Τσελέντης: «Δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των μετασεισμών στη Ζάκυνθο»

Ο νέος σεισμός των 5,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη δεν αποκλείει τους μετασεισμούς, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακη Τσελέντη, ο οποίος προειδοποιεί τους κατοίκους της Ζακύνθου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και προετοιμασμένοι.

Ιδιαίτερα τόνισε ότι ένα φαινόμενο «ντόμινο» είναι πολύ πιθανό μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Η μέχρι τώρα κατανομή της μετασεισμικής δράσης είναι συγκεντρωμένη στην περιοχή του σεισμογόνου ρήγματος (που φτάνει τα 70Km!!!), ΝΔ της Ζακύνθου. Δεν παρατηρούμε καμία μετατόπιση της δράσης σε άλλη περιοχή αλλά χρειάζεται πολύ προσοχή γιατί η πιθανότητα ενεργοποίησης άλλων ενεργών ρηγμάτων λόγω του φαινομένου DOMINO δεν είναι μηδενική.
Το Γεωδυναμικό έχει ήδη εγκαταστήσει στην περιοχή 14 επιπλέον φορητά όργανα που αποστέλλουν σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές τους στο control room του Ινστιτούτου και συναξιολογούνται με τις μετρήσεις από τους μόνιμους σταθμούς μας.

Ο σημερινός μεγάλος μετασεισμός 5.5 ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΩΝ για το λόγο αυτό οι κάτοικοι να κατανοήσουν ότι για τους επόμενους μήνες θα βιώνουν μετασεισμούς και θα πρέπει να λαμβάνουν τα γνωστά μέτρα άρσης επικινδυνοτήτων στα σπίτια τους κλπ».
Aξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι οι κατολισθήσεις στο νησί, άλλαξαν την εικόνα της θάλασσας στο Ναυάγιο

(βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ