Φεστιβάλ ΚΝΕ …ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

20, 21 και 22 Σεπτέμβρη – Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον.

Με μια μεγάλη, μοναδική συναυλία, το «παρών» δίνει για άλλη μια χρονιά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, αποτελώντας το μουσικό συνδετικό κρίκο μεγάλων, μικρών και μικρότερων γενιών, τραγουδώντας μαζί τους και με την μπάντα του τραγούδια καταγγελτικά και ελπίδας, ξεσηκώνοντας για μια ακόμα φορά τους χιλιάδες που βρέθηκαν στην Κεντρική Σκηνή το βράδυ της Παρασκευής. (Δείτε εδώ σε video αποσπάσματα).

«Πάλι εδώ, με τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα. Τα βέλη έρχονται από παντού», «Τώρα που τελειώσανε τα μνημόνια, τώρα φοβάμαι ακόμα περισσότερο για όλα αυτά που θα γίνουν για εμάς χωρίς εμάς»… Ανάμεσα στα τραγούδια που ταξιδεύουν και συναρπάζουν, τα σχόλια έρχονται απανωτά, ανάμεσα σε χειροκροτήματα.

Τα αισθήματα ξεχειλίζουν… «100 χρόνια ΚΚΕ, 50 χρόνια ΚΝΕ, 44 χρόνια Φεστιβάλ. Νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί ήμουν εκεί στο 1ο Φεστιβάλ με τον Μάνο Λοΐζο», λίγο πριν τραγουδήσει τον «Τσε», του αγαπημένου Μάνου.

Ξεχωριστό κομμάτι της συναυλίας το μέρος όπου παρουσίασε -πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ζωντανά, ειδικά για το φετινό Φεστιβάλ- κομμάτια από τους πρώτους του δίσκους, τα «Αγροτικά» και «Της Εξορίας».

Πριν ανέβει στη σκηνή, ο Β. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ