Όσο μίσησε ολόκληρη η ανθρωπότητα τον Αδόλφο Χίτλερ, τόσο τον αγάπησε η Εύα Μπράουν

από την ΕΛΕΝΑ ΦΑΚΟΥ

Η ερωμένη του Διαβόλου

Αδόλφος Χίτλερ διατηρούσε ήδη δεσμό με την Γκέλι Ράουμπαλ όταν πρωτογνώρισε την Εύα. Λέγεται ότι την ερωτεύτηκε αμέσως, αλλά προσπάθησε αρχικά να το καταπιέσει. Στη συνέχεια, ενώ την έβλεπε όλο και πιο συχνά, συνέχισε να έχει κάποια άλλη επίσημη σχέση αυτή τη φορά με την Ρενάτε Μίλερ. Κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβαινε στο μυαλό του Χίτλερ και ενώ ήταν ερωτευμένος με την Εύα, είχε δεσμούς με άλλες γυναίκες παράλληλα. Κάποιοι υπέθεσαν πως η Εύα του προξενούσε μια αμηχανία και τον έκανε να νιώθει ευάλωτος και προσπαθούσε να καλύψει αυτό το αίσθημα μειονεξίας κάνοντας παράλληλα σχέση με άλλες γυναίκες που τον ενδιέφεραν λιγότερο και τόνωναν το Εγώ του.

Η Εύα περίμενε και υπέμενε παρόλο που τον λάτρευε και πονούσε πολύ μέσα της. Μετά την λήξη της σχέσης του με την Μίλερ, ο Χίτλερ κατάλαβε πως η Εύα ήταν η μία και μοναδική, όσο κι αν τον εξόργιζαν διάφορα «πολύ φιλελεύθερα» στοιχεία του χαρακτήρα της κι έτσι πέρασαν δεκατρία ολόκληρα χρόνια μαζί ως εραστές και κάτι περισσότερο από ένα εικοσιτετράωρο ως σύζυγοι ώσπου αυτοκτόνησαν μαζί στις 30 Απριλίου 1945.

Φήμες ήθελαν την Εύα Μπράουν-Χίτλερ να είναι έγκυος στο παιδί του Αδόλφου όταν έδωσαν τέλος στη ζωή τους, εκείνη πίνοντας δηλητήριο κι εκείνος πυροβολώντας μέσα στο στόμα του με το όπλο του. Λέγεται ότι η Εύα ήταν πανέμορφη φορώντας ένα μαύρο μεταξένιο φόρεμα κατά την τέλεση του πολιτικού της γάμου με τον Χίτλερ μέσα στο καταφύγιο της Καγκελαρίας. Όταν έδωσε τέλος στη ζωή της δίπλα του ήταν 33 ετών.

circa 1940: Eva Braun (1910 – 1945) mistress of Adolf Hitler and later his presumed wife. (Photo by Keystone/Getty Images)

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ποια ήταν η Εύα που πήρε τα μυαλά και έκλεψε την καρδιά ενός άνδρα που αργότερα αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος και πιο απάνθρωπος πολιτικός μιας πολιτισμένης χώρας, που με όραμα του την εξίψωση της Γερμανίας σε κυρίαρχη παγκόσμια δύναμη, εξόντωσε όσους δεν συμμερίζονταν αυτή του τη σκέψη;

Δε θα μπορούσε καταρχήν να μην είναι μια καθαρόαιμη Γερμανίδα. Ο Χίτλερ δε θα μπορούσε παρά να θέλει να έχει στο πλευρό του μια ομοεθνή του. Αγάπησε παράφορα τον Χίτλερ, με τέτοιο πάθος που απλά έδωσε ακόμη και τη ζωή της ως αντίτιμο, μένοντας στην ιστορία ως η «ερωμένη» του διαβόλου. Κάτι που ο ίδιος ο Αδόλφος έστω και την τελευταία στιγμή προσπάθησε να αλλάξει, κάνοντάς την γυναίκα του. Πριν το τέλος, την έκανε από ερωμένη, κυρία. Λίγοι στάθηκαν σε αυτό.

Η Εύα Μπράουν, γεννήθηκε το 1912, στο Μόναχο.

Περισσότερα εδώ

marieclaire.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ