«Φρούριο» και σήμερα το Μενίδι

Γιατί φοβάται αντίποινα η ΕΛΑΣ

Ισχυρή θα είναι και τις επόμενες ημέρες η αστυνομική παρουσία στο Μενίδι, καθώς ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» ότι το κλίμα δεν έχει ακόμα εκτονωθεί μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Οι σχέσεις ανάμεσα σε ομάδες κατοίκων της περιοχής είναι τεταμένες. Ανάμεσα στους φιλήσυχους κατοίκους που βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά από την καλπάζουσα εγκληματικότητα παρεισφρέουν ομάδες ταραξιών που αναζητούν την ευκαιρία να επιτεθούν σε σπίτια Ρομά. Από την πλευρά τους ομάδες οπλισμένων Ρομά απαντούν με πυροβολισμούς στον αέρα.

Η Αστυνομία φοβάται τόσο το ενδεχόμενο οπλισμένοι Ρομά να «απαντήσουν» στους εμπρησμούς οικιών όσο και το ενδεχόμενο ακροδεξιοί κύκλοι να επιχειρήσουν κάποια πιο βίαιη ενέργεια σε σχέση με αυτές των προηγούμενων ημερών. Οι εντολές που έχουν δοθεί προς τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες είναι να υπάρχει εμφανής αστυνόμευση στο Μενίδι, ιδιαίτερα στην περιοχή όπου έγινε το μοιραίο συμβάν, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Αστυνομικές πηγές προσθέτουν ότι από τα πληροφοριακά δεδομένα προκύπτει ότι οι ομάδες που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια των προηγούμενων ημερών και προχώρησαν σε εμπρησμούς απαρτίζονται από κάποια μέλη με… δραστηριότητα στα γήπεδα.

Την Κυριακή έγινε μία ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων που σημαδεύτηκε από επεισόδια με εμπρησμούς σπιτιών Ρομά και μολότοφ. Παράλληλα, έγινε επίθεση με πέτρες σε τρένο με προορισμό τη Χαλκίδα, το οποίο ακινητοποιήθηκε στο ύψος του Μενιδίου, καθώς τα τζάμια του έσπασαν από αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν από ομάδα νεαρών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ