Να γυρίσει το camp στην παραλία Το Σεπτέμβριο οι πρώτες μπουλντόζες

 Το camp των παιδιών ενοχλούσε το κρουαζερόπλοιο;
Ερωτηματικά δημιουργούνται αναφορικά με το γιατί δε λειτούργησε το camp του δήμου στην παραλία.
Πληθαίνουν οι φωνές γονέων που ισχυρίζονται ότι το camp μετακινήθηκε γιατί συνέπιπταν οι ώρες άφιξης των γονέων το πρωί με τις ώρες άφιξης των πούλμαν για το κρουαζερόπλοιο και ότι ήταν προσχηματική η δικαιολογία του δήμου για τα έργα, αφού έργα δε γίνονται.
Αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να είναι κλεισμένα στα τσιμέντα σε σχολικά συγκροτήματα, αντί να βρίσκονται στη δροσιά της παραλίας.
Εφόσον τα έργα δε θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι, οι γονείς επιμένουν ότι ο δήμος πρέπει να μετακινήσει το camp άμεσα στην παραλία.
Παρά το υψηλό κόστος με μηδαμινές παροχές (άλλοι δήμοι είναι δωρεάν ή προσφέρουν γεύματα), οι ακατάλληλες συνθήκες αναγκάζουν πολλούς γονείς να μη πηγαίνουν αν και πλήρωσαν τα παιδιά τους γιατί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι απαράδεκτη.  Μπασκέτες στο πάρκινγκ αυτοκινήτων πάνω στην άσφαλτο, σκουπίδια και υλικά ακριβώς δίπλα κλπ)
ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ:
Μετά το καλοκαίρι, προς το τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε τις πρώτες μπουλντόζες που θα σημάνουν την εκκίνηση των εργασιών για τα…έργα υποδομής της Ανάπλασης  του Φαληρικού Όρμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του διαγωνισμού θα χρειαστούν 4-5 μήνες για την ολοκλήρωση των μελετών εφαρμογής προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα που

 Σταδιακά και μέχρι τις αρχές του 2018 θα έχει στηθεί το εργοτάξιο και οι ρυθμοί θα μεγαλώνουν.

Κάπου εκεί θα ξεκινήσει και η ταλαιπωρία των οδηγών καθώς πέρα από τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα θα έχουμε και τις εργασίες για την εγκάρσια μετατόπιση της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Το τμήμα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Κηφισού και Συγγρού (μήκος περίπου 1000 μ) θα μετατοπιστεί κατά περίπου 90 μέτρα προς τη θάλασσα και θα «ταπεινωθεί» έως 3 μέτρα προκειμένου ο αυτοκινητόδρομος να μην είναι ορατός.

Στα έργα περιλαμβάνονται επίσης δύο τεχνικά κάλυψης μήκους 300 μέτρα περίπου έκαστο για την ενοποίηση του αστικού χώρου με το παραλιακό μέτωπο, οι νέες  συναρμογές της παραλλαγμένης λεωφόρου με τα υφιστάμενα και διατηρούμενα τμήματά της, η μερική αναδιαμόρφωση των Α/Κ Συγγρού και Α/Κ Κηφισού, η πλήρης αναδιαμόρφωση του Α/Κ Παλαιού Φαλήρου, καθώς και διαμόρφωση νέων συνδετήριων κλάδων πρόσβασης στις δραστηριότητες του παραλιακού μετώπου Φαλήρου.Η παλαιά παραλιακή λεωφόρος αναδιαρρυθμίζεται και μετατοπίζεται κατά τμήματα για την επίτευξη αυξημένης παροχετευτικής ικανότητας, ενώ η υφιστάμενη γραμμή Τραμ προσαρμόζεται οριζοντιογραφικά και υψομετρικά στον αναμορφούμενο Α/Κ Συγγρού, στην παραλλασσόμενη οδό παλαιά παραλιακή και στην πορεία των επιφανειακών πλημμυρικών παροχών προς τα νέα αντιπλημμυρικά έργα. Προβλέπεται επίσης αποκατάσταση της συνέχειας του δικτύου πεζόδρομων – ποδηλατόδρομων της περιοχής ανισόσταθμα προς τα οδικά έργα.

Στα Υδραυλικά –αντιπλημμυρικά έργα θα δημιουργηθούν δύο ξηρά αντιπλημμυρικά κανάλια, ένα στο Μοσχάτο (δυτικό) και ένα άλλο στην Καλλιθέα (ανατολικό) ενώ θα έχουμε, επεκτάσεις των υφιστάμενων υγρών αντιπλημμυρικών καναλιών προς τα νέα ξηρά αντιπλημμυρικά κανάλια, εκατέρωθεν του Ιλισσύ, στην περιοχή του Κηφισού (δυτικό υγρό κανάλι) και στην περιοχή της ναυταθλητικής μαρίνας (ανατολικό υγρό κανάλι), επέκταση της διευθέτησης του Ιλισσού στα ανάντη της οδού Εθνάρχου Μακαρίου (370 m περίπου). Στα έργα περιλαμβάνονται και έργα όπως ο νέος παραλιακός συλλεκτήρας και η μετάθεση του υφιστάμενου αγωγού φυσικού αερίου.

Στα Υποστηρικτικά έργα θα έχουμε: Έργα ανανέωσης στάσιμων νερών στον Κηφισό και στον Ιλισό, Έργα τροφοδοσίας δεξαμενών κολύμβησης /αναψυχής, Κέντρο Ανάκτησης Νερού Ελαιώνα (ΚΑΝΕ), με τροφοδοσία από την υγρή φάση των λυμάτων του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού (ΚΑΑ), υπόγεια μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας και επιστροφή της ιλύος στον ΚΑΑ.

Η δυναμικότητα της μονάδας θα είναι 1.200 m3/ημέρα και το παραγόμενο ανακτημένο νερό θα ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις ποιοτικές απαιτήσεις για απεριόριστη άρδευση και άλλες αστικές χρήσεις (πλην πόσιμου) στις περιοχές ανάπλασης του Φαληρικού μετώπου, με δυνατότητα κάλυψης μέρους των αναγκών σε αρδευτικό νερό και στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».

Το αρχικό κόστος του έργου έχει υπολογιστεί σε 150 εκατ. ευρώ και η  χρηματοδότηση προέρχεται από ίδια κεφάλαια της Περιφέρειας Αττικής. Ανάδοχος είναι η ΑΚΤΩΡ με ποσοστό έκπτωσης 53,54%.  Το έργο έχει διάρκεια 21 μήνες και εφόσον υπεγράφη στις 15 Μαϊου θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2019.

ellhnes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ