Το Athens Marriott είναι ο νέος απόλυτος προορισμός στον τουριστικό χάρτη

Στην λεωφόρο Συγγρού, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και στις αρχές της αθηναϊκής ριβιέρας, χάρτης των υπερσύγχρονων ξενοδοχείων που κοσμούν τον γνωστό δρόμο, αναβαθμίζει όχι μόνο την πρωτεύουσα αλλά και ολόκληρη την περιοχή. Το ιστορικό ξενοδοχείο Metropolitan, της αλυσίδας Χανδρή, μετά από δέκα μήνες εντατικής ανακαίνισης επανασυστήνεται ως Athens Marriott και εισέρχεται δυναμικά στην λίστα των μοντέρνων καταλυμάτων της Αθήνας. Ένα ολοκαίνουργιο design ξενοδοχείο με 366 δωμάτια και σουίτες, για το οποίο συνεργάστηκαν Έλληνες και ξένοι αρχιτέκτονες, βρίσκεται ανάμεσα στις πιο πρόσφατες προτάσεις στην πολυτελή φιλοξενία.

Η πρώτη περιήγηση στο χώρο Υποδοχής του ξενοδοχείου επιφυλάσσει για τον επισκέπτη μια ευχάριστη έκπληξη με δύο εντυπωσιακές μαρμάρινες κολόνες να δεσπόζουν στο κοινόχρηστο σαλόνι του επιβλητικού μπαρ Great  Room, ενώ η μόνιμη συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης που ξεχωρίζει σε περίοπτη θέση, σίγουρα θα καθηλώσει για κάποια λεπτά το μάτι.

Ανάμεσα σε εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας, διακοσμημένες με φυσικά υλικά, όπως ξύλο και μάρμαρο, μας υποδέχτηκε η γενική διευθύντρια του πεντάστερου Athens  Marriott, κ. Πένυ Ζαγλαρίδου. Η συζήτηση μας ξεκίνησε με τους λόγους ανακαίνισής του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, καθώς και του ύψους της, που έφτασε στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

ο κατάλληλο ξενοδοχείο την κατάλληλη στιγμή

Η αλυσίδα Marriott μετά τη λήξη της συνεργασίας της με το ξενοδοχείο Ledra, αναζητούσε νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα, καθώς η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα δεν θα μπορούσε να μην έχει παρουσία στην πόλη μας.

Με δεδομένα, αφενός ότι η οικογένεια Χανδρή, λαμβάνοντας υπόψη της την δυναμική του αθηναϊκού τουρισμού τα τελευταία χρόνια, καθώς και τη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής είχε αποφασίσει την ανακαίνιση του ξενοδοχείου και αφετέρου το γεγονός ότι το ξενοδοχείο πληρούσε τις προδιαγραφές της Marriott αναφορικά με τον αριθμό των δωματίων, το μέγεθος των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και της εξαιρετικής του τοποθεσίας, ήταν θέμα χρόνου η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Marriott.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού, έναν δρόμο με έντονη ζωή και κίνηση. Απέναντι βρίσκεται το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τη νέα Εθνική Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη καθώς και το ομώνυμο πάρκο, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται τόσο ο Πειραιάς όσο και το κέντρο της Αθήνας, προορισμοί που αποτελούν πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης μας.

Όσον αφορά την επένδυση αυτή καθαυτή, η διευθύντρια του Athens Marriott υπογραμμίζει πως σίγουρα η απόδοσή της σαφώς εξαρτάται από την πορεία του αθηναϊκού τουρισμού και διευκρινίζει πως τα αποτελέσματα θα φανούν μακροπρόθεσμα. Όπως άλλωστε αναφέρει, η πορεία του αθηναϊκού τουρισμού τα τελευταία 3 χρόνια είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, ενώ και η κίνηση του ξενοδοχείου τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν αυξημένη.

Χώρος αναψυχής και εργασίας

Κατά την συζήτησή μας η κ. Ζαγλαρίδου μας εξηγεί πως η τουριστική κίνηση του Athens Marriott βασίζεται τόσο στους νεαρούς επιχειρηματίες όσο και στα υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών που επιλέγουν το ξενοδοχείο για να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες συσκέψεις τους. Φυσικά στο Athens Marriott καταφθάνουν και μεμονωμένοι επαγγελματίες που θέλουν να εργαστούν σε έναν ευχάριστο χώρο, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ειδικά το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αύξηση και στο ποσοστό των ταξιδιωτών αναψυχής.

Αρκετές είναι και οι περιπτώσεις ανθρώπων που θα επιλέξουν το πολυτελές ξενοδοχείο της Συγγρού για το ποτό ή το φαγητό τους στο εστιατόριο Made in Athens αλλά και στο Great Room Bar που βρίσκεται στο ground floor, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει στο Roof Garden του ξενοδοχείου το εστιατόριο e&o από το Λονδίνο. Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πανασιατικές γεύσεις με πανοραμική θέα της Αθήνας.

Σχετικά με τα επενδυτικά σχέδια της εταιρίας Χανδρή, η κ. Ζαγλαρίδου τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η ανακαίνιση του ξενοδοχείου Chios Chandris στη Χίο, το οποίο βρίσκεται σε εξαιρετική θέση στο λιμάνι του νησιού.

Διαθέτει 139 δωμάτια και σουίτες, ενώ στόχος είναι οι εργασίες ανακαίνισης να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ