28η Οκτωβρίου 2017. Ο Δήμαρχος αποφασίζει αν Χρυσή Αυγή θα συμμετέχει στον εορτασμό

Δυναμική παρουσία στην Καλλιθέα αποφάσισε η Χρυσή Αυγή (όπως πάντα πρώτη σας ενημέρωσε η kallitheapress.gr). Μέσω του σχήματος με το οποίο συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, της «Ελληνικής Αυγής», ανακοίνωσε στο Δήμο Καλλιθέας ότι θα συμμετάσχει στην κατάθεση στεφάνου την 28η Οκτωβρίου.
Ο Δήμαρχος κ Δημήτρης Κάρναβος νίπτει τας χείρας του επιδιώκοντας προφανώς από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν να μην καταθέσουν στεφάνι αλλά (όπως μονομερώς αποφάσισε το 2016) να καταθέσει μόνο ένα ο ίδιος!!!  Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό, αφού ισοπεδώνει και εξισώνει τους πάντες.
Προ ημερών η Χρυσή Αυγή με μια ομάδα από μοτοσυκλετιστές γέμισε τους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας με συνθήματα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ημέρα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου είχε ήδη κατατεθεί αίτημα του συγκεκριμένου κόμματος (φώτο) για να συμμετάσχει στην εκδήλωση της 28η Οκτωβρίου, ο κ. Δημήτρης Κάρναβος το απέκρυψε παρά το ότι ρωτήθηκε επανειλημμένα από τους επικεφαλείς της Αντιπολίτευσης. Η απόπειρά του να τους θέσει όλους υπεύθυνους για όποια απόφαση παρθεί για την κατάθεση ή όχι στεφάνων, απέτυχε παταγωδώς. Ισως να σκέπτεται ακόμα και την ακύρωση της παρέλασης, παρά τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα που σίγουρα θα υπάρξουν.
 

Η απόπειρα επανεμφάνισης των χρυσαυγιτών έχει κινητοποιήσει τοπικά σωματεία και φορείς της περιοχής, που ζητούν από τη δημοτική αρχή να μην της  δώσει άδεια να συμμετάσχει στην κατάθεση στεφάνου, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ματαιώσουν οι ίδιοι τη συμμετοχή των χρυσαυγιτών.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής με πρωτοβουλία της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου καθώς και της τοπικής ΕΛΜΕ και ΔΟΕ αποφασίστηκε να καλεστεί αντιφασιστική συγκέντρωση την 28η Οκτωβρίου, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα παρουσιαστούν στην μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη επανεμφάνιση η Χρυσή Αυγή είχε επιχειρήσει και στην κατάθεση στεφάνου της 25ης Μαρτίου. Ενώ αρχικά της είχε δοθεί άδεια από τη δημοτική αρχή, υπό το βάρος των διαμαρτυριών συλλογικοτήτων, σωματείων και φορέων της περιοχής εν τέλει η άδεια ανακλήθηκε, ωστόσο ματαιώθηκε συνολικά η κατάθεση στεφάνου.

Σε σχετική ανακοίνωση η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας αναφέρει:

«Για ακόμα μια φορά οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να εμφανιστούν στην Καλλιθέα και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Δεν θα επιτρέψουμε στους ομοϊδεάτες του Χίτλερ και του Μουσολίνι να εμφανιστούν την ημέρα που τιμάμε τον μεγάλο λαϊκό αντιφασιστικό αγώνα που συνέτριψε τους πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής. Σ’ αυτόν τον αγώνα η συνεισφορά της Καλλιθέας σε μαχητικότητα, αλλά και σε αίμα των κατοίκων της, ήταν πολύ μεγάλη: όλοι και όλες δεν έχουμε ξεχάσει τη μάχη της Καλλιθέας, στις 24 Ιούλη του ‘44, όταν ο Kαλλιθιώτικος λαός με το όπλο στο χέρι πέταξε από την περιοχή τους χρυσαυγίτες της εποχής εκείνης. Δεν έχουμε ξεχάσει τη μάχη του Μπιζανίου και το μπλόκο της Καλλιθέας στις 28 Αυγούστου του ‘44, όπου συντοπίτες μας δολοφονήθηκαν από τους φασίστες.

Όσο κι αν προσπαθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής να εμφανιστούν σαν ένα «νόμιμο κόμμα», όλοι και όλες μας θυμόμαστε τη δολοφονική τους δράση, πριν από λίγα μόλις χρόνια, το 2012 και το 2013: ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα μεταναστών, προσφύγων και αγωνιστών. Πυρπολήσεις σπιτιών, επιθέσεις ταγμάτων εφόδου και τρομοκρατία. Αυτή το πολιτικό κλίμα προσπάθησαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής να επιβάλουν στην περιοχή μας. Όμως το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας, μετανάστες και Έλληνες ενωμένοι, δεν άφησε τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα να ριζώσουν στην Καλλιθέα.

Θα κάνουμε το ίδιο, όσες φορές χρειαστεί.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να μην επιτρέψει στους φασίστες να παραβρεθούν στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου.

Ζητάμε από τις δημοτικές παρατάξεις να εναντιωθούν στην παρουσία της Χρυσής Αυγής την 28η Οκτωβρίου, αλλά και να μην δεχτούν τη «λύση» της απαγόρευσης συμμετοχής όλων των πολιτικών/δημοτικών παρατάξεων, που θα τους εξομοιώνει, ντροπιαστικά, με τη Χρυσή Αυγή, μια οργάνωση που δικάζεται ως εγκληματική.

Καλούμε το λαό της Καλλιθέας, Έλληνες και μετανάστες, τους μαζικούς φορείς και κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια σε κοινό αγώνα ενάντια στους φασίστες.

Στην Καλλιθέα δεν υπάρχει χώρος για τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής».

ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ