Πέφτουν κεφάλια στην ΕΛ.ΑΣ. για το φιάσκο με τον ληστή στην ντουλάπα

Απόδοση Ευθύνης

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν και φυσικά να αποδοθούν οι ευθύνες.

Προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για την τρόπο που αντιμετώπισαν οι υπηρεσίες την υπόθεση της ληστείας στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου με αποτέλεσμα να διαφύγει μέσα από τα χέρια τους ο 4ος από τους δράστες.

Αμέσως από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε έρευνα και δεν αποκλείεται οι ευθύνες που θα αποδοθούν να είναι βαριές.

Η υπόθεση εξελίχθηκε από επιτυχία σε φιάσκο για την ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποκάλυψη ότι ένας από τους 4 ληστές κατάφερε να διαφύγει παραμένοντας κρυμμένος για περισσότερες από 13 ώρες μέσα στην ντουλάπα του διαμερίσματος που νωρίτερα είχε επιχειρήσει να ληστέψει μαζί με τους συνεργούς τους.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν και φυσικά να αποδοθούν οι ευθύνες.

«Σχετικά με τη ληστεία στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και τη σύλληψη δυο από τους δράστες, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επί της ουσίας η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αναγνωρίζει ότι υπήρξε πρόβλημα ανάμεσα στους αξιωματικούς των διαφορετικών υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου βρέθηκαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), της Ασφάλειας και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Υποτίθεται ότι όλοι τους είχαν πραγματοποιήσει εξονυχιστικό έλεγχο στο διαμέρισμα αλλά όπως αποδείχθηκε κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο αστυνομικοί από διαφορετικές υπηρεσίες άνοιξαν την ντουλάπα ωστόσο δεν κατάφεραν να διακρίνουν τον ληστή αφού ήταν καλυμμένος με ρούχα.

Πηγή: real.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ