ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

210

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΝΑΒΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

1. Αλλάζουμε την Καλλιθέα. Ξεκινάμε από τις γειτονιές μας!

Διάλογος και άμεσες παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινής μας ζωής.
Η μάχη για τη νέα Καλλιθέα πρέπει να ξεκινήσει από τις γειτονιές μας. Ένα οργανωμένο συνεργείο αυτεπιστασίας που θα λειτουργεί όλο το 24ωρο, ένας πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης και διαχείρισης των παραπόνων των δημοτών και πάνω απ΄ όλα μια σωστή διαχείριση-εξοικονόμηση χρημάτων θα μπορούσε να δώσει στο Δήμο μας ένα μεγάλο πρόγραμμα από μικρά έργα που θα άλλαζε τη ζωή στις γειτονιές.
Περισσότερο φώς, περισσότερη ασφάλεια, περισσότερο πράσινο, καθημερινές συντηρήσεις δρόμων και πεζοδρομίων.

2. Πλατεία Κύπρου – Πλατεία Δαβάκη

Η παράλληλη ανάπλαση και η ενοποίηση του κέντρου μας. Ένα νέο κέντρο γεννιέται!
Αναζωογονείται η αγορά μας, νέα ποιότητα ζωής για όλους μας!
Επιτέλους πρέπει να δούμε το κέντρο μας συνολικά ως μια ενότητα. Από την πλατεία Δαβάκη και την αγορά ως την πλατεία Κύπρου και τον Ιλισσό. Με χαμηλά κόστη μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στην παράλληλη ανάπλαση των δυο πλατειών. Ταυτόχρονα διαμορφώνουμε την οδό Σιβιτανίδου ως συνδετικό άξονα ανάμεσα στις δυο πλατείες, όχι μόνο για αυτοκίνητα αλλά και για πεζούς και ποδήλατα. Μετατρέπουμε το κέντρο μας σε ένα δίπολο την πλατεία Κύπρου ως κέντρο αναψυχής και νεολαίας και την πλατεία Δαβάκη ως κέντρο για εκδηλώσεις, δημόσιο διάλογο και χώρο για το παιδί και την οικογένεια. Το όλο σχέδιο θα γίνει μετά από δημόσιο ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
Κατασκευάζουμε υπόγειο χώρο στάθμευσης δίπλα στην Πλατεία Δαβάκη στο κτίριο του ΙΚΑ.

3. Κέντρο νεανικής επιχειρηματικότητας στο πρώην ΚΕΚ στη Λεωφόρο Θησέως.

Καλλιθέα, την ιστορία μας την γράφουν οι νέοι!
Δημιουργούμε κέντρο φιλοξενίας νέων επιχειρήσεων στο παλιό δημαρχείο. Έως και 40 νέοι επιχειρηματίες τον χρόνο μπορούν να έχουν δωρεάν γραμματειακή, λογιστική και συμβουλευτική υποστήριξη. Δημιουργούμε ακόμη γραφείο απασχόλησης και μιας στάσης και κέντρο ενημέρωσης για την επαγγελματική αποκατάσταση με συνεχή σεμινάρια.

4. Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Παρεμβαίνουμε με εκτεταμένο σχέδιο ανάπλασης της γύρω περιοχής που περιλαμβάνει:
> Ανακαίνιση προσόψεων κτιρίων, πεζοδρομήσεις, δενδροφυτεύσεις κ.α.
> Βελτίωση της προσβασιμότητας της περιοχής με τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου με τη δημιουργία τοπικού δικτύου ποδηλατοδρόμων σε συνάρτηση με τον υπό κατασκευή υπερτοπικό.
> Δημιουργία τοπικής συμπληρωματικής πολιτιστικής χρήσης όπως για παράδειγμα ψηφιακού μουσείου για το Θησέα, του εμβλήματος του δήμου μας, για την προσέλκυση επισκεπτών μέσα στις Τζιτζιφιές.

5. Το μεγάλο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης

Προχωράμε σε μια μεγάλη πρωτοβουλία το ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ( ένας θεσμός που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ). Δίνουμε το σήμα σε εθελοντές γιατρούς, λογιστές, νομικούς αλλά και σε καταστήματα. Προσφέρουμε δωρεάν εξετάσεις και εκπτώσεις σε καταστήματα. Καλύπτουμε έτσι, όλους τους ανέργους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Αξιοποιούμε την εμπειρία που αποκτήσαμε από την λειτουργία του δικτύου κοινωνικής προσφοράς της παράταξης μας από το οποίο έχουν ωφεληθεί πάνω από 1000 Καλλιθεάτες.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ούτε εμείς το ξεχνάμε!
    Η πόλη μας πλημμύρισε από κατσαρίδες, σκουπίδια και βρωμιές! Η άλλοτε «Καλή Θέα»» έγινε η…¨Καλλιθέα»» που υποτιμούν όλοι οι Αθηναίοι!
    Οι εκπρόσωποι του Δήμου δεν απαντούν στο site παραπόνων που γράφουμε ονομαστικά!
    Στέλνουν όμως Δημοτικές κλήσεις από το 2007 2008 2009 τοκισμένες εις το τριπλάσιο!!! και έπειτα και γράφουν στην Θησέως όποιον δουν μπροστά τους ενώ δεν έχει μεριμνήσει να φτιάξει ένα parking τόσα χρόνια!! Την παιδική χαρά του πάρκου Καλλιθέας την ξέκαναν… κούρεψαν τα δέντρα, έκρυψαν το χώμα, την άφησαν σε αλλοδαπούς..(δεν μιλάει κανείς ελληνικά πια εκεί) και μπαινοβγαίνει όποιος να ναι. Τι να πω.. Γεννήθηκα εδώ…….και άλλαξα Δήμο!
    Αν δεν απαντήσει και δεν κάνει κάτι για να γίνουμε πάλι δημότες θα λάβει τις συνέπειες κι αυτός και όσοι ασχολούνται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ