12 Μαΐου η υπόθεση του αγνοούμενου συμπολίτη μας Μάριου στο Εφετείο

“Γιώργο …Μάρκο …Διονύση ….Μιχάλη …έχετε 5 μέρες διορία να αφήσετε ενα ανώνυμο μήνυμα για το σημείο που είναι ο Μάριος ….χωρίς συνέπειες. Πάρτε το απόφαση και ελάτε σε επαφή με τον Καναδό ερευνητή στο τηλ. 6975550729. Μπορεί να σας βοηθήσει. Κάντε το.. Οχι like παιδιά, αλλά κοινοποιήσεις να φτάσει το μήνυμα στους αποδέκτες του”  (ανάρτηση της δημοσιογράφου Ρένας Κουβελιώτη)

Η παραπάνω ανάρτηση στις 26 Μαρτίου 2017 της δημοσιογράφου Ρένας Κουβελιώτη δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα καθώς και η συνεχιζόμενη αναζήτηση της Αγγελικής Νικολούλη και της οικογένειας του Μάριου ενός φίλου μας από τη Καλλιθέα που ή μοίρα έτυχε να του παίξει άσχημο παιχνίδι.

Η δικαιοσύνη συνεχίζει την έρευνα, ήδη κάποιοι βρίσκονται Φυλακή. Εμείς οι φίλοι του, πιστεύω και όλη η Καλλιθέα ενώνουμε την φωνή μας με της Ρένας Κουβελιώτη και ζητάμε να μιλήσουν όλοι όσοι γνωρίζουν αυτοί που βρίσκονται φυλακή αλλά και αυτοί που δεν βρίσκονται.

Παραθέτουμε παλαιότερο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο Βήμα για το θέμα:

Δύο μάρτυρες-«κλειδιά», ένας γιατρός από την Αχαΐα και μια τραπεζική υπάλληλος από τον Νέο Κόσμο, που δεν είχαν εντοπισθεί ως τώρα από την ΕΛ.ΑΣ., ρίχνουν φως στην απαγωγή και στην εξαφάνιση του 26χρονου οπτομέτρη Μάριου Παπαγεωργίου στις 8 Αυγούστου 2012.

Η έρευνα επεκτείνεται και σε χωριό της Μάνης όπου κατευθύνθηκε στη διάρκεια της «ομηρείας» του νεαρού ο 71χρονος Πέτρος Μιχαλεάκος που φέρεται ως ο οργανωτής της εγκληματικής πράξης. Ακόμη μια σειρά ερωτήματα προκαλεί η αναφορά στη δικογραφία για στενό συνεργάτη υπουργού, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ και τουλάχιστον δύο ενστόλους που ανήκουν στο προσωπικό περιβάλλον του 71χρονου και τους οποίους επικαλέστηκε στις συνομιλίες που είχε την κρίσιμη περίοδο.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012, όταν βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό Αχαΐας, όπου μετέβη εσπευσμένα από την Αθήνα με το αυτοκίνητό του προκειμένου να συναντήσει τον 71χρονο Πέτρο Μιχαλεάκο που ήταν οικογενειακός φίλος. Την επόμενη ημέρα ένας συνεργάτης του Μιχαλεάκου τηλεφώνησε στη μητέρα του 26χρονου αναφέροντας πως έχουν απαγάγει τον γιο της και απαίτησε ως «λύτρα» το χρηματικό ποσό των 620.000 ευρώ. Οι «επαφές» των απαγωγέων με τη μητέρα συνεχίστηκαν ως τις 17 Αυγούστου 2012. Στις 16 Οκτωβρίου συνελήφθησαν επτά άτομα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ευθύνεται για την απαγωγή αλλά και για απόπειρα ληστείας της μητέρας του. Η υπόθεση όμως εξελίσσεται σε θρίλερ καθώς ο 26χρονος εξακολουθεί να αγνοείται. «Το Βήμα» παρουσιάζει δέκα άγνωστα στοιχεία γι΄αυτή τη μυστηριώδη υπόθεση.

  1. Δύο κρίσιμες τηλεφωνικές κλήσεις

Στη δικογραφία έχει συμπεριληφθεί ανάλυση των τελευταίων κλήσεων του 26χρονου από την οποία προκύπτει ότι λίγη ώρα πριν από την εξαφάνισή του ο Μάριος Παπαγεωργίου επικοινώνησε με έναν φίλο του γιατρό από την Αχαΐα αλλά και με έναν αστυνομικό από το προσωπικό περιβάλλον του 71χρονου Πέτρου Μιχαλεάκου στους οποίους ανέφερε τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει άρον-άρον στην Αθήνα. Ο μεν γιατρός όμως δεν έχει κληθεί ως σήμερα να καταθέσει, ο δε αστυνομικός υποστήριξε ότι μίλησαν στο τηλέφωνο για «άσχετα θέματα», κάτι που δημιουργεί εύλογες απορίες.

  1. Η μυστηριώδης κοπέλα

Στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης αναφέρεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο 26χρονος διατηρούσε προσωπική σχέση με μια νεαρή τραπεζική υπάλληλο που μένει στον Νέο Κόσμο. Ενας μάρτυρας καταθέτει για την κοπέλα αυτή ότι «θα μπορούσε να ήταν το δέλεαρ για να έλθει στην Αθήνα ο οπτομέτρης». Η υπάλληλος αυτή δηλώνει: «Αγνοούσα ως και σήμερα την υπόθεση του Μάριου και ότι είχε εξαφανιστεί. Είχα να τον δω πολύ καιρό». Ωστόσο από περαιτέρω έρευνα προκύπτει ότι στις 8 Αυγούστου 2012 – δηλαδή, μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή του – ο 26χρονος επισκέφθηκε το τραπεζικό κατάστημα στη Νέα Σμύρνη όπου εργάζεται η κοπέλα και ζήτησε να καλυφθεί από ένα ειδικό τραπεζικό πρόγραμμα για την περίπτωση κλοπής των τραπεζικών του καρτών και απώλειας προσωπικών του εγγράφων ώστε να έχει ρευστό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

  1. Διακοπές στη Μάνη

Εκείνο που έχει εντυπωσιάσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και τους δικαστικούς λειτουργούς που διερευνούν την υπόθεση είναι ότι από τις 8 ως τις 17 Αυγούστου που εξελίσσονταν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του Μάριου ο 71χρονος Πέτρος Μιχαλεάκος αλλά και άτομα από το προσωπικό του περιβάλλον έφευγαν σταδιακά για περιοχή της Μάνης – κοντά στην Αρεόπολη – για «σύντομες διακοπές».

  1. Π. Μιχαλεάκος

Οι υψηλές γνωριμίες του «εγκεφάλου»

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο Πέτρος Μιχαλεάκος επικοινώνησε με γνωστό του υπάλληλο μεγάλου νοσοκομείου στα νότια προάστια και του ζήτησε 10.000 ευρώ προκειμένου ο γιος του να έχει ευνοϊκή μεταχείριση σε μια εκκρεμή υπόθεσή του με το Ελληνικό Δημόσιο. Ο 71χρονος επικαλέστηκε ότι είχε άνθρωπο από το προσωπικό του περιβάλλον που είναι στενός συνεργάτης υπουργού! Αυτό πράγματι ίσχυε αλλά οι συνεννοήσεις του 71χρονου γίνονταν, όπως δήλωσε ο εν λόγω συνεργάτης του υπουργού, «εν αγνοία του». Επίσης ο Μιχαλεάκος επικαλούνταν συνεχώς τη «δυνατότητα παρέμβασης στην απαγωγή» από πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου που ήταν συγγενής του και ο οποίος πιθανόν να μην είχε ιδέα!

  1. «Ο γιος σου φεύγει Αμερική…»

Εντυπωσιακό στοιχείο της δικογραφίας είναι αναφορές μαρτύρων που παρακολουθούσαν τις αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες της απαγωγής του οπτομέτρη καθησύχαζαν τη μητέρα του λέγοντάς της ότι «το παιδί σου πήγε να προσκυνήσει σε μοναστήρι» ή ότι «του έχουμε δώσει το τσιγαράκι του και είναι με μια πολύ όμορφη γυναίκα». Σε κάποια άλλη φάση τα ίδια άτομα ανέφεραν ότι «ο γιος σου φεύγει Αμερική…».

  1. «Καμία σχέση με ναρκωτικά»

Με αφορμή αναφορές του 71χρονου Πέτρου Μιχαλεάκου ότι η εξαφάνιση του 26χρονου Μάριου έχει σχέση με υπόθεση ναρκωτικών στενοί φίλοι του ανέφεραν ότι «ο Μάριος απεχθανόταν τις ναρκωτικές ουσίες και δεν έκανε γενικά καταχρήσεις».

  1. Η «μοιραία στιγμή»

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει ένα σημείο του δικαστικού φακέλου που δεν έχει δημοσιοποιηθεί και κρύβει ίσως τη μοιραία στιγμή για την τύχη του Παπαγεωργίου. Σε ένα σημείο της κατάθεσης της συζύγου του Πέτρου Μιχαλεάκου αναφέρει ότι «γύρω στις 11 Αυγούστου κάποιοι του χτύπησαν το κουδούνι και κατέβηκε να τους μιλήσει. Οταν γύρισε ήταν κάτωχρος και έκανε ώρες για να μιλήσει σε κάποιον». Είναι πιθανόν να πληροφορήθηκε από τους συνεργούς του ότι ο 26χρονος ήταν νεκρός!

  1. Το μυστήριο με τους δράστες

Ενας από τους μεγάλους γρίφους των αξιωματικών αφορά το ποιοι είναι οι συνεργοί του 71χρονου στην αρπαγή και εξαφάνιση του Μάριου Παπαγεωργίου. Και αυτό με δεδομένο ότι την κρίσιμη χρονική περίοδο δεν φέρεται να έχει καμία τηλεφωνική επαφή με πρόσωπα που είναι συγγενείς ή φίλοι του.

  1. Ο δάκτυλος της… CIA

Την ίδια ώρα από τους νομικούς εκπροσώπους του 71χρονου Πέτρου Μιχαλεάκου κκ. Πέτρο Μαντούβαλο και Κώστα Παύλου έχει ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη τους. Η πραγματογνωμοσύνη ζητήθηκε με βάση τις ασυναρτησίες περί «αρχηγού της CIA», περί «αγορών συστημάτων υποκλοπών» κτλ. που αναφέρει ο φερόμενος ως οργανωτής της απαγωγής. Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος κ. Νίκος Ρουσσόπουλος που εκπροσωπεί νομικά τη μητέρα του άτυχου 26χρονου σημειώνει ότι «από τα στοιχεία του δικαστικού φακέλου αναδεικνύονται η μεθοδικότητα και η πλήρης επίγνωση των πράξεων του 71χρονου».

  1. Έρευνα με βάση την «υπόθεση Θάσου»

Δικαστικοί, αστυνομικοί και νομικοί καταβάλλουν τις τελευταίες ημέρες προσπάθεια να πείσουν τους κατηγορουμένους να αποκαλύψουν τι είχε συμβεί με τον άτυχο νεαρό λέγοντας ότι στις προηγούμενες περιπτώσεις εξαφάνισης του επιχειρηματία Θανάση Κοροπιώτη (το 2003), του μικρού Αλεξ στη Βέροια (το 2006) αλλά και τεσσάρων θυμάτων του Θεόφιλου Σεχίδη στη Θάσο το 1996 οι δράστες τιμωρήθηκαν με ισόβια χωρίς ελαφρυντικά, παρ” ότι οι σοροί των άτυχων ανθρώπων δεν εντοπίστηκαν. Έτσι  αν αποκαλύψουν τι συνέβη, μπορεί να έχουν μια ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση. Μέχρι στιγμής όμως οι προσπάθειες αυτές, όπως και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε διάφορα σημεία της Αττικής και της επαρχίας, δεν απέδωσαν καρπούς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ