεται με τίποτα και να περιοριστεί στις χρήσεις που προβλέπονται στην κατασκευή του.

Η προκλητική έως ειρωνική συμπεριφορά Δημάρχου και μελετητών, ο οποίοι δεν απαντούσαν σε ερωτήσεις όπως γιατί έκλεισε η έξοδος της οδού Σαχτούρη προς Πειραιά, οδήγησε πολλές φορές σε μεγάλη ένταση εξοργίζοντας τους κατοίκους. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τουλάχιστον χθες τα χειρότερα, αφού οι κάτοικοι δείχνουν ενωμένοι  και αποφασισμένοι για ΟΛΑ.

Μία από τις σκέψεις που συζητιούνται είναι οι διαμαρτυρίες εκτός από το Δημαρχείο Καλλιθέας να γίνουν και μέσα στους χώρους του Ιδρύματος.

 

Σχετικό άρθρο μας:

Αντιδρούν οι κάτοικοι στην κυκλοφοριακή μελέτη γύρω από το Νιάρχο που σχεδιάζει ο Δήμαρχος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ