ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ …ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ …ΣΤΟ ΡΕΞ

«Το ταξίδι»: Έφηβοι πρόσφυγες στην σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του σε έφηβους πρόσφυγες από πέντε διαφορετικές χώρες (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν και Πακιστάν). Για πρώτη φορά 20 έφηβοι, 14 πρόσφυγες και 6 Έλληνες, ηλικίας 14-19 ετών, καταλαμβάνουν τη σκηνή του Ρεξ για να παρουσιάσουν με τη βοήθεια επαγγελματιών ηθοποιών, την παράσταση «Το ταξίδι».

Το έργο προέκυψε μέσα από ένα θεατρικό εργαστήριο οκτώ μηνών. Στηρίζεται σε εικόνες, μουσική και κίνηση, σε μια γλώσσα που ξένοι και έλληνες δημιούργησαν μαζί σ’ αυτήν την περίοδο. Δημιουργήθηκε μια κοινότητα συνομιλήκων, μια φιλική παρέα που δέθηκε στενά.

Κάποιοι από τους έφηβους ζουν στον Ελαιώνα, άλλοι σε δομές φιλοξενίας. Οι περισσότεροι είναι ασυνόδευτοι στην Ελλάδα, δηλαδή δεν έχουν κανέναν από την οικογένειά τους εδώ.

Η Σοφία Βγενοπούλου, υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού, υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης:

«Είναι μια πολύ σημαντική για μας δράση, σαν καλλιτέχνες να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το δώρο, που είναι για μένα, για όλους μας νομίζω το θέατρο. Θέλουμε να δείξουμε πώς η γλώσσα η θεατρική και η απόσταση που μπορούμε να πάρουμε από τα πράγματα, κάθε φορά, χρησιμοποιώντας την, κάνει αυτά τα πράγματα υποφερτά.

Περισσότερα εδώ

gr.euronews.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ