2η ημέρα αγώνων στο Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών 420

Με πολλές ανατροπές στην κορυφή όλων κατηγοριών διεξήχθη το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών 420 που διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας.

Με ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα των αγώνων του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420 το οποίο διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας. Διεξήχθησαν δύο ιστιοδρομίες, όπως είναι προγραμματισμένο για κάθε ημέρα έως και την Κυριακή.

Ένας θαλάσσιος μαραθώνιος με πολύ αγωνία και έντονο ανταγωνισμό.

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 14.20 με την ένταση του ανέμου να είναι στα 14 μίλια κατά τη διάρκεια του πρώτου μπράτσου της πρώτης ιστιοδρομίες ενώ στη συνέχεια δυνάμωσε. Σημειώθηκαν ανατροπές στις πρώτες θέσεις, ένδειξη ότι μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο. Από τις συνολικά τέσσερις ιστιοδρομίες που έχουν «τρέξει» οι συμμετέχοντες τις δύο πρώτες ημέρες σήμερα «πέταξαν» τη χειρότερη θέση.

Στους άνδρες, στην πρώτη θέση πέρασε το πλήρωμα από την Ισπανία με τους Carlos BALAGUER και Antoni MASSANET με 7 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση είναι το πλήρωμα από την Ιταλία με τους Edoardo FERRARO και Francesco ORLANDO με 8 βαθμούς Στην τρίτη θέση παραμένει το ελληνικό πλήρωμα με τους Τέλη Αθανασόπουλο και Δημήτρη Τασσιό με 9 βαθμούς.

Στις γυναίκες οι αμερικανίδες Emma KANETI και Ciara RODRIGUEZ-HORAN κατάφεραν να διατηρηθούν στην κορυφή με 6 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ανέβηκαν οι Γαλλίδες Violette DORANGE και Camille ORION με 11 βαθμούς. Στην τρίτη θέση πέρασαν οι Ισπανίδες Marta GARRIDO και Clara LLABRES με 13 βαθμούς.

Από τα ελληνικά πληρώματα καλύτερα πήγαν η Ίρις Αρβανίτη με την Μαρία-Ελένη Ανδρέου που ανέβηκαν τρεις θέσεις και είναι στην 18 η με 50 βαθμούς.

Στην κατηγορία Under 17 –Εφήβων/Νεανίδων συνεχίζουν να προηγούνται, στη γενική βαθμολογία, οι Ιταλοί Demetrio SPOSATO και Gabriele CENTRONE με 8 βαθμούς. Ακολουθούν οι Ισπανοί Μartin WIZNER και Pedro AMENEIRO με 13 βαθμούς και στην τρίτη θέση ανέβηκε το γερμανικό πλήρωμα Bjane STUDT και Piet STROHM με 14 βαθμούς.

Από τις ελληνικές συμμετοχές καλύτερα πήγαν η Μελίνα ΠΑΠΠΑ και Μαρία ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ που ανέβηκαν στην 4η θέση της γενικής βαθμολογίας με 15 βαθμούς.

Οι άνδρες είναι χωρισμένοι σε δύο γκρουπ. Οι γυναίκες τρέχουν σε ένα γκρουπ ενώ στο U17 έφηβοι και νεανίδες αγωνίζονται μαζί. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου, 3η ημέρα των αγώνων, η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 14.30. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι παρόμοιες με τις σημερινές.

ΟΛΕΣ ΟΙ   ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ στο: http://2017europeans.420sailing.org/en/default/races/race-resultsall

sport24.gr

Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας, σε συνεργασία με την διεθνή κλάση της κατηγορίας 420, και με την υποστήριξη της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ