Eπικήδειος Βασίλη Δεδούση από τον πρωην Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη

Αγαπημένε φίλε Βασίλη,
Με βαθιά θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση σε αποχαιρετάμε σήμερα. Ένας μεγάλος πόνος διακατέχει όλους μας στο άκουσμα αυτής της απώλειας.
Η Καλλιθέα μας, λέει το στερνό αντίο σήμερα σε μια σημαντική προσωπικότητα, έναν ανιδιοτελή άνθρωπο και άξιο συμπολίτη μας που αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή του ασχολούμενος με τα κοινά, με την αγαπημένη του πόλη, έναν άνθρωπο που έδωσε νόημα και περιεχόμενο στην έννοια του ενεργού πολίτη.
Είχα την ιδιαίτερη τιμή να γνωρίσω από κοντά τον Βασίλη Δεδούση να συνεργαστώ μαζί του για τα προβλήματα της πόλης μας και να αισθανθώ το πηγαίο αίσθημα προσφοράς που τον διακατείχε προς το συνάνθρωπό του.
Γεννημένος στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας το 1928 έζησε και μεγάλωσε στην Καλλιθέα χωρίς ποτέ να ξεχάσει την ιδιαίτερη πατρίδα του. Με ιδιαίτερη περηφάνια διηγούταν ότι βαπτίστηκε στους Αγίους Πάντες και ότι ζούσε στον προσφυγικό  συνοικισμό της Καλλιθέας.
Πτυχιούχος της Παντείου και της Νομικής εργάστηκε ως Διοικητικός Διευθυντής σε πολλά νοσοκομεία της Αθήνας: Σωτηρία, Αλεξάνδρας, Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών αναπτύσσοντας έντονη ανθρωπιστική δράση για όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας που είχαν προβλήματα υγείας, συμπαραστεκόμενος  σε όσους είχαν ανάγκη με πρωτόγνωρη ανιδιοτέλεια.
Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος στο Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων αναβαθμίζοντας τις συνθήκες διαβίωσης των ασθενών ερχόμενος σε σύγκρουση με την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Ο Βασίλης Δεδούσης  ανέπτυξε έντονη αθλητική δραστηριότητα  και υπήρξε από τους πρωταγωνιστές της  συγχώνευσης των πολλών και διάσπαρτων  αθλητικών σωματείων της πόλης μας και της δημιουργίας Γ.Σ. Καλλιθέας το 1966, μαζί με τους Σπύρο Κερκύρα, τον Τάκη  Χιουρέα, τον Σταύρο Καρακασίδη και άλλους αθλητικούς παράγοντες.
Στην προσπάθεια αυτή είχαν την αμέριστη στήριξη του αειμνήστου Δημάρχου  Γιάννη Γάλλου και όλοι μαζί συνέβαλαν στην κατασκευή του Δημοτικού Σταδίου «Γρηγόρης Λαμπράκης».
Όμως η αγάπη του για την ομάδα της Καλλιθέας ήταν συνεχής και αδιάλειπτη. Διετέλεσε πρόεδρος από το 1979 έως το 1981 ενώ από το 1993 έως το 1997 υπήρξε πρόεδρος του ερασιτέχνη.
Ήταν πάντα παρών στους αγώνες της ομάδας, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες στην πρώτη γραμμή με μια πρωτόγνωρη εφηβική διάθεση.
Ένας άνθρωπος όπως ο Βασίλης Δεδούσης δεν μπορούσε παρά να ασχοληθεί και με τα δημοτικά δρώμενα της Καλλιθέας.
Έτσι το 1994 κατεβαίνει ως υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΩΝ, ενώ στις Δημοτικές εκλογές του 1998 μου έκανε τη μεγάλη τιμή να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος μαζί μου.
Διετέλεσε επανειλημμένως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Οικονομικών υπηρεσιών, δημοτολογίου, πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης –ΔΕΠΚΑ- υπεύθυνος Δημοτικών Ιατρείων πάντα με προσήλωση και σεβασμό στην νομιμότητα.
Υπήρξε υπόδειγμα αιρετού που έθετε τον εαυτό του στην υπηρεσία του πολίτη και στην υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης με πάθος και αυταπάρνηση αποφεύγοντας κάθε μορφή αυτοπροβολής και ανούσιων δημοσίων σχέσεων.
Σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης αξιών, ιδανικών και προτύπων ο Βασίλης Δεδούσης θα παραμείνει ένα φωτεινό παράδειγμα και ορόσημο για τη νεότερη γενιά.
Θέλω να απευθύνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Ζήνα στα παιδιά του Γιώργο και Δημήτρη και στους στενούς συγγενείς του.
Αγαπημένε Βασίλη,
δέξου τα πιο ακριβό μας ευχαριστώ για όσα προσέφερες στην πόλη μας και στους πολίτες της.
                                       Καλό σου ταξίδι φίλε

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ