ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ – ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ Ε.E. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από δεκαέξι χρόνια μη εφαρμογής μιας αποτελεσματικής αντικαπνιστικής νομοθεσίας για τον λόγο ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα πολιτική πρωτοβουλία, – ενδεχομένως λόγω πολιτικής σκοπιμότητας που παραπέμπει σε εξυπηρέτηση των κερδοσκοπικών συμφερόντων των καπνοβιομηχανιών, – είμαστε αναγκασμένοι να αναλάβουμε εμείς πρωτοβουλία και να ζητήσουμε την παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Ειδικά, όταν ακούμε τα πολιτικά πρόσωπα κάθε φορά να κατηγορούν τους πολίτες για ανεξέλεγκτη παραβατικότητα συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο την απροθυμία των εκάστοτε κυβερνήσεων να έρθουν σε αντιπαράθεση με τις καπνοβιομηχανίες, αδιαφορώντας για την προστασία της δημόσιας υγείας, διότι όλοι γνωρίζουμε πως «Το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει» ενώ οποιαδήποτε κυβέρνηση θα είχε την ειλικρινή διάθεση να εφαρμοστεί ένας αντικαπνιστικός νόμος θα φρόντιζε να τον είχε «κατασκευάσει» με τέτοιο τρόπο ώστε να τον κάνει εφαρμόσιμο κατά το παράδειγμα της Κύπρου και πολλών άλλων χωρών.

Επισημαίνουμε ότι η ευρωπαϊκή οδηγία και η Σύμβαση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ζητούσαν από τα κράτη-μέλη την έκδοση αποτελεσματικής αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
Οι δικές μας κυβερνήσεις, γνωρίζοντας ότι κανείς δεν θα ελέγξει την αποτελεσματικότητα της νομοθεσίας, εξαπάτησαν τους διεθνείς οργανισμούς και τον ελληνικό λαό εκδίδοντας σκόπιμα έναν μη εφαρμόσιμο νόμο που επιμελείται προσεκτικά να μην ασκηθεί ποτέ αποτελεσματικός έλεγχος για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα.
Για τους λόγους αυτούς κι επειδή έχουμε κουραστεί να είμαστε η μοναδική χώρα που ο καθένας μπορεί να καπνίζει ανενόχλητα οπουδήποτε, αδιαφορώντας για την υγεία των τρίτων, – αφού δεν ασκείται έλεγχος από πουθενά, – σας ζητάω να γραφτείτε στον σύνδεσμο του Ευρωκοινοβουλίου για να υποστηρίξετε την αναφορά που έχω υποβάλει πατώντας το σχετικό κουμπί υποστήριξης που θα σας εμφανιστεί στο κάτω μέρος της αναφοράς.

Ο σύνδεσμος της αναφοράς (μόλις πήρε την πρώτη έγκριση ενώ έλαβε αύξουσα αρίθμηση): https://petiport.secure.europarl.europa.eu/petitions/en/petition/content/0093%25 2F2018/html/Petition-No-0093%252F2018-by-Andreas-Bardakis%2528Greek%2529-on-the-inadequacy-of-legislation-on-the-smoking-ban-inGreece

Ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς από προηγούμενη δημιοσίευση, εδώ: http://logistis-amea.blogspot.com/2018/01/blog-post_24.html

ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ!

Original title: ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

Αριθμός Αναφοράς 0093/2018
Περίληψη αναφοράς

Ο αναφέρων, ο οποίος είναι άτομο με αναπηρία, διαμαρτύρεται για την δυσάρεστη κατάσταση στην Ελλάδα, όπου οι πολίτες καπνίζουν σε δημόσιους και ιδιωτικούς εσωτερικούς χώρους παρά την απαγόρευση.

Παραθέτει σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και δημόσιες υπηρεσίες ως παραδείγματα τέτοιων χώρων. Σημειώνει ότι δυσκολεύεται να βρει εργασία επειδή αναγκάζεται να εισπνέει καπνό στους χώρους εργασίας όπου οι εργοδότες αρνούνται να εφαρμόσουν την απαγόρευση. Αναφέρει ότι ανεξάρτητα από τον αριθμό των καταγγελιών, οι επιθεωρητές δεν διαπιστώνουν παραβιάσεις, οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση.

Στη συνέχεια, περιγράφει λεπτομερώς τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι ο σχετικός ελληνικός νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί και το συγκρίνει με τον αντίστοιχο ελληνικό νόμο στην Κύπρο.

Πιστεύει ότι η κατάσταση θέτει ζητήματα δημόσιας υγείας, ασκώντας το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρίες στην υγεία και την υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας και ζητά από την ΕΚ να παρέμβει για να εξασφαλίσει την ύπαρξη εκτελεστής νομοθεσίας στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ