Από ποια κράτη είναι οι μαθητές που μιλούν 53 διαφορετικές γλώσσες στο Ελληνικό, κε Καπάταη;

180
Στο facebook o χρήστης Χρήστος Καπάταης πρόσθεσε 4 νέες φωτογραφίες.

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς σε σχολείο με μαθητές που μιλούν 53 διαφορετικές γλώσσες.

2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού
Όπως διαβάζουμε στο site του σχολείου
<<Έχουν στόχο:
• Την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης και αποκλεισμού και παράλληλα την προσφορά στους μαθητές μας ευκαιριών ίσων με αυτές των Ελλήνων μαθητών.
• Την ομαλή ενσωμάτωση των μαθητών στο σχολικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον της νέας τους χώρας.
Οι μαθητές μας προέρχονται από οικογένειες μεταναστών στην Ελλάδα που αναζητούν και εργάζονται για ένα καλύτερο μέλλον. Επίσης, ένα υπολογίσιμο ποσοστό των μαθητών μας είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα και προέρχονται από χώρες που δοκιμάζονται με συρράξεις. Καθημερινά οι μαθητές μας μοιράζονται τις ίδιες εγκαταστάσεις, τις ίδιες τάξεις, ο ένας δίπλα στον άλλο, με κύριο άξονα την έλλειψη οποιουδήποτε είδους φυλετικής, εθνικής, φύλου, θρησκευτικής ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης. Κοινό επίπεδο αναφοράς και επικοινωνίας για τα παιδιά αυτά αποτελεί η ελληνική γλώσσα και ο πολιτισμός.>>

Κε Αντιπεριφερειάρχα,

Η ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα ωφελεί όλα τα παιδιά και την ελληνική κοινωνία. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι όλα τους παιδιά και κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει χωρίς εκπαίδευση, αλλά μας δημιουργούνται δύο εύλογα ερωτήματα:

1 Ετσι αξιοποιείτε την επένδυση στο Ελληνικό; Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να προσκαλεί ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να καταφθάνει με ένα αεροπλάνο γεμάτο με δυνητικούς επενδυτές στην Αθήνα; Μήπως τα λόγια του απέχουν από τις πράξεις; Μήπως η κυβέρνηση έχει να επιλέξει μεταξύ του να επιτρέψει να υλοποιηθεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν ποτέ στη χώρα μας, η οποία θα δημιουργήσει άμεσα 10.000 θέσεις εργασίας και άλλες 70.000 στη συνέχεια, και του να ικανοποιήσει μια ομάδα, μερικών δεκάδων ατόμων, πολιτικά και ιδεολογικά συγγενών της; Αφού τον Ιούνιο εκκενώθηκε το Ελληνικό από πρόσφυγες και μετανάστες τώρα τους επαναφέρετε;

2 Από ποια κράτη είναι οι μαθητές που μιλούν 53 διαφορετικές γλώσσες, κε Καπάταη; Εχουμε εμπόλεμη κατάσταση σε όλο το κόσμο εκτός από εδώ; Αν φύγει η Ελλάδα από τη Ζώνη του Σένγκεν ποιος θα ευθύνεται για την απομόνωση και την ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών;

Μόλις χτες την έξοδο της χώρας μας από τη Ζώνη του Σένγκεν ζήτησε ο Γιόακιμ Χέρμαν, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του CDU στη Βαυαρία.

«Οι Έλληνες το λένε ανοικτά ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τα θαλάσσια σύνορά τους.

Επομένως, η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να είναι μέρος της Ζώνης του Σένγκεν, εάν ο έλεγχος δεν λειτουργεί.

Στον βαθμό αυτό πρέπει να ελέγχουμε οι ίδιοι τα σύνορά μας» είπε ο Χέρμαν, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) και υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρία.

«Το γεγονός ότι σε δυόμισι χρόνια ήρθαν στην Γερμανία 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, εκ των οποίων το 70% χωρίς κανένα νόμιμο έγγραφο, σημαίνει ξεκάθαρα απώλεια του ελέγχου.

Πρέπει να γνωρίζουμε ποιος έρχεται σε μας και αυτό δεν συνέβη» πρόσθεσε ο Χέρμανς, σε συνέντευξή του στη Bild της Δευτέρας.

Ο Χέρμαν προαλείφεται για πρωθυπουργός της Βαυαρίας σε περίπτωση νίκης των Χριστιανοδημοκρατών στις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Καπάταης στο Ελληνικό

Θα ήταν τιμή μας να έχουμε μία απάντηση στα ερωτήματά μας από τον κο Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αττικής…

Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη στο kallitheapress

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ