Ώρα ευθύνης

207

Του Γιώργου Καστάνη*

Είναι φανερό ότι η κοινωνία της Καλλιθέας αντιλαμβάνεται καθημερινά την υποβάθμιση της πόλης και δεν παρασύρεται πλέον από ψεύτικες υποσχέσεις. Αναζητεί μια εναλλακτική λύση, πέρα από τις μέχρι σήμερα δοκιμασμένες. Ακόμα και οι «ψηφοφόροι» της αποχής αρχίζουν να συνειδητοποιούν τις αρνητικές συνέπειες της επιλογής τους.

Μήπως ήρθε η ώρα για τη συγκρότηση μιας αξιόπιστης λύσης διεξόδου από το τέλμα που μας οδηγεί σήμερα η αναποτελεσματική διοίκηση του δήμου;

Μία ειλικρινής πρόταση, πέρα από τον προγραμματικό λόγο, χρειάζεται ν’ αποκτήσει και μια κοινωνική δυναμική που θα την προβάλλει και θα τη στηρίξει. Μια δυναμική που θα διαμορφωθεί κυρίως από τους συμπολίτες μας που καθημερινά βιώνουν την απομόνωση και αδιαφορία στα προβλήματά τους, τους συνταξιούχους  και τους νέους ανθρώπους που εξακολουθούν να βρίσκονται στο περιθώριο. Οι ανάγκες του συνόλου των πολιτών δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για κομματική πειθαρχία και αναμονή παρασκηνιακών αποφάσεων των πολιτικών ηγεσιών τη τελευταία στιγμή.

Χρειάζεται μια ισχυρή συμμαχία δημοκρατικών δυνάμεων και φορέων ικανή να νικήσει τον λαϊκισμό και ν’ αντιπαρατεθεί στην παλαιοκομματική τακτική μόνο προσωπικών εξυπηρετήσεων του Δήμου.

Ήρθε η ώρα της ευθύνης για όλες τις δυνάμεις που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο, να συμβάλλουν, η κάθε μια με τη δική της φυσιογνωμία και το δικό της τρόπο, στη συγκρότηση ενός νέου, μεγάλου σχηματισμού ικανού να δώσει λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων που συσσωρεύονται.

Η αναγέννηση της Καλλιθέας, δεν μπορεί παρά ν’ αποτελεί τον κύριο στόχο για όλους εμάς.

 

* Ο Γιώργος Καστάνης είναι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός, MBAΥπήρξε επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενωτική Ανεξάρτητη Κίνηση Καλλιθέας» και είναι Πρόεδρος του περιβαλλοντικού – πολιτιστικού Συλλόγου «Ιλισός»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ