Η Χρυσή αυγή, ο αλέκτωρ και ο Δήμαρχος Καλλιθέας

Ο τίτλος του σημερινού κειμένου προέρχεται από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο και αφορά το «Αμήν λέγω σοι ότι εν ταύτη τή νυκτί, πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με».
Την τραγική για τον ίδιο νύκτα της τελευταίας Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (πριν αλέκτωρ λαλήσει), απαρνήθηκε την (κατά τον κ. Λασκαρίδη) προεκλογική αλλά και μετεκλογική συνεργασία του με Χρυσαυγίτες, τρεις φορές.

Την πρώτη φορά είπε “Προβοκατόρικο”, τη δεύτερη φορά ‘σας διαβεβαιώ’ και την τρίτη το μάζεψε λίγο λέγοντας “σας λέω τι γνωρίζει ο Δήμαρχος” αναφερόμενος και τις τρείς φορές στους 82 υποψηφίους του Συνδυασμού του.

Η διαβεβαίωσή του στηρίζεται προφανώς στο ότι (κατά την δική του πάντα ορολογία) Xρυσαυγίτης δεν είναι ο πολιτικός οπαδός και υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής αλλά το οργανωμένο μέλος (απ ότι γνωρίζουμε η ΧΑ δεν εκδίδει σχετικές βεβαιώσεις για Δήμους και ο Γιώργος Ρουπακιάς λένε ότι δεν ήταν οργανωμένο μέλος τους), αλλά και στο τι ακριβώς ο ίδιος γνώριζε…. δηλαδή υπαινίσσεται ότι ίσως και να μη το γνώριζε.

Αναφώνησε λοιπόν με απόγνωση ότι αυτό είναι προβοκατόρικο. Που έγκειται όμως η προβοκάτσια του κου Λασκαρίδη; H μόνη ερμηνεία που μπορεί να δοθεί είναι ότι ο κος Λασκαρίδης κατασκεύασε την ιστοσελίδα και την φωτογραφία με τον “χρυσαυγίτη” δημοτικό Σύμβουλο του κ. Κάρναβου και προετοίμαζε την προβοκάτσια από το 2012, πριν ακόμα σκεφθεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας.

Το όνομά του ως επιτυχία του κ. Λασκαρίδη επαφίεται στον ίδιο να το αναφέρει αν και για λόγους αβροφροσύνης δεν το έπραξε ακόμα, το περίεργο όμως είναι ότι ούτε ζήτησε να τον απομακρύνει ο κ. Κάρναβος, εφόσον κατά δήλωσή του απαρνείται την Χρυσή Αυγή. Δεν έδειξε βεβαίως την ίδια ευαισθησία ή συναδελφική αλληλεγγύη για να μην αποκαλύψει δημοσιογραφική έρευνα που διεξήγαγε συνάδελφός του για το θέμα).

Από την άλλη ο κ. Κάρναβος (ελλείψει προφανώς σχετικής βεβαίωσης της ΧΑ) κρατάει στο συνδυασμό του τον χρυσαυγίτη (κατά τον κ. Λασκαρίδη πάντα) δημοτικό σύμβουλο και ο ίδιος (ο υποτιθέμενος χρυσαυγίτης) δημοτικός σύμβουλος παρά τον αφορισμό – απάρνηση της Χρυσής Αυγής από τον αρχηγό του συνδυασμού του, δεν τον εγκαταλείπει. Συμβαίνουν κι αυτά, διαιωνίζουν όμως τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, την οργή των αντιφασιστικών κινημάτων και τις υποψίες των δημοκρατικών πολιτών.

Από την άλλη ο Υπεύθυνος αυτοδιοίκησης της Χρυσής Αυγής για το Νότιο Τομέα συνεχίζει να δηλώνει παντού ένθερμος υποστηρικτής του κου Κάρναβου όπως και προεκλογικά, οι δε γενικοί υπεύθυνοι αυτοδιοίκησης των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων αν και κατέχουν θέσεις ευθύνης στη Διοίκηση του Δήμου, δεν φαίνεται να ενοχλούνται από τυχόν τέτοιες προσμίξεις. Εξ άλλου ο κ. Κάρναβος το ξεκαθάρισε στην πίττα του ότι δεν επιθυμεί κομματικά χρίσματα και υποστήριξη οπότε απαλλάσσεται της όποιας κομματικής εύνοιας (φυσικά κατ’ αντιστοιχία και οι οπαδοί των κομμάτων δεν δεσμεύονται από τα κόμματά τους για τον ίδιο).

Ύστερα απ όλα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας θα κλείσω με τον στίχο του Σολωμού, «Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος».
“ΣΩΚΡΑΤΗΣ” – Αρθρογράφος

ΥΓ: Η σελίδα που ανέφερε ο κ. Λασκαρίδης, είναι μάλλον αυτή:

http://iliris.blogspot.gr/2012/04/blog-post_28.html

Αν οι αναγνώστες μας πλήττουν, ας ανατρέξουν στο διαδίκτυο τις ελεύθερες ώρες τους

http://deltio11.blogspot.gr/2010/05/o_17.html

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/hlias-panagiwtaros-ston-stocho-psachnoun-aformh-gia-na-mas-profulakisoun

http://www.notiosxtypos.gr/2014/05/blog-post_1901.html

http://www.notiosxtypos.gr/2014/05/blog-post_1560.html

http://allisreportage.blogspot.gr/2014/01/blog-post_15.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ