ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΙΛΙSOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΛΙΣΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Σύλλογος μας είναι μη κερδοσκοπικό Πολιτιστικό Σωματείο με έδρα το Δήμο Καλλιθέας Αττικής. Σκοπός μας:

Η προστασία, ανάπτυξη και αξιοποίηση του ποταμού Ιλισού και των παρόχθιων περιοχών του. Η προστασία, ανάπτυξη και αξιοποίηση του Φαληρικού Όρμου και των παράκτιων περιοχών του. Η ενοποίηση των  αρχαιολογικών χώρων των περιοχών της Ακροπόλεως, του Φιλοπάππου, του Ιλισού και του Φαληρικού Όρμου.

Η μελέτη, καταγραφή και συμβολή στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων των Δήμων της Νότιας Αθήνας καθώς και στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών τους, μέσω της ανάπτυξης και της καλλιέργειας του πολιτισμού και του αθλητισμού και επίσης μέσω της κατασκευής κατάλληλων έργων υποδομής και της ανάπτυξης, βελτίωσης και καλύτερης αξιοποίησης των κοινοχρήστων χώρων και εγκαταστάσεων. Η διάδοση και καλλιέργεια της οικολογίας και φυσιολατρίας.

Ξεκινήσαμε το 2003 με την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εντονότατης ρύπανσης της κοίτης του ποταμού Ιλισού και του Φαληρικού Όρμου στην εκβολή του, καθώς επίσης για την ανάπλαση και την ασφάλεια των παρόχθιων περιοχών. Αφισοκόλληση, μικρές συγκεντρώσεις, επιστολές σε αρμοδίους

Μία σημαντική πρότασή μας ήταν η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Ακρόπολης με τον Φαληρικό Όρμο, μέσω του Ιλισού ποταμού, με πεζοδρόμηση, πολιτιστικές θεματικές ενότητες και ποδηλατόδρομο.

Η πρόταση αυτή αποσκοπούσε στην ανάπτυξη για πρώτη φορά τουριστικής-πολιτιστικής υποδομής στην Καλλιθέα και το Μοσχάτο αντιμετωπίστηκε εξ αρχής θετικά από τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κο Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο και τους Δημάρχους που αφορά.

Επόμενες δράσεις μας υπήρξαν η αποτελεσματική αντιμετώπιση τις ρύπανσης του Ιλισού ποταμού από την ΕΥΔΑΠ, η αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από τις λεωφόρους, η απομάκρυνση των απορριμματοφόρων από τον Ιππόδρομο και η προσπάθεια για ανάπλαση της παραλίας Μοσχάτου.

Παράλληλα με το Διοικητικό μας Συμβούλιο, το οποίο δραστηριοποιείται κυρίως στον Δήμο Καλλιθέας, λειτουργεί το περιφερειακό συμβούλιο για τα θέματα των Δήμων Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου.

Στελεχώνεται κυρίως από ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και από ανθρώπους καταξιωμένους για την πολιτική, επιστημονική ή κοινωνική τους δράση.

Οι προτάσεις μας μελετώνται, τεκμηριώνονται και εξειδικεύονται από ομάδες εργασίας έμπειρων τεχνοκρατών και έγκριτων καθηγητών του τεχνικού κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας.

Διαθέτουμε τράπεζα πληροφοριών για περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα, διαθέτει σύγχρονο και πλήρες site και υποστηρίζει με αφίσες και φυλλάδια τις τοπικές δράσεις της. Η ΜΚΟ εκδίδει κατά διαστήματα τη μηνιαία εφημερίδα ‘ΙΛΙΣΟΣ», η οποία διανέμεται στους Δήμους της Αττικής και ταχυδρομείται στα μέλη της δωρεάν.

 1. 10. 2003 Στο δημαρχείο Καλλιθέας ο συνεργάτης μας συγκοινωνιολόγος καθηγητής του ΕΜΠ κος Θάνος Βλαστός, ανέπτυξε την επίκαιρη μελέτη του Πολυτεχνείου για την κατασκευή ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων από το Παναθηναϊκό Στάδιο μέχρι τον Φαληρικό Όρμο, μέσω του Ιλισού και των ενοποιημένων αρχαιολογικών χώρων.

Ο γενικός γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου και μέλος της Επιτροπής κος Αντώνης Λιβάνιος εξήγησε γιατί η μελέτη αυτή αποτελεί και την πρότασή μας για την ανάπλαση του Ιλισού, συνεχάρη τον κο Θάνο Βλαστό για την μελέτη του και τον ευχαρίστησε για την παρουσίασή του. Ακολούθησαν οι θετικές τοποθετήσεις επί της πρότασης των Διοικήσεων των τριών Δήμων από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, Καλλιθέας κο Γαλανόπουλο Παναγιώτη, Μοσχάτου κο Κρεμύδα Αρη όσο και τον εκπρόσωπο του Δήμου Αθήνας κο Προιο Μιχάλη. Οι Αντιδήμαρχοι υποσχέθηκαν ότι θα συνεργαστούν στενά και γρήγορα, τόσο για την αντιμετώπιση της ρύπανσης όσο και για την ανάπλαση της όχθης. Τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας εκπροσώπησε ο κος Κούλης Στρατής και τον ΑΘΗΝΑ 2004 η κα Χριστίνα Θεοχάρη, Δ/ντρια Περιβάλλοντος, οι οποίοι αναφέρθηκαν επίσης θετικά για την πρόταση. Η εκδήλωση πέτυχε τον σκοπό της που ήταν η συμφωνία κατοίκων και φορέων  για την κατασκευή ποδηλατοδρόμου σύμφωνα με την μελέτη Θ. Βλαστού, αλλά και η υπόσχεση συνεργασίας των δήμων για άμεση συμμετρική ανάπλαση των παρόχθιων, με ανοικτή την κοίτη του ποταμού.

27 Μαΐου 2004

Έξι (6) προτάσεις μας έγιναν δεκτές από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας και εντάχθηκαν στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλλιθέας:

 1. Πεζοδρόμηση και ποδηλατόδρομος στον Ιλισό ποταμό (Π. Τσαλδάρη από παραλία μέχρι Φορνέζη) και επαναφορά της αρχικής πρότασης δημιουργίας περαιτέρω δικτύου πεζοδρόμων στην πόλη (υπό προϋποθέσεις).
 2. Απαγόρευση οίκων ανοχής σε όλη την πόλη πλην της λεωφόρου Συγγρού.
 3. Διατήρηση της Απαγόρευσης δημιουργίας νέων χώρων διασκέδασης στην περιοχή Αγ. Ελεούσας λόγω κορεσμού της περιοχής
 4. Θέσπιση ελαχίστων αποστάσεων 200 μ από σχολεία και φροντιστήρια κεραιών τηλεοπτικών-ραδιοφωνικών σταθμών και κινητής τηλεφωνίας
 5. Όχι ξενοδοχεία και κατοικίες στον χώρο του Ιπποδρόμου
 6. Χαρακτηρισμός της περιοχής Τζιτζιφιών μεταξύ παραλίας, Ιπποδρόμου, ποταμού Ιλισού και Ασκληπιού (πλην Ποσειδώνος και Θησέως) σε Περιοχή Γενικής Κατοικίας ΙΙ. Με τον τρόπο αυτό προστατεύεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων στην κρίσιμη αυτή ζώνη μεταξύ αναπλασμένης παραλίας, πεζοδρόμου Ιλισού και πάρκου Ιπποδρόμου από την περαιτέρω επέλαση των μεγάλων κερδοσκοπικών εταιριών και πολλαπλασιάζεται η αξία των κατοικιών τους. Ενδεικτικά:
 • επιτρέπονται εστιατόρια, αναψυκτήρια, εμπορικά καταστήματα μόνο σε ισόγειο κάτω από 75 τμ και καθόλου σε ορόφους,
 • επιτρέπονται γραφεία, τράπεζες, ασφάλειες, κοινωφελείς οργανισμοί μόνο σε ισόγειο
 • επιτρέπονται επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης, μόνο καθημερινών αναγκών και μέχρι 75 τμ.
 • δεν επιτρέπονται ξενοδοχεία και ξενώνες
 • δεν επιτρέπονται συνεργεία αυτοκινήτων

Καθοριστική η συμμετοχή της Μ.Κ.Ο. μας σε δεντροφυτεύσεις, στο ξήλωμα της περίφραξης του Ελληνικού και του συρματοπλέγματος στην παραλία του Μοσχάτου, σε παρεμβάσεις για περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες καθώς και στην εγκατάσταση τσίρκου στην παραλία του Μοσχάτου.

Αποτύχαμε στην επίλυση των νέων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν  στην περιοχές γύρω από τον Φαληρικό Όρμο, όπως ο κίνδυνος ρύπανσης με μετατροπή του Όρμου σε κλειστό λιμάνι από την επέκταση της προβλήτας του Τροκαντερό που αρχίσε η εταιρία ΛΑΜΔΑ,

Πετύχαμε την αποκατάσταση των προσβάσεων των δημοτών στην παραλία από την ΤΡΑΜ ΑΕ με αντιπλημμυρική πρόβλεψη, τη νέα παραλιακή λεωφόρος και το νέο αντιπλημμυρικό κανάλι, την ανάγκη καθορισμού χαμηλού ύψους στη ζώνη του παραλιακού μετώπου, την αποξήλωση των αθάνατων (για τους Δήμους και την Περιφέρεια) παράνομων διαφημιστικών πινακίδων κλπ

Η ΜΚΟ «ΙΛΙSOS» συμμετείχε στην Τελετή Υποδοχής «Της Φλόγας του Προσκοπικού και Οδηγικού Πνεύματος» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007 στις 19.οο στη Μαρίνα Δέλτα της παραλίας της Καλλιθέας, η οποία διοργανώθηκε από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και την Επιτροπή Συνδέσεως Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών Ελλάδος. Κλιμάκιο εθελοντών της ΜΚΟ «ΙΛΙSOS» πλαισίωσε την εκδήλωση και διένειμε φυλλάδια με τις δράσεις του σε 10 Δήμους της Αθήνας.

Ας δούμε όμως την Ανακοίνωση μας την ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006

«ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ

Ο δεύτερος σε μέγεθος Δήμος της Β ΑΘΗΝΑΣ συνεχίζει να ασφυκτιά αποκλεισμένος με συρματοπλέγματα από την παραλία του μετά τις επιχωματώσεις της εποχής της χούντας και την πρόσφατη Ολυμπιακή τσιμεντοποίηση.

 Σήμερα η παραλία μας βρίσκεται σε χειρότερη θέση από ποτέ. Εγκατάλειψη, ρύπανση, καταστροφές, παράνομες δραστηριότητες, διαφυγόντα κέρδη δημοσίου, εγκληματικότητα κλπ. Ανεξέλεγκτα αυτοκίνητα και νεκροί αλιεύονται δίπλα στην υπό διετή κατάληψη ναυταθλητική μαρίνα μας από θαλαμηγούς και κρουαζιερόπλοια («δωρεάν;;»). Υπαίθριος παράνομος ταρσανάς βάφει και τρίβει σκάφη με τοξικά χρώματα. Οι τοπικοί αθλητικοί φορείς περιφρονημένοι και αποκλεισμένοι από τους χώρους που διαχρονικά και νομικά τους ανήκουν, εκλιπαρούν για να πάρουν τα κλειδιά  από τους διοικούντες τα Ολυμπιακά Ακίνητα που αρνούνται και εμπαίζουν συστηματικά τους πάντες.

 Οι κάτοικοι της Νότιας Αθήνας είναι όμηροι της αδιαφορίας, της ανικανότητας και των προκλήσεων της «Ολυμπιακα Ακίνητα ΑΕ». ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ και η «Ιδιωτική αυτή εταιρία ΤΟΥΣ» αποφάσισε ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ να εκμεταλλευτεί όχι μόνο ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ (που τους επιτρέπει με προϋποθέσεις ο Νόμος) αλλά τη δημόσια παραλία της πόλης μας. Έγραψαν την τοπική αυτοδιοίκηση στα παλιά τους τα παπούτσια.

 ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ στο όνομα του Ελληνικού λαού ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που θα αποκλείσει μια για πάντα τους ιδιοκτήτες Έλληνες πολίτες από τη θάλασσα της Αθήνας ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

 Οι «μικρές εμπορικές χρήσεις» του πρόσφατου Νόμου για τις ανάγκες της αθλητικής μαρίνας, έγιναν μια ενιαία τεράστια προκήρυξη που περιλαμβάνει ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο, μια έκταση συνολικής επιφάνειας 141.000 τ.μ. και καταπίνει αδιάντροπα ακόμα και το 62% του ΕΘΝΙΚΟΥ ναυταθλητικού κέντρου.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

 Δεν χαρίζουμε τη γη μας σε κανέναν.»

 Αποτέλεσμα του αγώνα μας ήταν να πετύχουμε με τους νομικούς μας Απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά με την οποία απελευθερώσαμε τη φυλακισμένη παραλία της Καλλιθέας από τα συρματοπλέγματα.

Η ΜΚΟ «ΙΛΙSOS», ευαισθητοποιημένη πάντα για περιβαλλοντικά θέματα, συμμετείχε ενεργά σε συνέδρια για το περιβάλλον, το νερό και τις πράσινες στέγες ως μέλος του Πανελληνίου Κινήματος οικολογικών οργανώσεων με αντιπροσώπους της και αφιέρωνε άρθρα στην ομώνυμη εφημερίδα της ΙΛΙΣΟΣ, εμπεριέχοντας τα σημαντικότερα σημεία των διαλέξεων και των δράσεων

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008 από τον Νομάρχη Αθηνών κ. Γιάννη Σγουρό και τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Κώστα Ασκούνη το νέο Πάρκο στον Ιλισό, έργο που συγχρηματοδοτήθηκε από τους δύο φορείς της Αυτοδιοίκησης. Το όραμά μας υλοποιείται. Βήμα-βήμα, αργά αλλά πάντως υλοποιείται. Η αρχή έγινε από τον Δήμο Μοσχάτου στον οποίο μπορεί κάποιος, πεζός ή με ποδήλατο να περπατήσει από την Σιβιτανίδου μέχρι τη θάλασσα. Τώρα ο Δήμος Καλλιθέας βελτίωσε, με την παρέμβαση της Νομαρχίας Αθήνας, ένα σημαντικό κομμάτι της όχθης του ποταμού Ιλισού που του ανήκει.

Την  Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 12:30 πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία άνω των 3.000 ατόμων τα εγκαίνια του νέου, Πρότυπου Δημοτικού Παιδότοπου, του Δήμου Παλαιού Φαλήρου άλλη μια πρότασή μας που υλοποιήθηκε. Ο συγκεκριμένος Παιδότοπος, ο  μεγαλύτερος στην Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα 1.400  παιδιά  ηλικίας 2 έως 12 ετών και εκτείνεται σε 13 στρέμματα στο Πάρκο του Φλοίσβου. Διαθέτει πρότυπα, δημιουργικά και ασφαλή σύνολα παιχνιδοκατασκευών, όλα κατασκευασμένα σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες και υπάρχει πρόβλεψη για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το πάρκο έχει μεταμορφωθεί σε μία όαση πρασίνου, Με το πάρκο αυτό υλοποιήθηκε η πρόταση της ΜΚΟ «ΙΛΙSOS» για μία δράση για παιδιά. Η ΜΚΟ «ΙΛΙSOS» είχε προτείνει εξαρχής να χαρούν τα παιδιά μας έναν από τους ελάχιστους πράσινους και ήσυχους χώρους της παραλιακής ζώνης. Στο πάρκο αυτό τα παιδιά και οι γονείς βρήκαν έναν χώρο που ομορφαίνει και ανακουφίζει την καθημερινή τους ζωή. Στην εκδήλωση διανεμήθηκε ειδική έκδοση της εφημερίδας «ΙΛΙΣΟΣ» με αφιέρωμα στον παιδότοπο. Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008 ο Πρόεδρος της ΜΚΟ «ΙΛΙSOS», κ. Γεώργιος Καστάνης παραχώρησε συνέντευξη στο Παλαιό Φάληρο στο ψηφιακό κανάλι PRISMA της ΕΡΤ με αφορμή τα εγκαίνια την  Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008 του νέου, Πρότυπου Δημοτικού Παιδότοπου, του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Συμμετείχαμε σε παρουσιάσεις βιβλίων και εκθέσεις με εντυπωσιακά περίπτερα της οργάνωσής μας, τα μέλη μας ενημέρωναν τους επισκέπτες τόσο για τις δράσεις της ΜΚΟ στους Δήμους της Αττικής, όσο και για την ευρωπαϊκή δράση του διεθνούς μας δικτύου. Εκδίδαμε τα φυλλάδιά μας για τις δράσεις και τη μηνιαία εφημερίδα ΙΛΙSOS.

Στην Πράγα την 2 Φεβρουαρίου 2008 υπεγράφη Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ  της ΜΚΟ «ΙΛΙSOS» και της » CHS » (Chess-Hellenic Society). Αυτή η συμφωνία αποτελεί και την απαρχή του Ευρωπαϊκού Δικτύου «ΙΛΙΣΟΣ». Η ΜΚΟ «ΙΛΙΣΟΣ» ξεφεύγει από τα Ελληνικά της όρια και επεκτείνεται στα Ευρωπαϊκά Κράτη, φιλοδοξώντας να γίνει μια από τις πιο έγκυρες οργανώσεις στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Η ΜΚΟ ΙΛΙSOS έδωσε το παρόν 3 Ιουνίου 2008, στην εκδήλωση-συνέντευξη τύπου για την νέα έκδοση «Αθήνα: Ελεύθεροι Χώροι 2008», από την Συντονιστική Επιτροπή Ελεύθερων Χώρων Αθήνας και το Παρατηρητήριο Ελεύθερων Χώρων Αθήνας για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2008. Στο έντυπο αυτό θα βρείτε πληροφορίες για την οργάνωσή μας, για τις δράσεις και τις δραστηριότητές μας (σελ 22-23, «Παραλία Φαληρικού Όρμου- Ιλισός, εκβολές).

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΜΚΟ ΙΛΙΣΟΣ κατήγγειλε την κατάσταση στην παραλία του Φαληρικού Όρμου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή «ECO NEWS» με την Κατερίνα Χριστοφιλίδου (ένα εναλλακτικό γρήγορο ενημερωτικό δελτίο με θέματα για το περιβάλλον) τη Δευτέρα 16.6.2008, εκφράζοντας τις θέσεις που έχει κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης στα πλαίσια περιβαλλοντικής καμπάνιας που διεξάγεται για την προστασία του περιβάλλοντος από την ΜΚΟ ΙΛΙΣΟΣ σε όλη τη χώρα.

Συνεργασία για το περιβάλλον με δράσεις στο Δήμο Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου  τα έτη 2009 έως 2011.

Συνεχίζουμε τις δράσεις μας όλα αυτά τα χρόνια με σεμνότητα και ανιδιοτέλεια συγκρουόμενοι με πολιτικούς χωρίς συνείδηση και αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα. Επιδιώκουμε συγκεκριμένα πράγματα για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής της πόλη μας.

Η προηγούμενες Κυβερνήσεις έχτισαν στη παραλία Φαλήρου μια σειρά από κτήρια που δε χρησίμευσαν για τους Ολυμπιακούς αγώνες και παρέμειναν κλειστά.

Διακρίνουμε ένα άλλο πνεύμα από το νέο διαχειριστή του Φαληρικού Όρμου, την Περιφέρεια Αττικής και χαιρετίζουμε τις προσπάθειές της.

Η παραλία να είναι ολόκληρη ανοικτή και προσβάσιμη στους πολίτες.

Η παραλία να είναι χώρος πρασίνου, περιπάτου, πολιτισμού, συνάθροισης κοινού και ήπιων αθλητικών και εμπορικών δραστηριοτήτων.

Οι όποιες αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι ήπιες και ανοικτές σε όλους, με σωστή χωροθέτηση χωρίς αντιαισθητικές περιφράξεις, φωτισμούς προβολέων και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις που θα παρεμποδίζουν τις άλλες χρήσεις της παραλίας.

Στα κτήρια του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου να αποκατασταθούν οι χωροθετήσεις του ΕΣΟΑΠ. Να αποκατασταθεί το λεηλατημένο Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό Κέντρο.

Απαιτούμε να βγάλουν έξω το ημερόπλοιο που ελλιμενίζεται παράνομα και σχεδόν δωρεάν εκεί.

Να πάψει να δεσμεύει η ΕΤΑΔ με λαμαρίνες τους δημόσιους χώρους Εσπλανάδας και πλατείας Νερού για πανάκριβες συναυλίες αποκόπτοντας τη διέλευση από το Ιδρυμα Νιάρχου στην παραλία.

Να συνεχιστούν τα μεταολυμπιακά έργα, δηλαδή η μετακίνηση της λεωφόρου Ποσειδώνος, το αντιπλημμυρικό κανάλι και η δενδροφύτευση.

Πρόσφατες ενέργειές μας η ανάδειξη της κακοδιαχείρισης της ναυταθλητικής μαρίνας Καλλιθέας με την αποκάλυψη της περιβαλλοντικής υποβάθμισης από το δήμο με ρύπανση και ελλιμενισμό ημερόπλοιου, ενέργειες για τις οποίες αν και έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις στο Δήμο ύστερα από καταγγελίες μας, αυτός εμμένει αυταρχικά στη συνέχιση της παραβατικής συμπεριφοράς του.

Αυτοί επέλεξαν να μη συνεργαστούν μαζί μας και είναι δικαίωμά τους. Δεν είναι δικαίωμά τους όμως να υποβαθμίζουν τη ζωή των κατοίκων και να καταστρέφουν το περιβάλλον.

Εφόσον συνεχίζουν έτσι μόνη λύση είναι η αφαίρεση της διαχείρισης του χώρου που τους παραχώρησε η Πολιτεία αφού παραβιάζουν κατάφορα τους όρους παραχώρησης. Σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι οι επόμενε κινήσεις μας για να σωθεί η παραλία της Καλλιθέας.

14 χρόνια μετά …Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 ΥΓ. Η άγνοια ορισμένων παραγόντων της σημερινής διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας τόσο για τη δική μας δράση όσο και πολλών άλλων ιστορικών φορέων της πόλης δε δικαιολογείται από την πλήρη ανυπαρξία τους όλα αυτά τα χρόνια στα κοινά.

Γιώργος Καστάνης

Πρόεδρος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ