Διεθνές Φεστιβάλ των λαών της πρώην ΕΣΣΔ στην Καλλιθέα

Εντυπωσιακό το διεθνές φεστιβάλ για τα 100 Χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μεταναστών από την πρώην ΕΣΣΔ που διεξήχθη στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού κινηματογραφου Καλυψω στην Καλλιθέα,  την Κυριακή 19 Νοέμβρη στις 5.30 μμ.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν συγκροτήματα από πολλές χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, τα οποία χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακές δημιουργίες, προκαλώντας μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα σε μια εξαιρετική βραδιά. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν συγκροτήματα και καλλιτέχνες από δέκα εκ των δεκαπέντε χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Στο φεστιβάλ μίλησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασιλειάδης Παναγιώτης, ο αντιπρόεδρος Ζαφείρης Ανδρέας και ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας Δημητριάδης Κωνσταντίνος.

Το Φεστιβάλ χαιρέτισε ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης και η επικεφαλής του Συνδυασμού «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ» Βάσω. Μαργαρίτη.

Οι χωρες που συμμετείχαν ήταν Ουζμπεκισταν, Καζακσταν, Γεωργια, Αρμενια, Ουκρανια , Μολδαβία, Λευκορωσσία, Τουρκμενιστάν και ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρεύθη η επικεφαλής του Συνδυασμού «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ» κ. Μαργαρίτη, ο εκπρόσωπος της νέας προέδρου της Κεντραριστεράς Γεώργιος Φωτεινόπουλος, ο κ. Πεχλιβανίδης στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Θειόπουλος Γεώργιος στέλεχος του Σύριζα, η κ. Γλυκού Αικατερίνη στέλεχος της Ν.Δ, ο κ. Διαμαντόπουλος στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων, ο πατήρ Παναγιώτης, στελέχη και εκπρόσωποι πρεσβειών, ο ολυμπιονίκης δημοτικός σύμβουλος κ.Χατζηιωαννίδης και πολλοί άλλοι.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε απο τον υποψήφιο Δήμαρχο Καλλιθέας, Κωνσταντίνο Δημητριάδη.

Κωνσταντίνος Δημητριάδης: «Μικρός ο κινηματογράφος ΚΑΛΥΨΩ για να καλύψει τις ανάγκες του λαού της Καλλιθέας σε παγκοσμίου εμβέλειας Φεστιβάλ»

«Η Καλλιθέα μίλησε. Ο λαός της Καλλιθέας οι πολιτικοί πρόσφυγες οι Πόντιοι και οι μετανάστες γέμισαν τον κινηματογράφο ΚΑΛΥΨΩ.Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήταν εκεί αλλά και σε όσους δεν μπόρεσαν να έρθουν. Ευχαριστω που με τιμησαν με την παρουσια τους ο Αρχηγος της ΛΑΕ Παναγιωτης Λαφαζανης, η κυρια Βάσω Μαργαρίτη πρ. αναπληρωτης Δήμαρχος Καλλιθέας, ο Γενικός πρόξενος Ουζμπεκιστάν Olim Kasimov, ο πατήρ Παναγιώτης από το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, ο Πρόεδρος Ευρασιατικής Ένωσης Xenofon Lambrakis, ο πολιτευτής ΑΝΕΛ Πεχλιβανίδης Φώτιος, ο εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Θειοπουλος Γεώργιος, ο εκπρόσωπος της προέδρου ΠΑΣΟΚ Γεώργιος Φωτεινόπουλος και ο χοροδιδασκαλος του Καλλιτεχνικου οργανισμού Ποντιων Αθηνας με εδρα την Καλλιθεα Γ. Εφραιμιδης».

Κωστας Δημητριαδης, Υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας.

Η Βάσω Μαργαρίτη επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ » πρώην Αναπληρωτής Δήμαρχος στον χαιρετισμό της ανέφερε: Σας ευχαριστούμε που βρίσκεστε στην πόλη μας.Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ είναι πόλη προσφύγων Μικρασιατών αλλά και Μεταναστών από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ελπίζουμε ότι η φιλία των λαών είναι η δύναμη για να προχωρήσουμε στο Μέλλον .

  

Στο χαιρετισμό του ο ΠανΛαφαζάνης τόνισε ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση υπήρξε μια μεγάλη ιστορική στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία για την απελευθέρωση των εργαζομένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και την χειραφέτηση λαών και κοινωνιών στην πραγματική ελευθερία.

Η Σοβιετική Ένωση, τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης, ανεξάρτητα από τα αρνητικά φαινόμενα που παρουσίασε στην πορεία της, βοήθησε όλους τους λαούς και τις χώρες που συμμετείχαν στο Σοβιετικό εγχείρημα να ζήσουν ειρηνικά και να πραγματοποιήσουν μεγάλα βήματα προόδου, ιδιαίτερα στους τομείς της παιδείαςτου πολιτισμούτης υγείας και της θέσης της γυναίκας.

Η Σοβιετική Ένωση, συνέχισε ο Παν. Λαφαζάνης, βοήθησε επίσης όλους τους λαούς του κόσμου, ιδιαίτερα στην Δύση, να κατακτήσουν σημαντικά εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, τα οποία, μετά την κατάρρευση της, αφαιρούνται σε όφελος ενός κόσμου και κοινωνιών άγριας καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ο Οκτώβρης παραμένει ένας φάρος και σήμερα και μια μεγάλη αφετηρία για νέες απόπειρες εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης και για έναν δημοκρατικό, ειρηνικό και δικαιότερο κόσμο.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι είναι ακατάλυτοι οι ιστορικοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό λαό και τους λαούς της πρώην ΕΣΣΔ και τόνισε ότι οι πολίτες των χωρών αυτών που ζουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται ως αδέλφια από τον ελληνικό λαό.

Τέλος, ο ΠανΛαφαζάνης επεσήμανε ότι το Φεστιβάλ των λαών της πρώην ΕΣΣΔ μπορεί να εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό φιλίας, ειρήνης, προόδου, ισότιμης συνεργασίας ανάμεσα σε ιστορικούς λαούς για την ευημερία και την κοινή ανάπτυξη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ