10 χρόνια σιωπής…

Πέρασαν 10 χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και η απουσία του αισθητή στην επικαιρότητα των εθνικών ζητημάτων.

Με αφορμή λοιπόν τα 10 έτη, τα πνευματικά του τέκνα τέλεσαν την Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο στη μνήμη του, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, αρχή Τριωδίου, ημέρα Τελώνου και Φαρισαίου, στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη, Ιερουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ειρηναίου Νάκου, Γεν. Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του προϊσταμένου του Ναού πρωτοπρεσβυτέρου π. Στυλιανού Χαρπαντίδη, παρουσία ευλαβών ενοριτών καθώς και προσκυνητές από την ενορία Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας , Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο π. Ειρηναίος κήρυξε τον Θείο Λόγο εξηγώντας την Παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου, τόνισε πως η ουσία της Ευαγγελικής περικοπής είναι η ταπείνωση – και η μόνη λύση διαφυγής του Φαρισαϊσμού είναι να γίνουμε κι εμείς τελώνες αποφεύγοντας τον εγωισμό μας και πως μόνο με την αληθινή ταπείνωση να ανοίγουμε την καρδιά μας στους άλλους χωρίς καμία διάκριση. Η ταπείνωση – η αγάπη του καθένα μας θα μαγνητίσει την ευλογία του Θεού, γιατί όποιος υψώνει τον εαυτό του θα ταπεινωθεί κι όποιος τον ταπεινώνει θα υψωθεί.

Ο π. Στυλιανός ευχαρίστησε τον πνευματικό του αδελφό π. Ειρηναίο για την παρουσία του καθώς και τους ευλαβείς προσκυνητές από την Καλλιθέα.

Εκ του Ι. Ναού

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ