Το παιδί και ο Χιονάνθρωπος ένα βιβλίο του Δημήτρη Γκίκα

Η απώλεια είναι συνοδοιπόρος μας, μέρος της ζωής μας. Απώλεια δεν είναι μόνο ο θάνατος ενός προσφιλούς προσώπου. Ένα διαζύγιο είναι πάντα μια απώλεια για το ζευγάρι, ακόμα πιο μεγάλη για το παιδί που χάνει από την καθημερινότητά του τον ένα γονιό. Ένας έρωτας που χάνεται από κοντά μας, μια δουλειά που αφήνουμε ή μας αφήνει, ένας φίλος που μεταναστεύει, όλα είναι εκφάνσεις της απώλειας.

Το βιβλίο μιλά για απώλεια. Αλλά μιλά και για την ελπίδα. Για την ελπίδα ότι δεν θα γίνει ποτέ μια απώλεια τροχοπέδη στη ζωή μας. Για την ελπίδα ότι, τελικά, ό, τι ζήσαμε είναι θαυμάσιο και μας ωρίμασε κι ότι, ακόμα κι αν το χάσαμε, άξιζε τον κόπο που το ζήσαμε.

Το νεαρό παιδί γνωρίζει τον τρυφερό, υπέροχο έρωτα στο πρόσωπο μιας συμμαθήτριάς του, για να τη χάσει τελικά με τραγικό τρόπο. Ακόμα κι όταν αρνείται το γεγονός και φτάνει να ταυτίσει στη σκέψη του την κοπέλα μ’ ένα χιονάνθρωπο που δεσπόζει για λίγο καιρό στην αυλή του σχολείου του, η απώλεια τον κυριεύει. Αλλά αυτά που ένιωσε δεν θα τα χάσει κι είναι αυτά που τελικά θα τον κάνουν να συνεχίσει τη ζωή του. «Μη λυπάσαι που τελείωσε, να χαμογελάς που συνέβη»

Αυτά τα Χριστούγεννα ας διαβάσουμε ένα βιβλίο
Το Παιδί και ο Χιονάνθρωπος
Μια νουβέλα του Δημήτρη Γκίκα

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αρναούτη

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ