H Βραδιά του Ερευνητή 2018 πλησιάζει! Pre-events

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΟΚΤΩ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ Η SCI-CO ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ/PRE-EVENTS ΑΠΟ ΤΙΣ 14 – 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ!

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών υποδέχεται το κοινό στο Θησείο και την Πεντέλη με επιστημονικές ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και παρατηρήσεις ουρανού με τηλεσκόπια.
Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών διοργανώνει μια διημερίδα στον χώρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών. Κεντρικό θέμα: Στα σταυροδρόμια της ιστορίας: Έρευνα και ερευνητικοί θεσμοί στον 20ό αιώνα.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών θα ξεναγήσει μαθητές σχολείων στους φιλόξενους χώρους του και θα τους μυήσει στα μυστικά της επιστήμης (ύστερα από σχετική κράτηση).
Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» σε συνεργασία με την «Ελευσίνα 2021», το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας και το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο Λαυρίου σας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις στο Παλιό Αναψυκτήριο ΟΛΕ στην Παραλία Ελευσίνας! Η καλλιτεχνική ιδέα βασίζεται στη «Μετάβαση στην EUphoria» και ο συνδυασμός της με την ψηφιακή επιστήμη και τεχνολογία θα είναι η έκπληξη της βραδιά!

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό στην έκθεση ΙΔΕΑ – Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία, μία συναρπαστική έκθεση για την εξέλιξη της σκέψης των αρχαίων Ελλήνων μέσα από όλα τα σπουδαία τεχνικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του Αρχαίου Κόσμου.

Στο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» η έρευνα γίνεται παιχνίδι! Ελάτε με το σχολείο σας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας για να παρακολουθήσετε ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, όπου οι μαθητές θα πειραματιστούν στη Χημεία και Βιολογία, θα προγραμματίσουν ρομπότ, θα κτίσουν υλικά με μόρια και θα μάθουν για τον σπουδαιότερο ερευνητή όλων των εποχών, τον Δημόκριτο.

Η 4η Ημερίδα Μεταδιδακτορικών και Μεταπτυχιακών φοιτητών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ πάνω στις εξελίξεις της Βιοϊατρικής Έρευνας απευθύνεται σε φοιτητές, σπουδαστές και ευρύ κοινό. Από το πρωί νέοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και η βραδιά θα κλείσει με πάρτυ και ζυθοποσία, στον όμορφο κήπο του.
Τέλος η Sci-Co θα επαναλάβει στο Αττικό Μετρό το τόσο ενδιαφέρον Mind the Lab.

Εντυπωσιακά επιστημονικά πειράματα, τεχνολογικές εφαρμογές, διαδραστικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά δρώμενα και πολλές άλλες δραστηριότητες έρχονται για να ενθουσιάσουν τους γεμάτους περιέργεια επισκέπτες του μετρό, μικρούς και μεγάλους, βιαστικούς και χαλαρούς.
…και μην ξεχάστε την κεντρική εκδήλωση με σύνθημα:
Η Επιστήμη σε προ(σ)καλεί!

Στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος – Αγία Παρασκευή
Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, 17.00 – 24.00
Σας περιμένουμε!
Για το αναλυτικό πρόγραμμα των pre-events και της κεντρικής βραδιάς,
επισκεφθείτε το site μας www.renathens.gr που ενημερώνεται καθημερινά με νέα/εκπλήξεις!

Χορηγός Επικοινωνίας: kallitheapress.gr

hellenicmediagroup.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ