Εκλογές Κεντροαριστερά: «Σφραγίζει» αύριο τη νίκη η Γεννηματά

Αύριο Κυριακή τα εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν στις 8πμ και θα μείνουν ανοικτά έως τις 8μμ – Ψηφίζουν μόνο όσοι συμμετείχαν την πρώτη Κυριακή

H Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα, συνήλθε σήμερα 17 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.00 και αποφάσισε:

Πρώτον, να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς όλους τους εθελοντές, προέδρους και μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, καθώς και τα μέλη του Δικτύου Εμπιστοσύνης, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν την περασμένη Κυριακή για την άψογη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τους καλεί να ανταποκριθούν με παρόμοιο τρόπο και στην επαναληπτική εκλογή της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2017.
Δεύτερον, καλεί τους 210.000 πολίτες ψήφισαν στον πρώτο γύρο να προσέλθουν πάλι στις κάλπες. Υπενθυμίζει ότι η ψηφοφορία την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ότι μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, ότι δεν θα καταβάλουν καμιά εισφορά και ότι η διαδικασία αναμένεται να είναι ταχύτερη απ’ ότι ήταν στον πρώτο γύρο, διότι δεν θα χρειασθεί να συμπληρώσουν αίτηση/δήλωση.

Τρίτον, αποδέχθηκε την πρόταση των δυο υποψηφίων να συγκεντρωθούν σε κάθε εκλογικό τμήμα δωρεές σε χρήμα υπέρ των πληγέντων από τη θεομηνία της Δυτικής Αττικής, με ευθύνη των εκπροσώπων τους.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ένσταση που υποβλήθηκε για την ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής στο Τρίκερι Μαγνησίας, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι, με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, κανένας από τους 109 εκλογείς δεν συμπλήρωσε την προβλεπόμενη αίτηση/δήλωση.

Κατόπιν αυτού, για να διασφαλισθεί η τήρηση των διαδικασιών στον δεύτερο γύρο, η Επιτροπή ανέθεσε σε μέλος της να εποπτεύσει επί τόπου την εκλογική διαδικασία.

Φώφη Γεννηματά: Την εκτίμηση ότι θα είναι αδιαμφισβήτητη η νίκη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του αρχηγού για το νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς εκφράζουν τα στελέχη των «Κινήσεων Πολιτών», Γ. Τούντας και Π. Ιωακειμίδης.

«Ήταν λάθος η πραγματοποίηση δεύτερου γύρου από τη στιγμή που η πρωτιά της Φ. Γεννηματά με 42% και η μεγάλη διαφορά από τον Ν. Ανδρουλάκη αποτελεί αναμφισβήτητη πολιτική νίκη, η οποία δεν προβλέπεται να ανατραπεί στον δεύτερο γύρο. Επιπλέον, το υψηλό ποσοστό αποδοχής της αντανακλά το καθόλα θεμιτό δικαίωμα να οδηγήσει την παράταξη στις επόμενες εκλογές το πρόσωπο που κατάφερε να πετύχει κάτι πριν από λίγους μήνες φάνταζε απραγματοποίητο», σημείωσε ο κ. Τούντας σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (16/11/2017) στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Από την πλευρά του, ο ακαδημαϊκός, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ανέφερε: «Όσοι ψηφίσαμε στον πρώτο γύρο θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούμε την Κυριακή στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Η μεγάλη συμμετοχή παραμένει προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος της δημιουργίας του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς. Έχουμε δύο εξαιρετικές υποψηφιότητες (προσωπικά θα ψηφίσω Φ. Γεννηματά γιατί, μεταξύ άλλων, άνοιξε τη διαδικασία για τη δημιουργία του ενιαίου φορέα)».

newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ