Η κ. Γεννηματά ψήφισε στο εκλογικό κέντρο Αγίου Νικολάου Καλλιθέας

Στο 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις εκλογές για την Κεντροαριστερά σημερα, Κυριακή 12 Νοεμβρίου, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποψήφια για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα, Φώφη Γεννηματά.

Θέλω να προσκαλέσω για άλλη μια φορά τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης, τόνισε η κυρία Γεννηματά αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν «ένα μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα αντίδρασης στη συντήρηση και στη λιτότητα».  

«Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης», προσέθεσε.
«Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή» κατέληξε στις δηλώσεις της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο  πλευρό της ο τ. Δήμαρχος Καλλιθέας και τ. Πρόεδρος ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης με τους Κ. Παπαντωνίου, Γ. Φωτεινόπουλο, Κ Πολυχρονίδη, Α Φωτόπουλο και πολλούς  άλλους επώνυμους συμπολίτες μας. Στην Καλλιθέα η υπεροχή της κας Γεννηματά δεν αμφισβητείται.

Αισιοδοξία ότι η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς θα ξεπεράσει τις προσδοκίες εκφράζουν από την Επιτροπή Αλιβιζάτου, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από όσους έχουν προσέλθει στις κάλπες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αυτήν την ώρα στις κάλπες έχουν προσέλθει περισσότεροι από 38.000 ψηφοφόροι.

Ενδεικτικό είναι ότι στην Πάτρα ψήφισαν, μέχρι τις 11:00, 1000 άτομα την στιγμή που αυτός ο αριθμός ήταν που είχε ψηφίσει συνολικά στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.

Ας σημειωθεί ότι οι κάλπες κλείνουν στις 8 το βράδυ και στην Αθήνα, λόγω του Μαραθωνίου, θα κλείσουν στις 9, με ενδεχόμενο και άλλης παράτασης.

Μήνυμα προς τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία της Κυριακής για την εκλογή του προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, απευθύνει μέσω του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος. «Η μεγάλη προσέλευση. Αν την πετύχουμε, όλα στη συνέχεια διευκολύνονται», δηλώνει λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, αύριο το πρωί.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αλιβιζάτος άμεσος σκοπός του εγχειρήματος είναι η αποκατάσταση της ενότητας του χώρου. «Η ενότητα από μόνη της δεν φτάνει. Αν ο νέος επικεφαλής και ο νέος φορέας δεν αρθρώσουν καινοτόμο πολιτικό λόγο, με απήχηση στον κόσμο, η ενότητα θα αποδειχθεί παροδική», υπογραμμίζει . Εξηγεί ακόμη ότι ένας από τους κυριότερους λόγους που προκρίθηκε η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας είναι η κινητοποίηση του κόσμου, ενώ δεν κρύβει το βάρος που αισθάνεται για την επιτυχία της εκλογικής διαδικασίας .

Ο Νίκος Αλιβιζάτος δηλώνει ότι μετά την εκλογή αρχηγού η ευθύνη θα ανήκει σ΄αυτόν να προχωρήσει με το δικό του στίγμα τις διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα και ο ίδιος θα συμβάλλει ως απλό μέλος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Νίκου Αλιβιζάτου αν δεν υπάρξει κάποιο εκλογικό σασπένς το αργότερο μέχρι τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα.

Για να ψηφίσει κάποιος στον β’ γύρο θα πρέπει απαραιτήτως να έχει ψηφίσει στον α’ γύρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ