08/05/18 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

08 Μαΐου: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ & ΕΡΥΘΡΑΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ

Η σημερινή ημέρα έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΕΣ/ΕΗ) και σκοπό έχει την διεθνή προβολή των 7 Αρχών του Διεθνούς Κινήματος ΕΣ/ΕΗ: τον Ανθρωπισμό, την Αμεροληψία, την Ουδετερότητα, τη Ανεξαρτησία, τον Εθελοντισμό, την Ενότητα και την Παγκοσμιότητα.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877, μετά από πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας. Αναγνωρίσθηκε αμέσως από τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και σήμερα αποτελεί μέρος της «οικογένειας» του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο μη κυβερνητικό οργανισμό στην Ελλάδα με έργο που στηρίζεται στην εθελοντική δράση και στην άμεση ανταπόκριση των πολιτών.

Βασικός του στόχος είναι η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, περιθάλποντας και στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, ηλικιωμένους, πρόσφυγες, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και γενικά όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σαν σήμερα, το 1828, γεννήθηκε ο Ιδρυτής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, ο Ερρίκος Ντυνάν, ο οποίος βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν όλοι μας σήμερα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια ειρήνη μεταφέροντας το μήνυμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ελπίδας αλλά και όλα τα ιδανικά που η συγκεκριμένη ημέρα πρεσβεύει!

«Χρόνια Πολλά» σε όλους τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Θεοτόκη (Τιτή) Ντολαπτσή

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Παντού στην ανάγκη!

Gepostet von Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τμήμα Κισάμου am Dienstag, 10. Oktober 2017

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ