ΕΚΤΑΚΤΟ Ανακοίνωση του Λιμενικού προς νότιους Δήμους: Έρχονται νότιοι άνεμοι!

190
Το Λιμεναρχείο Σαρωνικού με επείγουσα ανακοίνωση, ενημερώνει τους δήμους των νοτίων προαστίων, να λάβουν μέτρα, λόγω των νότιων/νοτιοδυτικών ανέμων εντάσεως 5-6 μποφόρ που αναμένεται να επικρατήσουν.Το Λιμεναρχείο καλεί τους υπεύθυνους να προσέχουν να μην μετακινηθούν τα πλωτά φράγματα και να καταγράφουν συνεχώς δύτες την κατάσταση που επικρατεί στο βυθό.
Απορία, έχει συνεργείο καθαρισμού και δύτες ο ΟΠΑΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ στην Καλλιθέα εκτός από τις σημαδούρες που μετακίνησε; Η μήπως σκοπεύει να βάλλει κανονικό πλωτό φράγμα για τυχόν νέα ρύπανση; Ίδωμεν…
Μέχρι στιγμής καμία ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί από το δήμο Καλλιθέας για το πως και πότε σκοπεύεινα καθαρίσει τη ναυταθλητική μαρίνα από την πρόσθετη ρύπανση πετρελαιοειδών.

 Ενημέρωση για την πορεία της αντιρρύπανσης του Σαρωνικού  Δημοσιεύθηκε από mme την Τρί, 19/09/2017 – 20:56 Αεροσκάφος του Λ.Σ., απογειώθηκε απογευματινές ώρες χθες, προς επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής Σαρωνικού, μεταξύ Σαρωνίδας – Λαγονησίου – Βουλιαγμένης – Γλυφάδας – Ελληνικού – Πειραιά – ν. Σαλαμίνας και ν. Αίγινας. Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού Κόλπου δεν παρατηρήθηκε κανενός είδους θαλάσσια ρύπανση. Στο παραλιακό μέτωπο, από Σαρωνίδα μέχρι τον επιβατηγό λιμένα Πειραιά, δεν παρατηρήθηκαν πετρελαιοειδή κατάλοιπα. Στην περιοχή μεταξύ ναυαγίου – φράγματος ναυαγίου – Κυνόσουρας – Όρμου Σεληνίων παρατηρήθηκαν ζώνες ελαφρού ιριδισμού.

notia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ