ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

του ΚΩΣΤΑ ΛΙΑΚΟΥ

Ένας βράχος υπάρχει σκαλισμένος από τον λιθοξόο – θαρρείς – Θεό! Στολισμένος από την καταπράσινη ομορφιά των δέντρων, καθώς φαντάζουν με στρατιώτες! Προορισμένους να φυλάνε την απαράμιλλη φυσική, γαλαζοπράσινη ομορφιά.

Αυτός λοιπόν ο βράχος πάνω από την θαλάσσια απεραντοσύνη με Σπάνιο! Ανεύρετο! Μοναδικό! Πέτρινο πλοίο Αγιοσύνης φαντάζει. Και είναι φυσικό. Αφού το εκκλησάκι στην πλώρη του, ο φύλακας της ομορφιάς και της δημιουργικής γαλήνης πρέπει να είναι.

Αυτή η έντονη αίσθηση δημιουργείται στο αντίκρισμα μιας τέτοιας εικόνας. Ο ορίζοντας στο βάθος, άλλη μια τέτοια ακόμα αίσθηση δημιουργεί. Κι αυτό, καθώς ο χρυσογάλανος ουρανός, σαν πέφτει μέσα στην θάλασσα, κλείνει το υπέροχο αυτό ξεχωριστό της Αγιοσύνης πέτρινο πλοίο.

Εκείνες τις στιγμές, έρχεται στο νου η ορφική κοσμογονία! Τότε που η Νύχτα γέννησε το Αυγό! Αυτό που άνοιξε στη μέση. Από το μισό έγινε η γη και από το άλλο μισό ο ουρανός. Κοιτώντας ακόμα το πέτρινο αυτό πλοίο, το γραφικό εκκλησάκι, νιώθεις ο μοναδικός να είναι καπετάνιος που το οδηγεί σε λιμάνια γαλήνης, φυσικής ομορφιάς και δημιουργικότητας. Μακριά… Πέρα από την σύγχρονη ανθρωποειδή ψυχή. Πέρα ακόμα, από μια κατασκευασμένη πραγματικότητα που συμφέρον της θεωρεί την θρασυμαχια άποψη, ότι το δίκαιο είναι δικαίωμα του ισχυρότερου.

Κώστας Λιάκος

Συγγραφέας

Μέλος Ε.Ε.Λ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ