Στo ΙΣΝ έγινε η τελετή έναρξης του Ανοιχτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας στην Κατηγορία 420 (φωτο -βίντεο)

Εντυπωσιακή ήταν η τελετή έναρξης του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας στα σκάφη 420. Το βράδυ της Δευτέρας, το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” πλημμύρισε από νιάτα, ήχους, γέλια,  αισιοδοξία και έντονα χρώματα.Παρουσία εκπροσώπων του ελληνικού και διεθνούς αθλητισμού, της πολιτικής και της οικονομίας παρέλασαν 184 πληρώματα ήτοι 368 ιστιοπλόοι 54 και προπονητές μαζί με 70 συνοδούς, από 22 κράτη, στη μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοΐας. Εντυπωσιακή ήταν η είσοδος των αθλητών οι οποίοι επέβαιναν σε διώροφο λεωφορείο που  διέσχισε τους δρόμους της Καλλιθέας πριν καταλήξει στο χώρο της τελετής.Τον όρκο του αθλητή έδωσαν ο Τέλης Αθανασόπουλος παγκόσμιος πρωταθλητής U 17 και η αμερικανίδα Emma Cοwles.

Ακολούθησε δεξίωση. Παρών ο τέως Δήμαρχος Καλλιθέας, απών ο νυν Δήμαρχος.

To ΙΣΝ Υποστηρίζει το Ανοιχτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στην Κατηγορία 420

Ο Παντελής Παυλίδης, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών-Καλλιθέας, που διοργανώνει του αγώνες, υποδέχθηκε αθλητές και επισήμους:

“ Με μεγάλη  χαρά, συγκίνηση αλλά και υπερηφάνεια, η Ελλάδα,  η πόλη της Καλλιθέας,
ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών –Καλλιθέας

και όλος ο κόσμος του ελληνικού ναυταθλητισμού σας υποδέχονται και σας καλωσορίζουν σήμερα στην  επίσημη τελετή έναρξης του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420. Σε  μία γιορτή του αθλητισμού. Σε μία γιορτή της ιστιοπλοΐας.

Και σας υποδεχόμαστε όλους εσάς,  τους ιστιοπλόους  τους  προπονητές, τους  συνοδούς αποστολών και τους κριτές, που έχετε  έρθει από κάθε γωνιά του  πλανήτη σε αυτόν τον μοναδικό χώρο, στο  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έναν  χώρο  διεθνούς εμβέλειας κέντρο πολιτισμού, παιδείας και ψυχαγωγίας.

Γιατί ο αθλητισμός τα περικλείει όλα.
Ενώνει πολιτισμούς, γεφυρώνει αντιθέσεις, καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα, διαλαλεί την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, από την εποχή των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Αιώνες πριν.

Η ανάθεση των αγώνων από την Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και  διεθνή κλάση του 420  στον  Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών-Καλλιθέας και μάλιστα σε δύσκολες οικονομικά εποχές για την πατρίδα μας, αποδεικνύει περίτρανα  ότι η  Ελλάδα, και μέσω του αθλητισμού και δη της ιστιοπλοΐας,  είναι μία παγκόσμια ναυτική δύναμη.

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν μία διεθνή αναγνώριση  ότι οι Έλληνες ενωμένοι  ΜΠΟΡΟΥΝ -ακόμη και σε δύσκολες εποχές- να  συναγωνιστούν μεγάλες αθλητικές δυνάμεις,  έχοντας ως πλεονεκτήματα  την εμπειρία, την τεχνογνωσία, το μεράκι και την αγάπη τους για τον αθλητισμό.

Είναι ιδιαίτερη τιμή και για τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών-Καλλιθέας η ανάθεση της διοργάνωσης των αγώνων αυτών και δείχνει ότι  μετά την επιτυχία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην  κατηγορία του 420 το  2008  και του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού στην ολυμπιακή κατηγορία του 470 το 2014 ο ΝΟΤΚ  έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών κλάσεων.
Τη διοργάνωση μάς την ανέθεσε η διεθνής κλάση του 420  γνωρίζοντας πως ο όμιλός μας είναι ο όμιλος των Ολυμπιονικών στην ιστιοπλοΐα.

Θέλω να επισημάνω ότι  στις επιτροπές του αγώνα συμμετέχουν άνθρωποι της ιστιοπλοΐας με εμπειρία από Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δίνοντας μία μεγάλη διάσταση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στις ολυμπιακές ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στην Καλλιθέα έχει δημιουργηθεί ένα αθλητικό και πολιτιστικό μωσαϊκό.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του σχεδίου για την μετεξέλιξη της Ελλάδας σε  διεθνές ιστιοπλοϊκό κέντρο όπου πληρώματα από όλο τον κόσμο θα έρχονται για να κάνουν προετοιμασία αφού οι κλιματολογικές  συνθήκες είναι  κατάλληλες  και  τους 12 μήνες του χρόνου.

Σας ευχαριστώ και σας καλωσορίζω στο Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών 420’’

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, υπογράμμισε τη σημασία των αγώνων, χαρακτήρισε την ανάθεσή τους στην Ελλάδα ως δικαίωση για τις προσπάθειες και τις επιτυχίες της ελληνικής ιστιοπλοΐας και τόνισε: “Δεν υπάρχει άλλο άθλημα που έχει κατακτήσει 24 μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και αυτό κάτι σημαίνει για την ελληνική ιστιοπλοΐα”.

Σήμερα 6/7/2017, μετά την επιτυχημένη τελετή έναρξης στο ΚΠΙΣΝ δίνεται το σήμα εκκίνησης για το Ανοιχτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανδρών και Γυναικών στην Κατηγορία 420 που έρχεται φέτος στην Αθήνα, υπό τη διοργανωτική επίβλεψη του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών-Καλλιθέας (Ν.Ο.Τ.Κ.), και θα διαρκέσει από το Σάββατο 22 Ιουλίου έως την Κυριακή 30 Ιουλίου.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ